Тегови на бетонски лимови

38-151 BETON ALTI TRAPEZ SAC- TEMEL SACI

Материјалот од под-бетонски лим се нарекува и под-бетонски трапез. Во трапезоидните лимови под бетон, оформувањето се врши во различни форми, односно во согласност со затворачките и бетонските празнини на чардак.

основа лист Овие материјали, наречени и бетон, се добиваат со извлекување на поцинкуваниот лим од одредена форма и негово обликување. При обликувањето на галванизираниот калем лист, односно поминување низ линијата на трапезоидна форма, се одредуваат длабочините на чекорот.

Процесот на форма се врши со специјални калапи кои се користат за трапезоидна цртачка линија.

Сечилото за сечење на трапезоиден лим под бетон, сместено на крајот од линијата на трапезоидна форма, мора постојано да се чисти и да се одржува неговата острина.

Цени за бетонски подови

Најважниот фактор за одредување на основните цени на лимот се цените на поцинкуваниот лим.Поцинкуваните лимови доаѓаат во нашите залихи како намотки. Стандардните големини на ролни за галванизиран лим се 1000 mm, 1200 mm, 1250 mm и 1500 mm.

Листовите од галванизирана намотка што се користат во трапезоидна линија се 1000 mm, 1200 или 1250 mm. Димензијата на ширината се одредува во трапезоидниот лим според стандардната ширина на галванизираните намотки.

На пример, галванизиран лим со ширина 1250 се претпочита за трапезоиден лим 38/151 под бетон. Ширината на затворањето на мрежата од 38/151 лист за основа е 91 cm. Основните интервали на молив треба да се прилагодат соодветно.

38-151-91-см-бетон-Шест-трапезоиден лист

Трапезоидни тегови на лимови под бетон

38/151 трапезоиден лим под бетон, односно тежините на темелниот лист според нивната дебелина се следни.

Дебелина на листот (мм) 38/151 Затвора 91 см (мт/кг) 38/151 Затвора 76 см (мт/кг)
0,6 5,77 4,71
0,7 6,73 5,49
0,8 7,69 6,28
0,9 8,65 7,06
1 9,62 7,85
1,2 11,54 9,42

Како што може да се види од табелата 38/151 Под-бетонската основа има две различни ширини на затворање. Оваа ширина на затворање на основата варира во зависност од ширината на поцинкуваниот лист што се користи.

Формата 38/151 изработена од лим од 1250 mm затвора 91 cm, додека 76 cm изработена од 1000 mm покривки.

38-151 BETON ALTI TRAPEZ SAC- TEMEL SACI
38-151 ПОД БЕТОН ТРАПЕЗЕН ЛИСТ- ФОНДАЦИЈА С
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик