Цени за галванизиран лим

galvaniz-sac-nedir

Цени за галванизиран лим

Постојат многу фактори кои ги одредуваат цените на галванизираниот лим. Овие вредности треба да се земат како основа за вреднување на суровините, а потребно е да се започне со цените на отпадот или цените на железната руда, кои се слични челични суровини. Цените на плочите доаѓаат по цените на отпадот или цените на железната руда. Материјалот наречен плоча е дебели челици од плоча помеѓу 50 mm и 250 mm. Челиците со дебела плоча стануваат погодни за галванизација со прво топло валање, а потоа со ладно валање.Сите трошоци за сите овие процеси се покриени со трошоците за поцинкување, односно обложување со цинк.Цените за галванизиран лим се прават по овие процеси и, се разбира, земајќи ги во предвид сметка за други трошоци за работна сила.

Цени за галванизирана серпентина

Поцинкуван калем лист Цените постојано се менуваат. Можете да ги следите тековните цени на лимовите од галванизиран калем, кои варираат во зависност од цените на челикот, на нашата веб-страница.

Цени за галванизиран лим на 01.09.2020

 • 0,50 mm 740 USD /Тон
 • 0,60 мм 730 американски долари / тон
 • 0,70 мм 720 американски долари / тон
 • 0,80 мм 720 американски долари / тон
 • 0,90 мм 710 американски долари / тон
 • 1,00 мм 700 американски долари / тон
 • 1,20 мм 700 американски долари / тон
 • 1,50 мм 700 американски долари / тон
 • 2,00 мм 700 американски долари / тон
  Цените се основни цени и се разликуваат во зависност од квалитетот, состојбата на залиха, количината и големината.

Цени за галванизиран лист за сечење

Ако треба да се направи сечење, тоа варира во зависност од големината и количината на сечењето. Процесот на сечење на поцинкуваните лимови е деликатен процес и мора да се внимава да не се оштети површината. Дебелината на материјалот што треба да се пресече исто така укажува на должината на поцинкуваниот лим. На пример, 10 тони галванизиран лим од 0,40 мм и должината на галванизиран лим од 2 мм не се еднакви во метри. Разликите во должината на ролните ќе влијаат на трошоците за сечење на ролни бидејќи тие исто така ќе влијаат на времето на обработка на ролната.

ШТО Е ПОКЛУЧЕН ЛИМ?

Многу луѓе знаат што е галванизиран челик. Се користи за широк спектар на апликации од HVAC канал до градинарски кофи; домашна декорација за корпи за отпадоци. Облогата со плуг на површината го прави визуелно привлечен, но исто така го прави поиздржлив и отпорен на корозија.

Значи, како се прави галванизиран челик? Од каде потекнува овој плуг? Ајде да дознаеме.

Топло потопено Поцинкуванцицање

Поцинкуваниот челик е јаглероден челик обложен со цинк. Најчестиот метод за обложување со цинк е процесот на топло натопување.

Процесот на топло натопување вклучува потопување на јаглеродниот челик во бања со стопен цинк (приближно 680 степени целзиусови). Кога материјалот се отстранува од цинковата бања и се лади, се јавува реакција на кислородот во воздухот. Реакцијата предизвикува цинкот да стане дел од челикот (врска од легура на железо и цинк). Изгледа дека новата површинска завршница има кристална завршница или блескава завршница.

Иако ова е најчестата форма на галванизација, таа често се користи за челични производи кои претходно биле произведени бидејќи дебелината на финалниот производ не може лесно да се контролира. Друг метод на галванизација е континуирано поцинкување.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик