Тежини на карирани листови

baklavali sac ağırlıkları

Тежините на карираните листови може да се пристапат од табелата подолу.

 • Големина на карирана плоча 1800 mm × 2400 mm, дебелина 2 mm.
 • Големина на карирана плоча 1750 mm × 1800 mm, дебелина 3 mm.
 • Плоча со кариран лист големина 1800mm×2000mm, дебелина 2mm.
 • Дебелина 8 mm, ширина 1500 mm
 • Црна карирана челична плоча, дебелина 1,5 mm, ширина 1000 mm и 1220 mm.
 • Челични карирани плочи со големина 1250 mm w × 3 mm – 6 mm дебелина.
 • Челични карирани карирани плочи со големина 1250 mm w × 4 m – 6 mm дебелина.
 • Дебелина на челична плоча 10 mm, должина 1,35 m, ширина 0,9 m.
 • Големина на црна валана карирана плоча за челичен лим: должина 2500 mm × ширина 1250 mm × дебелина 6 mm.
 • Карирана плоча од 1,5 мм (1500×3000)
 • Карирана плоча од 2 мм (1500×3000)
 • Карирана плоча од 2,5 mm (1500×3000)
 • 3 карирани листови (1500×3000)
 • Карирана плоча од 4 mm (1500×3000)
 • Карирана плоча со дебелина од 6 mm и плоча од 1500 × 3000 mm.
 • Топло валани челични карирани плочи 3 mm, 4 mm, 6 mm × 1220 mm × 2440 mm.
 • Плоча за проверка на скалила од 5 мм широка 1500 мм и должина 3000 мм
 • Големина на плочата: 1500 mm × 6000 mm × 8 mm дебелина.
 • Големина на плочата: 1500 mm × 6000 mm × 6 mm дебелина.
 • Големина на плочата: 10 mm дебелина × 1500 mm × 6000 mm.
 • Големина на плочата: 12 mm × 1500 mm × 6000 mm.
baklavalı sac ölçüleri
димензии на кариран лист

Кариран лист тегови

 • карирана плоча со дебелина 2/3 mm x 1000 mm × 2000 mm 42 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина од 2/3 mm × 1250 mm × 2500 mm, тежина: 65 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина 3/4 mm × 1000 mm × 2000 mm, тежина: 58 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина од 3/4 mm × 1250 mm × 2500 mm, тежина: 90 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина од 4/5 mm × 1000 mm × 2000 mm, тежина: 74 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина од 4/5 mm × 1250 mm × 2500 mm, тежина: 115 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина од 5/6 mm × 1000 mm × 2000 mm, тежина: 90 kg/парче
 • Карирана плоча со дебелина од 5/6 mm × 1250 mm × 2500 mm, тежина: 140 kg/парче

Димензии на кариран лист

 • Проверка со дебелина од 2/3 mm × 1250 mm × 2500 mm
 • Проверка со дебелина од 3/4 mm × 1000 mm × 2000 mm
 • Проверка со дебелина од 3/4 mm × 1250 mm × 2500 mm
 • Проверка со дебелина од 4/5 mm × 1000 mm × 2000 mm
 • Проверка со дебелина од 4/5 mm × 1250 mm × 2500 mm
 • Проверка со дебелина од 5/6 mm × 1000 mm × 2000 mm
 • Проверка со дебелина од 5/6 mm × 1250 mm × 2500 mm

Скала со карирани листови

Големините на карираните листови се разликуваат во зависност од соодветноста на проектите. Но, постојат одредени мерки за производство на карирани листови.

Ако ги погледнеме димензиите на карираната плоча, дебелината на листовите треба да биде мин 2 мм. Неговата должина може да варира од 1 метар до 12 метри.

Како пример за областите на употреба на карирани листови

 • Лист со карирана скала
 • Плоча за проверка на патеката
 • Карирана табличка за опрема монтирана на возило
 • Проверка на градежни патишта
 • Плоча за проверка на бегство од пожар
 • Проверка за гаража
 • Плоча за проверка на депонија/приколка
 • плоча за израмнување на пристаништето
 • Кариран лист на палубата пешачка патека
 • противпожарна скала кариран лист

Табела со тежина на лист со дијамант и солза

Дебелина (мм.) Површина (мм x мм) Тежина (кг.)

 • 2/3 1000 x 2000 42 кг
 • 2/3 1250 x 2500 65 кг
 • 3/4 1000 x 2000 58 кг
 • 3/4 1250 x 2500 90 кг
 • 4/5 1000 x 2000 74 кг
 • 4/5 1250 x 2500 115 кг
 • 5/6 1000 x 2000 90 кг
 • 5/6 1250 x 2500 140 кг

 

Капацитети за носење на карирани листови

Капацитетот за товарење на карираниот лист и носивоста на црн лист се блиску еден до друг. Моделот на пастилата е дизајниран со цел да обезбеди кремаст под во ситуации како што е одење, наместо да предизвикува зголемување на носивоста. Капацитетите за носење товар од лим може да се најдат во другите наши статии.

 

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик