Поцинкуван лим, галванизиран челик, галванизирана цевка, поцинкуван профил

Rulo sac kesim fiyatları,galvaniz sac kesim fiyatları, rulo sac kesim fiyatları

Производители на челичен лим со ролна галванизиран лим

Поцинкуван лим ролни Како метод на производство се претпочита електролиза или топло потопување. во нашата земја Поцинкуван производители на калем лист Се произведува со галванизиран метод на производство на топло. За разлика од методот на електро поцинкување што се користеше во изминатите години, тој се произведува со поминување на ладно валани намотки низ топли цинкови базени. Истанбул, гебзе, Искендерун и Кџ. Тие се инвестиции направени во водечки градови во челичната индустрија како Ерегли.

Поцинкуван Сечење листови

Поцинкуван ролни листови кај нас се произведуваат помеѓу 0,27 mm и 3 mm. Ширината на галванизираните лимови може да се произведуваат од 20 mm до 2000 mm. Всушност, производството на поцинкуван лим стандардно се произведува како 1000 mm, 1200 mm, 1500 mm, 2000 mm. Кога има потреба од потесен калем лист од овие димензии, калем листот се сече до саканата големина со рез.

Ширина на процепот на серпентина може да се направат мин 20 мм. Поцинкуван Процесот на сечење на лим варира во зависност од различните големини како што се сечење на половина, сечење на три, сечење на четири. На пример, ако претпоставиме дека ширината на нашиот поцинкуван калем лист е 1000 mm во стандардна големина, ако треба да се направи рез од 300 mm, овој процес може да се направи со 3 сечила за сечење на ролни. Поцинкуван Колку е потесна ширината на процепот на ролната што треба да се пресече, толку е поголем бројот на операции. Оваа големина на ролна лента што треба да се пресече е важна затоа што растојанието меѓу сечилата за сечење мора да биде доволно широко.

Поцинкуван Сече во ролна до должина

Поцинкуваните лимови може да се сечат на различни должини, како и во различни широчини според нивните области на употреба. Се произведува во ролни Поцинкуван листови се тркалаат Во нашата фабрика за сечење со должина на лист, можете да сечете до должина во различни должини што ги сакате. Стандардните ширини на намотани листови се 1000 mm, 1200 mm, 1250 mm и 1500 mm. Како стандардна големина со процес на отворање со должина на ролна

  • 1000 mm x 2000 mm
  • 1200 mm x 2400 mm
  • 1250 mm x 2500 mm
  • 1500мм x 3000мм

Може да се сече во големини погодни за секоја мерка на ширина, како на пр Дополнително, во нашата линија сечена до должина на калем лист, може да се направат сечења со посебна големина од должина од 500 mm до должина од 6000 mm. Поцинкувани лимови Процесот на сечење должина е исклучително прецизен. Најмалите гребнатини што можат да се појават на површината на поцинкуваниот лим предизвикуваат оштетување на поцинкуваната обвивка на лимот и станува и естетска и отворена за корозија во иднина.

Поцинкуван цени на листови

Поцинкуваните лимови се произведуваат од ладно валани намотки, како што споменавме претходно. Со потопување на ладно валани листови во цинк базен и премачкување со саканиот микрон цинк лимови од галванизиран калем се произведува. Поцинкувани лимовиОбезбедува долг животен век на материјалот од цинк што треба да се обложи на него. Ладно валани листови кои се изложени на корозија се заштитени од корозија најмалку 15-20 години со обложување со цинк. Цените на галванизираниот лим зависат од цените на ладно валани лимови и цените на цинк ингот. Можете да ги дознаете цените на галванизираниот лим на нашата веб-страница Çelikfiyatlari.com или кај нашите претставници на клиентите.

Поцинкувани лимови

Поцинкувани лимови Рековме дека облогата со цинк обезбедува долг животен век на челикот. Оваа количина на облога, која обично се мери во микрони, се пресметува во грамови на квадратен метар. Во моментов, производителите на поцинкувани лимови ги покриваат површините на поцинкуваните лимови со цинк на минимум 50 gr/m2. Иако кај нас највисоката облога е позната како 275 gr/m2, може да се изработат и 600 gr/m2, што е еден вид малтерисана галванизација. Поцинкувана површина на лимЦената на галванизираниот лим ќе се зголеми соодветно, бидејќи секое зголемување на грамот цинк што ќе се примени ќе ја зголеми цената на поцинкуваниот слој.

Galvaniz çelik fiyatları neden yüksek
Зошто цените на галванизираниот челик се високи?

Галванизирана цевка

Поцинкуван косата Кај нас се произведуваат галванизирани цевки во различни големини. Цените на галванизираните цевки зависат од цените на поцинкуваните лимови и, се разбира, од цените на челикот. Поцинкуван производство на цевки Се формира со изработка на ролни лимови со стандардна ширина најпрво со поминување на пресечените листови во согласност со нивниот дијаметар низ ролна форма, односно машини за формирање цевки, а потоа со надолжно заварување. Бидејќи цинковата обвивка на надолжно заварените поцинкувани лимови ќе се оштети, голите челични површини се покриваат со методот на прскање со цинк. Повторно, како и кај цените на поцинкуваниот лим, цените на галванизираните цевки се менуваат секојдневно. Можете да добиете поддршка од нашата веб-локација или од нашите претставници на клиенти за да дознаете за цените на поцинкуваните цевки.

Поцинкуван квадратен профил

Профил на галванизирана кутијаСе произведува со два различни методи. Најпосакуваниот метод е профилот на кутијата произведен од галванизиран калем лист. Профилите на галванизирана кутија произведени од поцинкувани лимови со дебелина до 2 mm се поевтини од другите методи во однос на цената. Цените на профилот на галванизирана кутија се одредуваат според изборот на овие два методи. од поцинкуван лим Направените профили од галванизирана кутија се посоодветни од другите методи на производство на профили на галванизирана кутија, цените на профилот на кутијата со обложена со топло поцинкована кутија. Цените на галванизираниот лим се посоодветни од цените на облогата со цинк со топла вода.

galvaniz çelik sac
галванизиран челичен лим
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик