Брод лист Оценки

Брод лист Оценки

Бродскиот лим и други челични материјали се меѓу материјалите што се користат во бродоградбата. бродски листови доаѓа. Целата конструкција на еден брод е направена од челик. Челикот е најважната суровина за бродоградителите. Сите делови на бродовите направени од челик, од 'рбетот до надворешниот слој, се направени од бродски челик.

Бродоградителите генерално претпочитаат челик со квалитет st 37 или st52 квалитетен челик во внатрешноста на бродот, што се нарекува 'рбетот на бродот. Бидејќи овие делови не се среќаваат со морската вода, употребата на бродски лист не е задолжителна овде. Листовите за бродови се многу блиску до челиците од комерцијална класа во хемискиот состав. Бродска плочка Кога ќе ги споредиме хемиските компоненти на висококвалитетниот челичен лим St 37 во хемиски компоненти, односот на јаглерод во хемиската компонента на бродскиот лим од класа А е околу 0,21, а вредноста на манган е повисока во лимот на бродот од комерцијалниот лим .

Како што можете да видите во табелата подолу, оценка А бродски лист има хемиски компоненти.

Хемиски компоненти на бродски лим челици

Стандарден Квалитет В
макс.
мн
мин.
П
макс.
С
макс.
Си Земете
мин.
ABS - P2 ОЦЕНКА 0,21 2,5 x C 0,035 0,035 максимум 0,50
ABS - P2 Б ОДДЕЛЕНИЕ 0,21 0,80 0,035 0,035 макс 0,35
ABS - P2 ОДДЕЛЕНИЕ Д 0,21 0,60 0,035 0,035 0.10-0.35 0,020
ABS - P2 Е ОДДЕЛЕНИЕ 0,18 0,70 0,035 0,035 0.10-0.35 0,020

Како што се гледа во табелата со хемиски компоненти на листовите на бродот, главните квалитети се дефинирани како А ОЦЕНУВАЊЕ, Б ОДДЕЛЕНИЕ, С ОТЕКУВАЊЕ, ДОДЕЛУВАЊЕ и Е ОДДЕЛЕНИЕ. Кога ќе ја погледнеме хемиската структура на бродските листови, разликата во вредноста на манганот е впечатлива. Знаеме дека времињата на оксидација на листовите на бродот се подолги од листовите со квалитет од 37, кои се разликуваат од листовите за комерцијален квалитет во однос на структурата.

p295 kalite sac
p295 квалитетен лим

Една од единствените причини зошто бродоградилиштата користат бродска плоча е периодот на издржливост. Челиците за конструкција на бродот се подложени на чистење и боење на површината пред склопување на бродот. Ова е мочање бродски лист Се нарекува и сликање со пескарење. Челичните топчиња се користат за да се обезбеди чистење на површината и мазност во процесите на бојадисување со пескарење на листови, а по чистењето на површината со челични топчиња се нанесува епоксидна боја, која се нарекува боја за прајмер.

По процесите на пескарење и бојадисување, животниот век на челичниот материјал се продолжува. Продолжувањето на животниот век на челикот значи забавување на процесот на оксидација. Челикот не се менува во силата. Друг метод за продолжување на животниот век на челикот е галванизацијата. Меѓутоа, бидејќи методот на обложување со галванизација се споредува со трошоците за бојадисување со пескарење, бродоградителите, односно сопствениците на бродоградилишта го претпочитаат процесот на бојадисување со пескарење бидејќи има многу сериозна разлика.

Дополнително, класите на лим за бродови се именувани поинаку според европските стандарди за челик.

Европски оценки на листови за бродови

AH 32 TM, A 32 TM, DH 32 TM, D 32 TM, EH 32 TM, E 32 TM
AH 36 TM, A 36 TM, DH 36 TM, D 36 TM, EH 36 TM, E 36 TM, FH 36 TM, F 36 TM

бродски лист Ако сакате да добиете информации за цените, нашата друга статија за испорака на цените на листовите Можете да погледнете.

Класа на бродска плоча Дебелина 5-60 мм Ширина 1000-2500 мм Должина 3000-12000 мм Пакет Стандарден извозен пакет за море, погоден за секаков вид превоз или по потреба.

Дипломирал бродски лист Неговата плоча е рамна челична шипка или рамна плоча со дебелина не поголема од 100 mm и ширина генерално поголема од 600 mm. Во практична примена, контејнерите и големата опрема можат да користат дел со дебелина од околу 5-20 mm. Подобра преносливост и добра заварливост, но слаба отпорност на корозија

класа Шип табличка Влез во класа бродски лист Опсег на примена на плочка Класа а бродска плоча се користи за бродоградба и нафтена платформа и е одобрена од ABS, DNV, GL, BV, LR, NK, RINA и други класификациски друштва. Дополнително, квалитетна бродска плоча може да се користи при изработката на структурата на трупот на бродот со тежина помала од 10000 тони. Хемиски состав на бродска плоча:

класа бродски лист Плоча, A b DE A32 D32 E32 F32 A36 D36 E36 F36 A40 D40 E40 F40. Дебелина:5-300mm Ширина:1500-3500mm Должина:3000-12000mm Термичка обработка: Валана/Нормализирана (N) Валана/Контрола валана (CR) Процес на термомеханичка контрола (TMCP) нормализирана и калена (Q+T) Друго ладно валање или Можни се ситуации на испорака како топло валање.

ASTM класа А бродски лист плочата е погодна за процесот на производство на челик. Природата на работната средина е предизвикувачка. Хемискиот состав е исто така одреден услов. Мора да ги исполнува барањата за отпорност на H2S и перформанси во средини со ниски температури, низок притисок и висока корозија.

gemi yapımı için uygun bir kalitedir ve orta düzeyde basınca dayanabilir. Yaklaşık 58 ila 71 ksi’lik bir çekme mukavemetine ve minimum %22 alan azalması ile %38 uzamaya sahiptir. Daha küçük gemilerin yapımında yüklü bileşenler için kullanılmasına izin veren iyi bir darbe dayanımına sahiptir.

За дебелина под 30 mm, ние главно сечеме со ласерско сечење, за дебелина над 30 mm, главно сечеме со сечење OXY, сечење со пламен. За челична плоча со дебелина од 200 mm, температурата е превисока за време на сечењето со пламен. Затоа, деловите за сечење може да се скршат под аголниот дел на челичната плоча. Во овој случај, можеме да користиме сурово железо за да додадеме повеќе материјал на скршените парчиња.

Го проширивме нашиот производствен капацитет и го проширивме опсегот на дебелина и ширина со зголемување на бројот на под-одделби за секој дел од нашиот производ.

7mm-40mm, 40mm-80mm, 80mm-100mm Дебелина според потребата

линија за производство на челични плочи. Челичната плоча е доволно тенка за да се тркала во заварени цевки со голем дијаметар. Филмот е процес во кој челичната плоча се потопува во киселински раствор и потоа се галванизира.

Континуирано лиење: Стопениот челик се истура во јаже долго околу 20 метри, кое брзо се гаси за да се зацврсти и да се намали неговата температура на 200-300°C. Жицата се води со ролери и има форма на лист.

Брод за производство на челични листови. Технички стандарди:

Бродови кои произведуваат челични плочи, рамни шипки од челик за бродови, рамни челични шипки за бродоградба

Оценки на челик за бродови - Нашите стандардни оценки за бродски челик нудат различни својства и апликации со различни стандарди за бродската плоча. Бродската плоча од класа А има висока јачина и еластичност, добра заварливост.

Челична плоча за бродоградба Можете да ги изберете оценките за кои материјалот ќе се користи во бродоградбата, а потоа дебелината и ширината на материјалот. За челични производи кои произведуваат нови бродови мора да се користат суровини одобрени за квалитет.

Челична плоча за бродоградба Оценките A,B,D,E,A32,A36 D32 и DH36 се челик за бродоградба,Достапната должина е 6-16m,Ве молиме консултирајте се со нас за други посебни должини или дебелини.

Ние можеме да ги задоволиме сите ваши потреби за производство на челични лимови

Нашите бродски плочи се нудат во различни форми и големини според потребите на клиентите. Покрај тоа, овие квалитетни плочи се достапни за клиентите по прифатлива цена. Челичните лимови за брод што ги нудиме се ценети поради нивната беспрекорна завршница.

Главни класи на челик: вообичаена цврстина на бродска плоча ABS одделение AH32, ABS одделение AH36, ABS одделение AH40, LR одделение AH32, LR одделение AH36, LR одделение AH40, одделение BV

За изградба на бродови потребни се големи количини на структурни челични плочи за да се изгради трупот на бродот. Бродскиот челик еволуираше во 2 серии: челици со висока јачина и отпорни на корозија за модерна бродоградба што може да ја намали тежината на бродот и трошоците за одржување.

Оценки на челични плочи. Имаме челична плоча на залиха.

Преглед на оценките на лим за производство на бродови во светот. Ние ги произведуваме стандардите и квалитетите на челичните лимови во нашата сопствена фабрика.

Лист за брод Класификација, стандардна класа,

Челична плоча за бродоградба се однесува на топло валани челик за производство на бродски конструкции произведени во согласност со барањата на градежното општество. Брод, челик, итн., вклучувајќи челични нарачки, распоред, продажба, бродска плоча, често користени конкретно.

ASTM A131 е стандардна спецификација за конструктивен челик за бродови. Нудиме челици за бродоградба со поголема јачина со плоча SA131 степен А како стандард. Има и челици за бродоградба со поголема јачина како AH36, DH36 и EH36.

Морската челична плоча A131 одделение DH32 главно се користи во изградбата на бродови кои пловат во океани со ниска температура. A131 Одделение DH32 треба да биде направено за термичка обработка за време на TMCP или Нормализирано тркалање и тест за влијание на ниска температура под минус 20 степени Целзиусови. Челичната плоча A131 степен DH32 треба да биде подложена на тест на удар со ниска температура под минус 20 степени Целзиусови.

ABS EQ56 бродоградба челична плоча, EU/EQ56 бродоградба BV EQ56 услуга за извоз во Кина. челичен материјал директно од нашиот фабрички оддел за продажба по конкурентна цена Секоја плоча

kazan sacları
листови за котел

Овие производи обично се користат за одлеаноци и кованици за кои е потребна подобрена обработливост, но употребата не е ограничена на такви апликации. Не'рѓосувачките челици од легура 410S се нерѓосувачки челици за општа намена што содржат 11,5 проценти хром што обезбедуваат добри својства отпорни на корозија.

Нормализацијата е дел од процесот на термичка обработка што ги изедначува својствата на челикот и создава униформа големина на зрната на феритот и цементитот. Тоа резултира со материјалот да биде подуктилен, што овозможува подобро обликување и виткање. Ова се прави со загревање на челикот над горната критична температура (температура на аустенитизација) и потоа ладење на собна температура со мирен воздух како медиум.

Челикот е насекаде во нашите животи. Се користи за изградба на мостови, шлемови, облакодери и илјадници други работи што ги користиме секој ден. Всушност, силата и сигурноста на челикот го направија потпора на светската економија стотици години.

Една мисла за „Gemi Sac kaliteleri

  1. Pingback: Што е бродска плоча? - Цени на челик

Коментарите се затворени.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик