Производство на галванизиран профил

Производство на галванизиран профил

Поцинкуван профил За да го произведеме, прво треба да го знаеме производството на профилот на кутијата. Производството на профилот на кутијата грубо се прави со сечење на листот на намотката и потоа спојување и заварување на двата рабни краја на намотката на исечениот лист на линиите што ги нарекуваме линија на ролна форма.

Како да се произведе галванизиран профил?

Поцинкуван профил За да можеме да ги произведуваме провинциите, прво треба да обезбедиме челичен лим од калем погоден за производство на профили на кутии. Комерцијалните квалитетни челици што се користат во производството на профили на кутии се генерално челик со квалитет од 37, квалитетен челик со ст. 44 или челик со квалитет од ст. 52.

Поцинкуван премаз од профил на галванизирана кутија

Поцинкуван слој Профил на кутија Тоа е процес кој се прави откако ќе се произведе. Профилите на кутиите се галванизираат со методот на топло натопи.

Зошто се претпочитаат галванизирани профили на кутии со топло натопи?

Поцинкуван профил Тие се направени од топло валани или ладно валани листови како суровини. Ладно валани челичен лим или топло валани челичен лим се подложни на корозија, односно на 'рѓа со оксидација. Ова го скратува животниот век на челикот. Животниот век на кородираниот челик и галванизираниот челик што е заштитен се разликуваат еден од друг. Животниот век на галванизираниот челик е во просек 50 години, во зависност од дебелината на облогата.

Животниот век на профилите на кутии заштитени со галванизиран слој може да се види како 50 години.

galvaniz kutu profil
профил на галванизирана кутија

Произведено од поцинкуван лим Поцинкуван профил Не е вистинскиот избор бидејќи станува отворен за корозија од заварениот дел во случај да е заварен од споеви.

ако Поцинкуван профилАко ви треба, контактирајте со нашите претставници на клиенти. цени на профилот на галванизирана кутијаможете да добиете

Поцинкуван профил Изработка на галванизирани профили на кутии во различни големини

Производството на галванизирано аголно железо и профилите на галванизирана кутија се дел од производите што може да се нарачаат преку нашата компанија.

Нашата фабрика може да произведе галванизиран профил и профил на галванизирана кутија. Јачината на свиткување со надворешниот раб на заварот е 800N/mm2. Годишниот производствен капацитет на линијата за топло поцинкување на нашата компанија достигнува 100.000 тони. Погоден е за производи изработени од нискојаглероден челик, нисколегиран челик и средно јаглероден челик.

Поцинкуван профил Ова се нов производствен концепт кој нуди големи профили покрај традиционалните поцинкувани лимови. двојно поголема продуктивност, давајќи им на клиентите можност двојно побрзо да ги галванизираат големите профили, а со тоа да заштедат време.

Произведуваме висококвалитетни галванизирани профили на кутии. Карактеристиките на листовите од профилот на кутијата се прилагодлива висина и континуирани линеарни должини, висока издржливост.

Поцинкуван профил Со цел да го подигнеме стандардот и квалитетот, нашата фабрика продолжува да произведува челик од нов профил. Имаме широк спектар на претходно обоени челични профили и можеме да ги исечеме и свиткаме според барањата на нашите клиенти.

Ние сме професионални производители и добавувачи на галванизиран профил во Кина. Висококвалитетните галванизирани профили произведени во нашата фабрика можат широко да се користат во градежништвото, оградата и други полиња. Ве молиме слободно да ги купите најдобрите галванизирани профили за продажба по конкурентна цена од нашата фабрика.

 

Galvanizli Çelik Profil
Профил од галванизиран челик

Програмата ги идентификува специфичните барања на секој производител и нивните клиенти за да се осигура дека сопствените профили ги задоволуваат потребите на секој клиент. Резултатот е уникатно портфолио на сопствени профили изработени од различни материјали и разновидни завршетоци на површините, вклучувајќи цинкирани градежни профили.

Различни типови на поцинкуван метал: Поцинкување, или како најчесто име во оваа област, е процес на нанесување на заштитна обвивка од цинк на челик или железо за да се спречи рѓосување. Терминот е изведен од името на италијанскиот научник Луиџи Галвани.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик