Gemi Sacı nedir?

Gemi Sacı nedir?

Ülkemizin gemi  üretimi geçmişi yüzyıllara dayanmaktadır. İstanbul’un fethi sorasında kurulan haliç tersanesi en büyük örneklerdendir. Gemi sacı haliyle ana hammaddedir.

Özel Tersaneler ise 1950 başlarında bakım onarım faaliyetleri sürdürmek amacıyla Haliç ve İstanbul Boğazı’nda kurulan Özel Sektör Tersaneleri bulunmaktadır. 1960’ların sonlarına doğru gelişme göstererek küçük tonajlı gemi inşalarına başlamışlardır. Bu yıllarda gemi sanayimizin ağırlıklı ahşap gemi üretiminden çelik gemi üretimine geçiş yaptığını görüyoruz. Türkiye çelik gemi üretimi konusunda 60.000 DWT olan yeni gemi inşa kapasitesinin arttırılması, sürekli ihtiyaçlarının değerlendirilmesi ile yan sanayisi gelişmeye başlamıştır. Bakanlar Kurulu Kararı ile 1969 yılında Tuzla Aydınlı da “Özel Sektör Tersaneler Bölgesi” olarak ilan edilmesi sağlanmıştır.

gemi-saci-fiyatlari
gemi-saci-fiyatlari

Gemi Sacı fiyatları

1983 yılından çelik gemi üreticileri kendi üretim alanlarına sahip olmaları için hazine arazilerini 49 yıllık kiralama yöntemi ile “Özel Sektör Tersaneler Bölgesi”nde yerleşmeye başlamışlardır. Bu sebepten Tuzla tersaneler bölgesi gemi sacı kullanımının en fazla yapıldığı bölgemizdir. İlerleyen yıllarda Yalova,Ordu ,Trabzon, Mersin,Muğla, Antalya gibi bölgelerde de yeni tersane bölgleleri kurulmuştur. İzmir Aliağa da gemi söküm tersaneleri kurulmuş ve Gemi söküm konusunda dünya da hatırı sayılır bir seviye de işlme hacmine sahiptir. Bu bölgedeler faaliyete başlayan tersanelerimiz alt yapı yatırımları gerçekleştirmiş, sürekli gelişen teknolojiye uyum sağlamış ve dünya gemi üretimi konusunda ilk sıralara kadar gelmiştir. Bunun yanında bakım onarım ve gemi inşa faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir.

Gemi sacı tüketimi ve üretimi özel sektörün büyümesi ile ülkemizin çelik üreticileri için de kapasite arttırmasına sebep olmuştur. Gemi sac fiyatları değişkenlik gösterdiğinden en büyük yerli çelik üreticisi olan ERDEMİR’den veya uygun koşullar sağlandığında Ukrayna’dan temin edilebilmektedir. Ülkemizde farklı çelik üreticileri bulunsa da ağırlıklı ihtiyaç olan ticari kalite çeliklere yönelmişlerdir. Özet olarak gemi sac fiyatları istenilen gemi sacı kalitesine , gemi sacının kalınlığı ve genişliğine yani ebatlarına , bunlara ek olarak gemi sacı ihtiyacına yani miktarına göre değişmektedir. gemi sacı fiyatları için satış ekibimizle görüşebilirsiniz.

16mo3 Kalite Sac
16mo3 Kalite Sac

bir sınıf Gemi Plakası Kalınlığı 5-60mm Genişlik 1000-2500mm Uzunluk 3000-12000mm Paket Standart ihracat denize uygun paket, her türlü nakliye için uygun veya gerektiği gibi.

Dereceli Gemi Plakası, kalınlığı 100 mm’den fazla olmayan ve genişliği genellikle 600 mm’den yüksek olan yassı çelik çubuk veya düz plaka paneldir. Pratik uygulamalarda, Konteynerler ve büyük ekipmanlar yaklaşık 5-20 mm kalınlığındaki parçayı kullanabilir. Daha iyi taşınabilirlik ve iyi kaynaklanabilirlik, ancak zayıf korozyon direnci

a sınıfı Gemi Plakası Giriş a sınıfı Gemi Plakası uygulama aralığı a sınıfı Gemi Plakası, gemi inşası ve petrol platformu amacıyla kullanılır ve ABS, DNV, GL, BV, LR, NK, RINA ve diğer klas kuruluşları tarafından onaylanmıştır. Ayrıca ağırlığı 10000 tonun altında olan geminin gövde yapısının imalatında kalite bir Gemi Plakası kullanılabilir. bir dereceli Gemi Plakası kimyasal bileşimi:

a sınıfı Gemi Plakası, A b D E A32 D32 E32 F32 A36 D36 E36 F36 A40 D40 E40 F40. Kalınlık:5-300mm Genişlik:1500-3500mm Boy:3000-12000mm Isıl İşlem: Haddelenmiş/Normalize edilmiş (N) Haddelenmiş/Kontrol haddelenmiş (CR) Termo Mekanik Kontrol Prosesi (TMCP) Normalize ve Temperlenmiş (Q+T) Diğer soğuk haddeleme veya sıcak haddeleme gibi teslimat durumları mümkündür.

ASTM A sınıfı gemi levhası, çelik üretim süreci için uygundur. Çalışma ortamının yapısı zorludur. Kimyasal bileşim de belirli bir gerekliliktir. Düşük sıcaklık, düşük basınç ve yüksek korozyon ortamlarında H2S direnci ve performans gereksinimlerini karşılamalıdır.

gemi yapımı için uygun bir kalitedir ve orta düzeyde basınca dayanabilir. Yaklaşık 58 ila 71 ksi’lik bir çekme mukavemetine ve minimum %22 alan azalması ile %38 uzamaya sahiptir. Daha küçük gemilerin yapımında yüklü bileşenler için kullanılmasına izin veren iyi bir darbe dayanımına sahiptir.

30 mm’nin altındaki kalınlıklar için, esas olarak lazer kesim, 30 mm’nin üzerindeki kalınlıklar için, esas olarak OXY kesim, alevli kesim ile kesiyoruz. 200 mm kalınlığındaki çelik levha için, alevle kesme sırasında sıcaklık çok yüksektir. Bu nedenle kesme parçaları çelik levha açı kısmında kırılabilir. Bu durumda kırılan parçalara daha fazla malzeme eklemek için pik demir kullanabiliriz.

Üretim kapasitemizi büyüttük ve ürünümüzün her bir parçası için alt kalite sayısını artırarak kalınlık ve genişlik aralığını genişlettik.

7mm-40mm, 40mm-80mm, 80mm-100mm Kalınlık İhtiyaca Göre

çelik levha üretim hattı. Çelik levha, büyük çaplı kaynaklı borulara yuvarlanacak kadar incedir. Film, çelik levhanın asit çözeltisine daldırıldığı ve daha sonra elektroliz ile kaplandığı bir işlemdir.

Sürekli döküm: Eriyik çelik, yaklaşık 20 metre uzunluğunda bir halat halinde dökülür, bu da onu katılaştırmak ve sıcaklığını 200-300 C’ye düşürmek için hızlı bir şekilde söndürülür. Tel, silindirler tarafından yönlendirilir ve bir levha şeklini alır.