Лим отпорен на корозија: поцинкуван лим со квалитет dx51

галванизиран-лим-цени

Цени за галванизиран лим

Цените на галванизираниот лим варираат во зависност од цените на челикот. Кликнете овде за да ги дознаете цените на челикот. Кликни тука.

Цените на поцинкуваниот лим со квалитет dx51 варираат во зависност од дебелината на поцинкуваниот слој, дебелината и ширината на поцинкуваниот калем лист.

Поцинкуван лим тегови

Поцинкувани тегови на лимови Можете да ја проверите табелата подолу.

 

Дебелина на галванизиран лист (мм) 1000×2000 (кг) 1200×2400 (кг) 1250×2500 (кг) 1500×3000 (кг)
0,25 мм 4,00 5,76 6,25 9,00
0,30 мм 4,80 6,91 7,50 10,80
0,35 мм 5,60 8,06 8,75 12,60
0,40 мм 6,40 9,22 10,00 14,40
0,45 мм 7,20 10,37 11,25 16,20
0,50 мм 8,00 11,52 12,50 18,00
0,55 мм 8,80 12,67 13,75 19,80
0,60 мм 9,60 13,82 15,00 21,60
0,70 мм 11,20 16,13 17,50 25,20
0,80 мм 12,80 18,43 20,00 28,80
0,90 мм 14,40 20,74 22,50 32,40
1,00 мм 16,00 23,04 25,00 36,00
1,20 мм 19,20 27,65 30,00 43,20
1,50 мм 24,00 34,56 37,50 54,00
2,00 мм 32,00 46,08 50,00 72,00
2,50 мм 40,00 57,60 62,50 90,00
3,00 мм 48,00 69,12 75,00 108,00
4,00 мм 64,00 92,16 100,00 144,00

 

Поцинкуван лим м2 цени

За цените на галванизиран лим м2, прво мора да ги знаеме цените на поцинкуваниот лим тони. За поцинкуван лим цени тон Кликни тука.

Поделете со 1000 со множење на цената на галванизираниот лим, од која ја дознавме цената на тонот, со единечната тежина што одговара на дебелината и големината што ви треба во табелата со тежина на поцинкуван лим погоре. Резултатот ќе ви даде поцинкуван лим м2 цени.

Поцинкуван лим Цени 2020 година

Цени за галванизиран лим за 2020 година Кликни тука. Моменталните цени на поцинкуваниот лим можете да ги следите на нашата веб-страница.

Димензии на галванизиран лим

Поцинкуваните лимови се произведуваат како ролни. Дебелината на поцинкуваните лимови произведени како ролни е помеѓу 0,30 mm и 4 mm. Димензиите на поцинкуваниот лим се стандардно 1000 mm, 1200 mm, 1250 mm и 1500 m. Листовите на намотките со оваа ширина може да се сечат по саканата должина во линијата со галванизиран лим сече до должина.

 • Што е галванизиран лим?

 • Пресметка на тежината на галванизиран лист

 • Тежина на галванизиран лист

 • Виткање на галванизиран лим

 • Единечна цена на галванизиран лим

 • Дилерите на поцинкуван лим

Dx52 квалитетен поцинкуван лим

Dx52 квалитетен поцинкуван лист dx51 квалитетен поцинкуван лист разлика:

 • Квалитетот dx52 е помек од квалитетот dx51.
 • Посоодветна е за малтерисување
 • Соодносот на јаглерод е помал
 • Широко се користи во автомобилската индустрија
 • Лесно се свиткуваат

Поцинкуваните намотки со квалитет DX51 се 1312 за Ердемирски квалитет.

1312 Ердемир квалитетни поцинкувани лимови се произведуваат помеѓу 0,30 mm и 2 mm.

Иако листовите со квалитет dx52 обично се произведуваат помеѓу 0,30 mm и 2 mm, ние ги имаме во нашите залихи како лимови од 2,5 mm и 3 mm поцинкувани.

Опсегот на производство на листови со квалитет dx51 е помеѓу 0,30 mm и 2 mm, како кај оценките dx52. Имаме поцинкуван лим од 3 мм и галванизиран лим од 4 мм во нашите залихи.

Дебелината на облогата од цинк на листовите со квалитет dx51, наречена комерцијален квалитет, е 70 gr/m2. По желба се прави облога од поцинкуван лим до 275 gr/m2. Цени за галванизиран лим Исто така, варира во зависност од дебелината на облогата на галванизираниот калем лист.

Дебелината на облогата на цинк се одредува при производство на поцинкувани лимови од калем.

Дебелината на облогата од цинк, исто така, гарантира дека галванизираниот лим е отпорен на корозија.

Дебелината на облогата од цинк гарантира дека галванизираниот лим има долг век на траење и не 'рѓа.

Можете да ги следите цените на квалитетните галванизирани калеми Dx51 на нашата веб-страница.

Поцинкуваниот челик на топло натопување (HDGI) се произведува со поминување низ цинк-тенџерето, односно базенот на целосно тврдиот лим, кој претрпел киселинско чистење и тркалање, и премачкување на неговата површина со цинк. Цинкот се карактеризира со одлична отпорност на корозија. Покрај тоа, има боење и лесна обработливост. Општо земено, чистењето на топло поцинкуваниот лим со киселина пред производството помага да се отстрани грубоста на неговата површина.

Топло поцинкување е процес на нанесување на заштитна обвивка од цинк на челичен лим за да се спречи рѓосување.

Одлично спречување на корозија, бојадисување и лесна обработливост благодарение на неговата карактеристика на лим отпорен на корозија од цинк.
Посакуваната количина на цинк може да се произведе специјално. Густата облога од цинк, исто така, обезбедува долговечност.

Намотките од галванизиран челик се широко користени во повеќето индустрии:

Во градежната индустрија: нискоградба, лесни челични тенкоѕидни конструкции, сендвич панели, облоги на топлински цевководи и разни топлинска изолација, системи за климатизација, метални ќерамиди, галванизиран квадрат профил, цевки од пропуст, облоги на влезни врати, лифтови , ПВЦ прозори и пластични врати зајакнувачки профили за гипсени плочи, европски тип сврзувачки елементи за гипс картон и др.

Во автомобилската индустрија: како и производство на надворешни и внатрешни делови од каросеријата на автомобилот, на пример, делови од каросеријата за надворешен масовен транспорт за автобуси и трамваи

Во машинската индустрија и машинската опрема: за производство на кутии за електрична и механичка опрема, апарати за домаќинство, мерни инструменти и пакување

Производство на покуќнина

Тие се користат за производство на обложен, односно обоен челичен лим, за производство на трапезоиден лим и за производство на трапезоиден лим под бетон.

Процесот на боење на поцинкуваните лимови, кои исто така се користат во производството на обоени метални плочки, предизвикува тие да станат екстра отпорен на корозија лист. Поцинкуваните лимови кои се користат за производство на трапезоиден лим под бетон се со квалитет dx51.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик