Цени на брановидни поцинковани лимови

галванизиран брановиден лим

Производите од галванизиран лим се добиваат со премачкување на топло валани калеми и нискојаглеродни ладно валани листови со цинк со метод на топло потопување. Според барањата на купувачите, се произведуваат производи за употреба како ролни, стандардни, посакувани должини, гребени, трапезоидни, ролетни и брановидни или ѕидни профили. Цените на брановидни поцинковани лимови се пресметуваат во зависност од ширината и дебелината.

галванизиран брановиден лим
галванизиран брановиден лим

Производство на брановидни поцинкувани лимови

Производството на брановидни поцинкувани лимови се добива со поминување на рамни лимови обложени со цинк низ ролери. Набраздата е процес кој се изведува во согласност со стандардите TS 822. Брановидни поцинковани лимови имаат квалитет Dx51. Се произведува во дебелини помеѓу 0,4 и 1 мм.

Предности на брановидни поцинкувани лимови

Брановидни галванизираат лимот има многу предности што ги носи облогата со цинк. Материјалот е исклучително долготраен. Дури и кога е преклопен, нема гребнатини и излевања на премазниот дел. Погоден е за малтерисување и длабоко цртање. Лесно е за лемење и бојадисување. Има структура отпорна на оган. Бидејќи е економичен производ, може да се претпочита да се нанесува на големи површини. Тоа е практичен производ за нанесување и го штити местото каде што се користи од надворешни фактори. Бидејќи може лесно да се инсталира, заштедува време и труд. Бидејќи обезбедува практичност за време на транспортот, не се појавуваат скршеници и деформации. Лесно се фарба, одлично ја држи бојата и дава добри резултати. Не е толку тешко да се расклопува колку што е да се монтира.

Брановидни поцинковани лимови покривни и фасадни премазиСе користи во изградба на монтажни градежни елементи, во производство на индустриски капацитети и хангари за авиони, во изградба на магацини и затворени објекти, во изградба на преносни изложбени и саемски галерии.

Димензии на брановидни покривни листови

Брановидни поцинковани лимови се произведуваат од намотани лимови од 1000 mm. Ширината на материјалот добиен по производството се намалува на 875 mm и висината на чекорот станува 18/76,2. Овде, 18 mm е длабочината на бранот, додека 76,2 е ширината на бранот.

Брановидни покривни листови Минимум максимум
Дебелина на листот 0,3 мм 1,20 мм
Должина на листот 1000 мм 4000 мм

 

 Брановидни покривни листови

брановиден покривен лист Обезбедува различни области да станат отпорни на атмосферски услови. Бидејќи е лесен материјал, лесно се носи до покривот. Ја зголемува удобноста на областа каде што се користи. Производот може да се нанесува со лесно достапни материјали како што се чекан, шајка и чекан. Тоа е добар материјал за гаражни апликации.

Брановидни покривни листови
Брановидни покривни листови

 

 

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик