Цени на лист 16mo3 – Листови за котли

kazan sacı fiyatları, erdemir kazan sacı fiyatlarıi erdemir basınçlı kap çelikleri,16mo3 kazan sacı, p235 kazan sacı, p265 kazan sacı

Цени на лист 16mo3 – Листови за котли

16mo3 лист Цените се нарекуваат и листови отпорни на притисок, односно челици за котел. P265GH, P295GH, P355GH, P460NH, P355NH, P355NL1-2, P460NH,-NL,ASTM A516Gr.60 и 70 , 16Mo3, 13CRMo4-5 оценки се во семејството на челик на котел. Механичките вредности на листот отпорен на притисок се разликуваат од листовите од комерцијална класа како што е S235. Ако ги оцениме квалитетите на листовите според резултатите од тестот за издашност и истегнување, листовите за котел отпорни на притисок се многу поиздржливи од листовите со комерцијален квалитет.

16МО3 ЦЕНИ НА ЛИСТ

16MO3 лист цени Комерцијалната класа S235JR е поскапа од оценките како што е S275JR поради тешкотијата на производство на челик и малата количина на нарачка.

16mo3 Kalite Sac
16mo3 Лист за квалитет

16mo3 Области за употреба на листови

Тие се користат во производството на цевки за вода / нафта / гас / нафта, во производството на цевки за ТНГ / ЛНГ, во производство на резервоари за складирање течности. котел лист треба да се направи посебна операција на виткање и сечење. Поради високата цврстина, голема е и неговата кршливост.Лист од 16mo3 Котелските челици можат да се користат за сите работи кои бараат висока јачина, односно притисок. Тие се единствените квалитетни котелски челици кои можат да се обработуваат при високи температури. листови за котел Може да се користи на температури од 450 степени и повеќе.

16MO3 ЛИСТ МЕХАНИЧКИ СВОЈСТВА

     Механички својства
Стандарден еквивалент ЕРДЕМИР
Број на хартија
Рдо n/mm(kg/mm2) Р (1)
м
n/mm(kg/mm2)
А5 (%)
мин.
Пуч(3) (4) (Попречно) Р   (1) (2) стр0.2
n/mm(kg/mm2)
Температура = 300°C
темп.
°C
КВв мин.
Ј
d≤16
мин.
16 <d≤40
мин.
40 <d≤60
мин.
d≤16
мин.
16 <d≤40
мин.
40 <d≤60
мин.
Стандарден Квалитет
EN 10028-2 16Мо3 6345 275
( 28.1 )
270
( 27.6 )
260
( 26.5 )
440 – 590 година
(44,9 - 60,2)
22 20 31 194
( 19.8 )
190
( 19.4 )
183
( 18.7 )

Листовите за котли, како што сугерира името, се еден вид челична плоча што се користи во производството на котли. Тие обично се користат во внатрешните структури на котлите. Котелските листови се челици отпорни на притисок. Челиците од комерцијална класа започнуваат со номенклатурата за квалитет S, како што е S235JR, додека листовите за котел се челици од групата P. Постојат сорти според различни јачини како што се квалитет P235GH, квалитет P265GH, оценки P355GH, квалитет 16MO3, квалитет P295GH, квалитет P355NH, квалитет P355NL1.

Цени на листови за котли варира според цените на отпадот и железната руда, односно според трошоците за суровини. Цените на котелскиот челик се во долари/тон, т.е. УСД/тон. Отпорот на притисок на котелските листови е многу висок во споредба со квалитетните челични лимови st 37.

kazan sacı fiyatları, erdemir kazan sacı fiyatlarıi erdemir basınçlı kap çelikleri,16mo3 kazan sacı, p235 kazan sacı, p265 kazan sacı
цени на котелската плоча, цените на котелските плочи Virgo, челиците на садовите под притисок Ердемир, 16mo3 котелска плоча, котларната плоча p235, котларната плоча p265
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик