Plazma sac kesim, Plazma metal kesim dudullu istanbul fiyatları

plazma sac kesim istanbul,oksijen sac kesim istanbul, cnc sac kesim istanbul, dudulu plazma kesim firmaları

Plazma Kesim nedir?

Plazma kesim, dar bir uçtan geçen gaza elektrik akımı uygulanması ile çalışmaktadır. Plazma sac kesimde kullanılan gazlar : azot, argon, oksijen olabilir. Plazma ve oksijen kesimde kullanılan gazların sıcaklığı kolay yanması için yükseltilir ve gaz haline gelmesi sağlanır. Gaz tüpü içerisindeki sıvı halde bulunan gazrların plazma kafasında kolay yanabilmesi için ısıl işleme tabi tutulması zorunlu olmasa da bu gibi işlemler verimliliği arttırdığı bilinmektedir. Kesilen metal  aynı zamanda topraklamaya yardımcı olmaktadır. Plazma kesim için verilen elektrik parça üzerinden makinaya verilerek topraklaması yapılmaktadır.

Gazın içinden geçtiği kafaya nozul denilmektedir. Plazma nozulu sanki bir karbüratör gibi çalışır,içinden geçen hava ve yakıt karışımının yüksek bir hızda birleşmesidir. Plazma kesici kafası nozuldan çıkan yüksek hızlı gaz, metali eriterek keser. Gaz ve elektrik, plazma kesim kafası nozul ile bir noktaya sabitlenir ve sac kesim işlemi gerçekleşir.

Her geçen gün plazma sac kesim konusunda daha iyi makineler üretilmektedir. Gazı iyonize etmek ve ark transferinden önce plazma ile kesmek için için elektrot ve nozul arasındaki bir pilot ark kullanılır.

Kullanılan diğer yöntem ise kıvılcım oluşturmak için torç ucu ile (buji gibi) bir başlatma ateşleyicisi kullanmaktır. Bu son iki yöntemin hiçbiri CNC Plazma Kesim (otomatik) için uygun ve uyumlu değildir.

Plazma Sac Kesim Nasıl Çalışır?

Plazma kesim makinesinin nasıl çalıştığını anlamak için “Plazma nedir? en yalın ifadesiyle açıklayalım. Plazma maddenin dördüncü halidir. Bildiğimiz gibi madde üç halde bulunmaktadır : katı, sıvı ve gaz. Katı veya sıvı haldeki maddeye , ısı gibi bir enerji ile tepkimesiyle maddesel durumu değişir. Örneğin, katı haldeki suya yani buza belirli bir enerji akışı ile ısı uygulandığından katı halden sıvı hale geçecektir. Sıvı haldeki suya ısı verilmeye ve sıcaklığın yükselmesi sağlanırsa , sıvıdan gaza (buhara) dönüşecektir.

Bu noktadan sonra ısı miktarı arttırılırsa ve tekrar yükselirse, buhar olan su yani gazlar iyonize olacaktır. Gaz halindeki madde elektriksel olarak iletken olacak ve plazma haline gelecektir. Bir plazma sac kesici makine, iletken gazı bir güç kaynağından helektrik verilmesi ile metal gibi iletken malzemeye aktarılması işlemidir. Enerji aktarılan metal sac malzemeye Plazma ark oluşumu,elektriği iletmesi için oksijen, azot, argon ve gerekli ise farklı gaz ile, plazma sac kesim ucu nozul olan torcun içindeki küçük bir delikten geçerek yoğunlaştırıması ile oluşur. Ardından güç kaynağından üretilen bir elektrik, karışık ve yüksek basınçlı gaz ile buluşturulur bu da yaygın olarak “plazma jet” olarak adlandırılan metal sac kesim işlemi ile sonuçlanır. Plazma jeti, kesilecek metal sac parçasını hızla delip erimiş malzemeyi havaya uçurur. Plazma ve Oksijen sac kesim yaklaşık 2300 ° C’ye kadar sıcaklıklara ulaşabilmektedir.

Plazma Sac Kesim İstanbul

Plazma kesim ile kesilebilecek bir çok farklı materyal vardır. Elbette bunların başında çelik sac kesim gelmektedir.

Plazma kesim de başlıca kesilebilecek malzemeler:

  • Plazma aluminyum kesim
  • Plazma çelik kesim
  • Plazma galvaniz sac kesim
  • Plazma levha sac kesim
  • Plazma Dkp sac kesim
  • Plazma paslanmaz sac kesim
  • Plazma bakır plaka kesim
  • Plazma pirinç plaka kesim
  • Plazma Düz sac kesim

Plazma kesim istanbul dudullu da bulunan tesisimizde yapılmaktadır. Plazma sac kesim istanbul fiyatları için bizi arayabilirsiniz.