Што е плоча за котел?

Што е плоча за котел?

котел плоча Како што сугерира името, тоа е еден вид челична плоча што се користи во производството на котли. Тие обично се користат во внатрешните структури на котлите. котел плоча челици отпорни на притисок. Челиците од комерцијална класа започнуваат со номенклатурата за квалитет S, како што е S235JR, додека листовите за котел се челици од групата P. Постојат сорти според различни јачини како што се квалитет P235GH, квалитет P265GH, оценки P355GH, квалитет 16MO3, квалитет P295GH, квалитет P355NH, квалитет P355NL1.

Само Ердемир произведува листови за котел со квалитет P235GH во Турција. Квалитетните челични лимови P235GH се со квалитет 6335 еквивалентни на квалитетот на Ердемир. Ердемир 6335 квалитетен челикВо описот на производите пишува „Чели за котел погодни за употреба при висока температура и притисок“.

листови за котел
листови за котел

Хемиска анализа на листови со квалитет P235GH (6335).

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР
Квалитет бр.
В Си
макс.
мн П
макс.
С
макс.
Земете
мин.
Н(3)
макс.
кр(1)
макс.
В(1)
макс.
п.н.е(1)
макс.
nb
макс.
Ни(1)
макс.
Ти
макс.
В
макс.
EN 10028-2 P235GH 6335 0,16 макс. 0,35 0.60-1.20 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,020 0,30 0,03 0,02

Квалитетот на ERDEMIR на листовите отпорни на притисок со квалитет P265GH е 6341. Палетата на производство на котелски листови со квалитет Erdemir 6341 започнува од 4мм.

Хемиска анализа на листови за котел со квалитет P265GH (6341).

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР
Квалитет бр.
В Си
макс.
мн П
макс.
С
макс.
Земете
мин.
Н(3)
макс.
кр(1)
макс.
В(1)
макс.
п.н.е(1)
макс.
nb
макс.
Ни(1)
макс.
Ти
макс.
В
макс.
EN 10028-2 P265GH 6341 0,20 макс. 0,40 0.80-1.40 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,020 0,30 0,03 0,02

Еквивалент на квалитетот на Ердемир на листовите со стандарден квалитет P295GH е 6347. 6347 квалитетот на отпорот на печатот е повисок од 6335 и 6341 оценки. Со други зборови, отпорот на притисок на листовите на котелот се зголемува со P235GH, P265GH, P295GH, P355GH.

16mo3 Лист за квалитет
16mo3 Лист за квалитет

P295GH (6347) одделение котел плоча хемиска анализа

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР
Квалитет бр.
В Си
макс.
мн П
макс.
С
макс.
Земете
мин.
Н(3)
макс.
кр(1)
макс.
В(1)
макс.
п.н.е(1)
макс.
nb
макс.
Ни(1)
макс.
Ти
макс.
В
макс.
EN 10028-2 P295GH 6347 0.08 – 0.20 0,40 0.90-1.50 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,020 0,30 0,03 0,02

Квалитетниот еквивалент на ERDEMIR на челиците со квалитет P355GH е 6352 квалитет. Квалитетните листови за котел Erdemir 6352 имаат многу висока отпорност на притисок како цврстина. Покрај тоа, се наоѓа во челиците што се користат во производството на цевки отпорни на притисок произведени од Ердемир.

P355GH (6352) Хемиска анализа на квалитетни котелски листови

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР
Квалитет бр.
В Си
макс.
мн П
макс.
С
макс.
Земете
мин.
Н(3)
макс.
кр(1)
макс.
В(1)
макс.
п.н.е(1)
макс.
nb
макс.
Ни(1)
макс.
Ти
макс.
В
макс.
EN 10028-2 P355GH 6352 0.10 – 0.22 0,60 1.10-1.70 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,040 0,30 0,03 0,02

Ердемир еквивалент на квалитет на котелските челици со квалитет 16MO3, односно челични лимови отпорни на притисок, е квалитет 6345.

p355 квалитет - Erdemir 6345 квалитет
p355 квалитет – Erdemir 6345 квалитет

16MO3 (6345) Хемиска анализа на квалитетни котелски листови

Стандарден Квалитет ЕРДЕМИР
Квалитет бр.
В мн П
макс.
С
макс.
Си
макс.
Н
макс.
кр
макс.
В
макс.
п.н.е Ни
макс.
EN 10028-2 16Мо3 6345(1) 0.12-0.20 0.40-0.90 0,025 0,010 0,35 0,012 0,30 0,30 0.25-0.35 0,30

Квалитетните листови за котел P235TR1 се произведуваат специјално за употреба во конструкција на цевки отпорни на притисок. Квалитетниот еквивалент на Erdemir на листовите за котел со квалитет P235TR1 е со квалитет 3285.

P235TR1 (3285) Хемиски својства на квалитетни листови за цевки за котли

Стандарден Квалитет ЕРДЕМИР
Квалитет бр.
В мн П
макс.
С
макс.
Си
макс.
Н
макс.
кр
макс.
В
макс.
п.н.е Ни
макс.
EN 10028-2 16Мо3 6345(1) 0.12-0.20 0.40-0.90 0,025 0,010 0,35 0,012 0,30 0,30 0.25-0.35 0,30

 

Една мисла за „Kazan sacı nedir?

  1. Pingback: Цени на 16мо3 лист-Ларми за котли - Цени на челик

Коментарите се затворени.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик