Листови за котли на група P

котелска плоча механичко-својства

Кои се листовите за котли на групата P?

П група листови за котел Друго име за челици на садови под притисок. Нивната најпозната карактеристика е тоа што се добро заварени. При заварување листови со пресек помал од 25 mm, нема тенденција на стврднување во зоната погодена од топлина, односно во HAZ. На овој начин речиси сите техники на заварување можат да се заварат без никакви проблеми. Забележано е дека цврстината на оние поголеми од 25 mm се зголемила во регионот ITAB. Поради оваа причина, пред заварување се врши пред заварување. Доколку е потребно, по заварувањето треба да се направи и стресно жарење. Во зависност од термичката обработка, можностите за заварување на листовите може да се зголемат или намалат.

Тие ја одржуваат својата издржливост во услови на висока температура. Тие имаат добри својства на пластичност и цврстина дури и кога се подложени на висок притисок. Не се деформираат лесно. На овој начин тие можат да се користат долго време без распаѓање.

Се користи во многу области на индустријата листови за котел се состои од различни компоненти. Колку е поголема содржината на јаглерод, толку е поголема цврстината и цврстината. Се додаваат легирани елементи бидејќи зголемувањето на тврдоста на материјалот може да предизвика фрактури. На овој начин, материјалот се користи долго време на различни температури.

p235gh механички спецификации
p235gh механички спецификации

P235GH

P235GH Квалитетен материјал според стандардот EN 10216-2 нелегиран челик се дефинира како. Се користи како помошен дел во производството на котли во индустријата. околу 150-200тој еОстанува недопрена до C. Утврдено е и дека издржува повисоки температури кога се користи во парни котли. Може лесно да се обработи бидејќи е погоден за ладно формирање. Шифрата на листовите P235GH што ги произведува само Ердемир кај нас е 6335. Оваа шифра во каталогот на производи е погодна за употреба при висока температура и притисок. листови за котел дефинирани како челик.

P265GH

Често се користи во нафтената, гасната и хемиската индустрија P265GH, беспрекорно челик е од цевките. 450 тој еМоже да издржи температури до C. Затоа, често се претпочита во производството на котли и цевки. P235GH Во споредба со материјалот, се гледа дека има слични хемиски својства. Но, содржината на јаглерод е поголема, содржината на манган е помала. Корисните ефекти на манганот се појавуваат како што се зголемува односот на јаглеродот. челикЈа зголемува силата додека ја намалува несаканата еластичност. Поради овие својства, има поголема цврстина на истегнување. На овој начин може да се добие подобра ефикасност.

P355GH

Се користи во производството на садови под притисок и цевки кои носат топли течности. P355GH, добра заварливост челиксе меѓу Неговите компоненти на јаглерод и манган се повисоки од P265GH.

Многу е важно материјалот што ќе го купите да биде погоден за вашето место на употреба. На пример, ако сакате да произведете сад под притисок што ќе го користите на многу високи температури, купувањето на материјалот P235GH нема да работи. Ако не сте одлучни околу изборот на материјал, ве молиме контактирајте не. поддршка Можете да земете. Можеме да се погрижиме да го изберете најдобриот материјал со нашиот искусен инженерски персонал.

Нелегирани погодни за употреба под висок притисок Листови за котел челиците

Хемиски состав (%)

Механички својства

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик