Архиви на ознаки: sıcak haddeleme

Што е топло валани лист?

Цени на лим од 10 мм, цени на топловалани лимови, цени на топловалани челици, цени на црн лим

Што е топло валани лист? Што е топло валани лист? Се проценува дека изумителот на топлото тркалање е Леонардо Да Винчи. Познато е дека Леонардо Да Винчи има цртежи поврзани со него. Но, познато е дека за прв пат е основана во Англија во 1590 година за да се произведуваат челични шипки по потреба за белгиско железо. Првата валана фабрика за производство на рамни производи била изградена во Понтипул, Англија, во 1670 година.

Како се произведува челикот?

Како се произведува челикот? Методите на производство на челик и челик значително се подобрија со појавата на потребата за индустриско производство во доцните 1800-ти. Сепак, Новите методи сè уште се потпираат на употребата на кислород за да се намали содржината на јаглерод во железото. Денес, за производство на челик се користат рециклирани, отпадни материјали, како и традиционални суровини како железна руда, јаглен и варовник. Производителите на челик обично имаат две […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик