Профил на галванизирана кутија

galvaniz kutu profil

ШТО Е ПРОФИЛ ЗА ПОКЛУЧИРАНА КУТИЈА?

Профил на поцинкована кутија, галванизација Процесот се спроведува за да се заштити металниот материјал или челичниот материјал од атмосферска корозија, односно реакција на 'рѓосување. Иако процесот на поцинкување се врши со различни методи на галванизација, методот на поцинкување со натопување се претпочита поради методот на производство на профили на кутија. Сите работи за заварување мора да се завршат пред да се поцинкува материјалот од железо и челик. Профил на галванизирана кутија Кога ќе обрнеме внимание на материјалите избрани при производството, ќе забележите дека тие се произведени од ладно валани лимови или топловалани лимови. Профил на кутијата се добива со обликување на топло валани калем лист со ролна и потоа заварување надолжно. Во овој процес, профилот на кутијата, чие заварување е завршено, сега е погоден за процесот на галванизација. Накратко, причината зошто профилите на галванизираните кутии се претпочитаат повеќе од профилите против 'рѓа или обоени кутии е поради нивниот подолг животен век.

Galvanizli kare profil, galvanizli demir profil, galvanizli kutu profil, galvanizli paslanmaz çelik profil, çelik kare profil, içi boş çelik profil, kutu profil fiyatları

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОФИЛОТ ПОГАЛВАНИЗИРАНА КУТИЈА?

Методот на топло натопување се произведува по надолжно заварување на топло валани челични лимови или ладно валани челични лимови. Тежините на профилот на галванизирана кутија и тежините на профилот на негалванизираната кутија се многу блиску еден до друг. Додека профилот на поцинкуваната кутија е поцинкуван, може да се одреди количината на поцинкуван слој по m2. На пример, поцинкуваниот слој може да се изработи од 50 gr/m2 или 100 gr/m2 обложен профил на галванизирана кутија. Можеме да произведуваме профили од галванизирана кутија во Истанбул и Гебзе.

КОРИСТЕЊЕ НА ПРОФИЛОТ ПОГАЛВАНИЗИРАНА КУТИЈА?

Поцинкуваните профили на кутии обично се користат во многу различни проекти како што се градежништво, челична конструкција или производство на контејнери. Се користи во надворешно обложување, машинско производство, внатрешна декорација за апликации за прегради од гипс картон, челичен покрив или сл. се користи во згради како што се Профил на галванизирана кутија Димензиите стандардно започнуваат од 50 mm. Нивната дебелина и димензии се исти како стандардните димензии на профилот на кутијата. Профилите на кутии од галванизирано железо и челик се произведуваат според саканите различни димензии и дебелини на облогата.

Galvanizli kare profil, galvanizli demir profil, galvanizli kutu profil, galvanizli paslanmaz çelik profil, çelik kare profil, içi boş çelik profil, kutu profil fiyatları
Поцинкуван квадратен профил, галванизиран железен профил, профил на галванизирана кутија, профил од галванизиран нерѓосувачки челик, челичен квадрат профил, шуплив челичен профил, цени на профили на кутија
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик