Ласерски пресек Истанбул

cnc ласерски цени за сечење лим, цени за ласерско сечење, компании за ласерско сечење, ласерско сечење метали Истанбул, ласерско сечење dudullu, ласерско сечење Анкара

Ласерски пресек Истанбул

Ласерски пресек Истанбул, tek bir dalga boyunda olan konsantre bir ışık demetidir. Her ışığın dalga boyu vadır. Metal kesim için ayrı dalga boyu, galvaniz sac lazer kesim için ayrı dalga boyu, paslanmaz sac cnc lazer kesim için ayrı dalga boyu kullanılmaktadır. Yani her metalin ışığı emme kapasitesi farklıdır, ayrıca bu durum Ласерски пресек Истанбул ile kesilecek malzemenin kalınlığı ve yüzey dururumu ile de alakalıdır.

Yani farklı malzemeler lazer ışığı farklı miktarlarda emer, yansıtır ve iletir. Bir cnc metali lazer kesim işlemi için, kesmeyi düşündüğünüz malzeme için ona uygun miktarda  dalga boyu seçmek önemlidir. Lazer enerjiyi direk malzeme yüzeyine yönlendirildiği için, malzeme, erime sıcaklığından ve degradasyon sıcaklığına kadar hızla ısınmasından dolayı çok fazla enerji ve ışığı emmektedir. cnc ласерско сечење makinesi, bir cnc lazer ışık ışınını metal plaka üzerine odaklayarak çalışır. Ласерски пресек Истанбул –  Lazer ışığı o kadar yüksektir ki, odaklandığında, malzemeyi eritecek veya buharlaştıracak kadar kesilecek metal malzemenin sıcaklığını yükseltir, çok küçük bir odaklanma ile kesim işlemini yapmaktadır.

Lazer kesim İstanbul, kesim esnasında oluşan erimiş malzemeyi gaz ile kesilen metal plaka üzerinden uzaklaştırır. Bu cnc kesim yöntemi özellikle levha sacların kesiminde kullanılan bir yöntemdir. Ласерски пресек Истанбул во дебелина што ја сакате со нашите машини во различни должини и ширини. ласерско сечење на лим ние можеме.

istanbul lazer kesim fiyatları
istanbul lazer kesim fiyatları

Ласерско сечење во Истанбул Цените

Ласерски пресек Истанбул makineleri istanbul da bulunan tesisimizdeki lazer sac kesim makinaları ile çelik kesim , bakır plaka kesim, alüminyum plaka kesim , paslanmaz çelik sac kesim, lazerle açılı boru kesim, lazerle açılı profil kesim gibi birçok metal malzemeyi yüksek hassasiyetle kesebilmektedir. Cnc Ласерско сечење Макианите се користат и при сечење на различни материјали освен подвижните глави и плочата што ја нарекуваме аголно или 3d сечење. Можно е ласерско сечење на многу челични или метални материјали, како што е сечење на профилот H или сечење цевки без заварување. Во светот % предвидува дека пазарот на машини за ласерско сечење ќе порасне со стапка од 8,04 во 2017-2021 година.

İstanbul Lazer Kesim Yöntemleri

При сечењето со помош на ласери, методите за сечење со ласерски cnc се разликуваат според видот на металниот материјал што треба да се сече. cnc ласерско сечење Постојат многу различни методи од различни типови кои се користат за Некои од методите се испарување, топење и дување, топење и изгорување, пукање со термички стрес, гребење, ладно сечење и ласерско сечење стабилизирано со согорување.

Lazer kesim  – Buharlaşma kesme

При испарување, сегментот на фокусираниот зрак ја загрева површината на материјалот до неговата точка на вриење и создава клучалка. Клучалката брзо ја продлабочува дупката, предизвикувајќи нагло зголемување на апсорпцијата. Како што дупката станува подлабока и материјалот се лизга, произведената пареа ги троши стопените ѕидови со дување на исфрлање, што ја прави дупката поголема. Со овој метод обично се сечат материјалите што не се топат, како што се дрвото, јаглеродот и термореактивната пластика.

Lazer kesim –се топи и издува

Ласерското сечење со топење и дување или фузија користи висок притисок за дување на стопениот материјал формиран од средбата на пламенот и гасот во овој метод на ласерско сечење од областа за сечење. Со овој метод, потребата за моќност за ласерско сечење лим е значително намалена. Откако материјалот ќе се загрее до точката на топење, гас под висок притисок се дува на стопениот лим и се одвива процесот на сечење. Ова ја елиминира потребата за дополнително зголемување на температурата на материјалот. Материјалите што се сечат со cnc со овој процес обично се метални.

Lazer kesim –ласер со влакна

Машините за ласерско сечење влакна се најмоќниот начин за cnc ласерско сечење. Ласерски влакна CO2 е многу помоќен во споредба со ласерското сечење. Ласерското влакно за сечење влакна активно се пренесува на главата за сечење на машината. Ласерското сечење со влакна е помало од CO2. Ласерско сечење влакна Истанбул е погоден за обработка на метални листови како што се челична плоча (лим), плоча од нерѓосувачки челик, алуминиумска плоча, бакарна плоча или месинг плоча.

Lazer kesim – Исклучување на реагенсот

Реактивно ласерско сечење лист е генерално сечење лиме еден од методите што се користат во Овој метод на сечење, познат како сечење со пламен, е еден од најбавните методи. Иако е побавен од другите методи на ласерско сечење, дебелината на материјалите од лим за кои е посакувано ласерско сечење cnc може да се зголеми.

Ласерски пресек Истанбул
Ласерски пресек Истанбул

Ласерско сечење цени Истанбул

Цените на ласерското сечење варираат во зависност од дебелината на лимот што треба да се исече и димензиите на cnc ласерското сечење што треба да се направи. Причината за оваа промена се рефлектира во ласерското намалување на цените. Ако треба да се направи ласерско сечење лим, бидејќи дебелината на лимот што треба да се сече и нејзината големина на плочата влијаат на брзината на сечење. цени за сечење на ласерски листови промени во пресметката. Цените на ласерското сечење се пресметуваат според cm / sec. Поради тоа цени за ласерско сечење При пресметувањето се испитуваат многу критериуми. Разликата меѓу цените на ласерското сечење од нерѓосувачки челик и ласерското сечење со поцинкуван лим се должи и на површинската состојба на лимот што треба да се сече.

Во табелата подолу е прикажано, како пример, колку долго металната плоча со чија дебелина ќе се сече со ласер. Цените на ласерското сечење се пресметуваат според cm/sec. спомнавме. Бидејќи ласерското сечење на лим и ласерското сечење на алуминиум се различни структури, времето што треба да се потроши во CNC ласерското сечење варира со иста брзина.

Цени за ласерско сечење метали

ласерско сечење Истанбул, ласерско сечење дудулу, ласерско сечење со две жици, ласерско сечење лим
ласерско сечење Истанбул, ласерско сечење дудулу, ласерско сечење со две жици, ласерско сечење лим, ласерско сечење метал, ласерско сечење лим со дудул, ласерско сечење лим со две жици
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик