Кровен лист – Фасадна обвивка

ÇATI SACI- trapez sac

Кровен лист – Материјал за обложување на фасади

 

Кровниот лим, или трапезоидните листови, имаат промени на моделот според нивната структура и местата на употреба. Материјалот за покривни листови може да се произведува во различни големини, како и во опции за боја. Причината поради која покривните листови се нарекуваат трапезоиден лим е тоа што доаѓа од трапезиоден челик од англиски на нашиот јазик.

Материјали за производство на покривни листови:

  • Поцинкуван лим
  • Обоен поцинкуван лим

Причината поради која покривните лимови се произведуваат од поцинкувани лимови е тоа што животниот век на галванизираните лимови без корозија е многу долг според дебелината на површинскиот слој. Просечен поцинкуван лим може да издржи 10 години без рѓосување. Овде, количината на поцинкуван слој, односно количината на цинк по квадратен метар, предизвикува и зголемување на коефициентот на заштита од корозија. Со други зборови, количината на поцинкувана обвивка, исто така, го одредува животниот век на трапезоидниот лим.

Модели за покривни листови

Покривните листови може да се произведуваат во различни модели.

  • Бетонски трапезоиден лим
  • Покривен трапезоиден лист
  • Трапезоиден лист за обложување на фасади
  • Материјал за тремот за гаража Трапезоиден лист

Тој изјави дека трапезоидните лимови се произведуваат од поцинкуван лим и обоен поцинкуван лим. Поцинкувана ролна Трапезоидните покривни лимови, кои можат да се направат во саканата должина од лимови, генерално може да се произведуваат од 2 метри до 12 метри. Најкратката препорачана големина на покривните листови е 2 метри.

ÇATI SACI- trapez sac
ПОКРИВЕН ЛИМ, ЛИМ - трапезоиден лим

Кровен лист Тежини

Напомена: Даден е според димензиите на покривниот лим кој зафаќа 1 мт. Се разликува според дебелината и облогата. Станува збор за кг.

 

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик