Што е Ipn профил?

Npi profil fiyatları

Што е Ipn профил?

Ipn профилите или Npi профилите се во форма на I поради нивната структура. I профилите се произведуваат со метод на топло валање. Челична палка се користи при производство на Ipn профили. Едноставно, тие се загреваат до одреден степен и стануваат жар и добиваат форма I додека поминуваат меѓу ролерите.

Ајде малку подетално да го објасниме производството на I профили со топло валање. За производство на Нпи профили, прво мора да набавиме челични заготовки. Челичната палка е избрана според димензиите на I профилот што треба да се произведе. На пример, не можеме да произведеме ipn профил од 150 mm од дневник од 100 mm. Ipn профилите се произведуваат стандардно како 6 метри и 12 метри. Доколку сакате, можно е и производство на прилагодена големина на профилот npi.

Димензии на профилот на IPN

Ipn профилите се именувани според нивната големина. Висината h прикажана на сликата подолу е исто така името на нашиот профил i. На пример, името на профилот i со висина h од 120 mm е NPI 120.

Димензиите на производство на Ipn профилот обично започнуваат од 80 mm. Најшироката h висина на челичните профили Ipn е 550 mm, односно NPI е 550.

Ipn профил или алијас Цените на Нпи профилот Можете да го следите делот за цени на челикот на нашата веб-страница или да разговарате со нашите претставници на клиентите.

Табела со големина на профилот на IPN

             
ДЕЛ     ДИМЕНЗИИ    
  ч б тw тѓ р1 р2
   мм мм мм мм мм мм
             
             
IPN 120 120 58 5,1 7,7 5,1 3,1
IPN 140 140 66 5,7 8,6 5,7 3,4
IPN 160 160 74 6,3 9,5 6,3 3,8
IPN 180 180 82 6,9 10,4 6,9 4,1
             
IPN 200 200 90 7,5 11,3 7,5 4,5
IPN 220 220 98 8,1 12,2 8,1 4,9
IPN 240 240 106 8,7 13,1 8,7 5,2
IPN 260 260 113 9,4 14,1 9,4 5,6
IPN 280 280 119 10,1 15,2 10,1 6,1
             
IPN 300 300 125 10,8 16,2 10,8 6,5
IPN 320 320 131 11,5 17,3 11,5 6,9
IPN 340 340 137 12,2 18,3 12,2 7,3
IPN 360 360 143 13 19,5 13 7,8
IPN 380 380 149 13,7 20,5 13,7 8,2
             
IPN 400 400 155 14,4 21,6 14,4 8,6
IPN 450 450 170 16,2 24,3 16,2 9,7
             
IPN 500 500 185 18 27 18 10,8
IPN 550 550 200 19 30 19 11,9

ipn profil
ipn профил

Тежини на Ipn профили

   
ДЕЛ  
  Г
  kg/m
   
   
IPN 120 11,1
IPN 140 14,3
IPN 160 17,9
IPN 180 21,9
   
IPN 200 26,2
IPN 220 31,1
IPN 240 36,2
IPN 260 41,9
IPN 280 47,9
   
IPN 300 54,2
IPN 320 61,0
IPN 340 68,0
IPN 360 76,1
IPN 380 84,0
   
IPN 400 92,4
IPN 450 115
   
IPN 500 141
IPN 550 166
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик