Што е PPGI?, PPGI производители, PPGI цени

Boyalı sac

Што е PPGI?, PPGI производители, PPGI цени

Цените на челикот беспрекорен ППГИ е препознаен како еден од водечките добавувачи. Стандардот за квалитет на фарбаните лимови произведени според утврдените индустриски норми и упатства се определува опционално. ППГИСилата, издржливоста и отпорноста на корозија на производот гарантираат дека производот може да се користи многу години без одржување.

 

Својства на PPGI

  • Одлична издржливост
  •  Висока отпорност на корозија
  • фина завршна обработка

Кога се бојадисува топло поцинкуваниот лим, тој обезбедува поцврста заштита од корозија со својот дуплекс систем. Поцинкуваниот слој го заштитува основниот челик обезбедувајќи катодна и бариера заштита. Облогата за боја делува како бариера за заштита на топло поцинкуваниот слој и значително ја намалува стапката на корозија на цинкот. Зголемениот работен век што може да се постигне со комбинација на боја на галванизиран челик го прави овој тип на систем за заштита од корозија многу привлечен за структури дизајнирани да траат во агресивни средини.

Boyalı saclar
ППГИ

Цени на PPGI

ППГИ Со други зборови, PPGI е материјалот формиран како резултат на боење на ладно валани калем необложени челични лимови во различни бои како 9002 или 3004, на челичната подлога, имено поцинкуван челичен лим, кој последователно е обложен со топло цинк. Овој производ е PPGI калем или калем PPGI. PPGI се прави со бојадисување на галванизиран челик пред неговото формирање. Поцинкуваното железо се добива кога обложениот челик постојано се натопува на топло за да се формира цинк со чистота поголема од % 99.

PPGI – Карактеристики на облогата PPGI

ППГИ - Иако терминот PPGI понекогаш се користи лабаво за да се однесува на челик со различни метални облоги како што се алуминиум, цинк/алуминиум, цинк/железо и цинк/алуминиум/магнезиум; буквално се однесува на челик обложен со цинк пред формирањето (Постобоен челик обложен со цинк) Процесот на метално обложување со топла натопување исто така вклучува алуминиумски премази и челичен лим и калем, или облоги од цинк/алуминиумска легура, цинк/железо и цинк/алуминиум/ магнезиум, исто така однапред направен во фабриката.Можеби бил обоен.

Додека GI понекогаш се користи како колективен термин за различни челици со метално обложени топло натопи, тој попрецизно се однесува само на челик обложен со цинк. Слично на тоа, PPGI понекогаш може да се користи како општ термин за низа метално обложени челици кои се претходно обоени, но поточно се однесува на претходно обоен челик со цинк.

Boyalı sac
ППГИ
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик