Категорија Архива: Çelik kalitesi

Производство на кабини за земјотреси

deprem kabini

Производство на кабина за земјотреси Кабината за земјотреси е челична конструкција која се состои од челични столбови, греди и панели. Лесно може да се инсталира во итен случај без потреба од тешка опрема. Ова е модуларна кабина со монтажни панели изградени да издржат земјотреси. Нашите производи ги користат локалните власти и организациите за помош при катастрофи во програмите за подготвеност за итни случаи. Кабини за земјотреси, едносемејни, повеќесемејни […]

котел плоча

Kazan sacı, 16mo3 kalite çelik sac, P265 kalite sac,P235 kalite sac,P355 kalite sac,P295 kalite sac

Лист за котел Листот за котел, исто така познат како челици на садови под притисок, се класи кои започнуваат со симболот P. Котелските листови може да се користат во производството на котли или слична опрема на возилото отпорна на притисок поради нивната отпорност на притисок. Нивната разлика од челиците од групата St 37 или s235 е во тоа што тие се челици од групата P квалитет. Квалитет P235GH, квалитет P265GH, квалитет P355GH, 16MO3 […]

Цени за сечење серпентина

Rulo sac kesim fiyatları,galvaniz sac kesim fiyatları, rulo sac kesim fiyatları

Сечење на калем лист Сечењето на калем лист што треба да се сече може да биде од различни типови и големини. Различни се и линиите за сечење на калеми за различна дебелина и типови. Линиите за сечење на калем лист обично се од два вида. Тоа е тенка линија за сечење на калем лист и дебела линија за сечење на калем лист.Според дебелината на листот се менуваат и цените за сечење на калем лист. Сечење на тенок калем […]

цени за ласерско сечење

lazer kesim fiyatları, lazer kesim istanbul, lazer kesim hesaplama

Цени за ласерско сечење Цените на ласерското сечење варираат во зависност од дебелината на лимот што треба да се сече и димензиите на cnc ласерското сечење што треба да се направи. Разликите на оваа промена се рефлектираат во цените за сечење на ласерски cnc. Ако треба да се направи ласерско сечење лим, пресметката на цените за сечење на ласерски лим ќе се промени бидејќи дебелината на лимот што треба да се сече и нејзината големина на плочата влијаат на брзината на сечење. Пресметка на цените за ласерско сечење според см/сек […]

ласерско сечење на листови

lazer kesim dudullu, imes lazer kesim, istanbul lazer kesim, lazer kesim ikitelli, lazer sac kesim, lazer metal kesim, lazer kesim sac plaka

Ласерско сечење листови Во 1965 година, беше произведена првата машина за ласерско сечење за да се дупчат дупки за да се направат дијамантски калапи. Оваа машина е направена од Западниот истражувачки центар за електротехника. Сечењето лим со методот на прскање со кислород првпат го направија Британците во 1967 година. Во 1970-тите, ласерскиот титаниум се користел во воздушната технологија за сечење. Кога ќе ја погледнеме историјата на ласерското сечење листови, 50 […]

Што е топло валани лист?

10 mm sac fiyatları, sıcak haddelenmiş sac fiyatları, hot rolled steel price, siyah sac fiyatları

Што е топло валани лист? Што е топло валани лист? Се проценува дека изумителот на топлото тркалање е Леонардо Да Винчи. Познато е дека Леонардо Да Винчи има цртежи поврзани со него. Но, познато е дека за прв пат е основана во Англија во 1590 година за да се произведуваат челични шипки по потреба за белгиско железо. Првата валана фабрика за производство на рамни производи била изградена во Понтипул, Англија, во 1670 година.

Солза шема лим цени

göz yaşı desenli sac

Како да се произведе лим со дезен со солза? Листовите со дезен со солза се произведуваат од листови со намотки. Без разлика дали тоа е нерѓосувачки калем лист или црн калем лист, начинот на производство е ист. Не'рѓосувачките листови со шари со солза обично доаѓаат од Кина или Западна Европа. Челична плоча со шаблони е челична плоча со шема поместена на површината. Ова вклучува многу станбени, индустриски и архитектонски […]

Што е лист со шема на солза?

baklava desenli sac

Што е лист со шема на солза? Карираните чинии или таблите со солза се напишани како карирана плоча на англиски, па дури и како дијамантска плоча во некои извори. Карирани листови или листови со шаблони се произведуваат со метод на топло валање. Ние едноставно можеме да го сумираме производството на карирани листови на следниов начин. Топло валани калеми се отвораат до саканата должина со машина за отворање на должина. Приближно […]

Како се прави производството на челичен лим?

sac-ureticileri

Како се прави производството на челичен лим? Челикот е меѓу најпотрошените материјали во светот во минатиот век. Годишната потрошувачка на челик во светот се проценува на 750 милиони тони во просек. Промената на потрошувачката на пластика и железо и челик ја одразува и економската состојба на таа земја. Ако потрошувачката на челик се зголемува, тоа укажува на зголемување на инвестициите направени во земјава или на зголемување на индустриското производство. […]

Што е Ipn профил?

Npi profil fiyatları

Што е Ipn профил? Ipn-профилите, познати и како Npi профили, се во форма на I поради нивната структура. I профилите се произведуваат со метод на топло валање. Челична палка се користи при производство на Ipn профили. Едноставно се загреваат до одреден степен и стануваат жар и добиваат форма I додека поминуваат меѓу валјаците. Ајде малку подетално да го објасниме производството на I профили со топло валање. […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик