Што е галванизиран лим

galvaniz sac nedir

Што е поцинкуван лим

Што е галванизиран лим Пред да одговориме на прашањето, треба да разбереме зошто се прават галванизирани лимови.

Галванизацијата се користи со векови како метод за заштита од корозија.

Се разбира, причината зошто сакаме металот да биде заштитен од корозија е неговиот животен век.

Има во просек 50 години помеѓу галванизирана челична конструкција и необложена челична конструкција.

Поцинкуван лим Покрај долгиот век на челичната конструкција, обезбедува и естетски изглед.

По желба може да се премачка со боја на галванизиран лим со посебни методи на фарбање.

Што е поцинкуван лим кога ќе го погледнете; Можеме да кажеме дека е отпорен на корозија, долготраен и здрав рамен челичен производ.

Поцинкуваните челични лимови може да се користат во многу различни сектори.

galvaniz çelik
галванизиран челик

Области за употреба на галванизиран лим

Треба да се напомене дека областите за употреба на поцинкуван лим се многу широки. Но, ако ги погледнеме секторите кои главно користат галванизиран лим

 • автомобилската индустрија
 • машинската индустрија
 • Бродската индустрија
 • градежната индустрија
 • индустрија за бела техника
 • градежни објекти
 • мали производители на предмети за домаќинството
 • Производителите на електроника
 • …..

Се користи од многу индустрии како на пр

Квалитет на поцинкуван лим

Поцинкувани лимови Квалитетот варира во зависност од областите на употреба.

На пример, DX54 треба да се претпочита во квалитетен поцинкуван лим со длабоко влечење.

Покрај тоа, поцинкуваните лимови со комерцијален квалитет се нарекуваат DX51.

DX51 е најпотрошувачкиот квалитетен поцинкуван лим кој е постојано на залиха.

DX51 Поцинкуван лим со квалитет е достапен на залиха, по можност обложен од 100 гр/м2.

Потребна е претходна нарачка за галванизиран лим обложен од 275 гр/м2.

Можете да нарачате галванизиран лим според големината и карактеристиките на облогата на вашите проекти, бидејќи главно 275 гр/м2 нема да има на залиха.

Поцинкуван лим Што треба да наведете пред да нарачате

 • Квалитет на галванизиран лим
 • Дебелина на облогата од галванизиран лим
 • Дебелина на галванизиран лист
 • Ширина на галванизиран лист
 • Ако галванизираниот лим е калем, тежината на серпентина
 • Количина на поцинкуван лим
 • Пакување од галванизиран лим
 • Должина на галванизиран лим (ако сакате лист со сечење до должина наместо намотан лим)

Се состои од различни параметри.

Ако сакате да нарачате од фабрика како Ердемир или Чолакоглу, минимум галванизиран лим количината ќе биде 56 тони за единечна дебелина и квалитет на поцинкуван лим.

Тежината на секоја од намотките во вашата нарачка на галванизиран лим од 56 тони варира помеѓу 10 и 12 тони во просек.

sıcak daldırma galvaniz sac üretimi
производство на топло поцинкуван лим
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик