челик отпорен на топлина p355

Isıya Dayanıklı Çelik kaliteleri

Челик отпорен на топлина P355GH

Isıya dayanıklı çelik P355GH çelik levha, EN10028 P355GH çelik levhalar, kazan ve basınçlı kap çeliği için bir çeşit malzemedir. EN10028 ısıya dayanıklı çelik P355GH çelik levhalar, minimum 280-355 MPa akma mukavemeti ve iyi kaynaklanabilirlik ile karakterize edilir, bu nedenle ısıya dayanıklı çelik P355GH çeliği esas olarak sıcak sıvıları taşıyan kazanlar, basınçlı kaplar ve boruların imalatında kullanılır. Aşağıdakiler EN10028 P355GH çelik levhanın Kimyasal bileşimi ve mekaniktir. özellikler.

Челик отпорен на топлина P355GH челик Хемиска анализа

Квалитет C. % Mn.% С. Н В nb Ти. Си. стр. ДОБИЈ кр. п.н.е. Ни vi
P355GH 0.10-0.22 0.10-1.70 0.015 0.012 0.30 0.020 0.03 0.60 0.025 0.020 0.30 0.08 0.30 0.02

Челик отпорен на топлина P355GH челик Механички својства

Квалитет Тип Дебелина mm Јачина на попуштање Mpa (мин.) Јачина на истегнување MPa Издолжување % (мин.) Енергија на удар (KVJ) (мин.)
-20° +20
P355GH нормализиран ≤16 16>до≤40 40>до≤60 60>до≤100 100>до≤150 150>до≤250 355 510-650 20 27 34 40
345 510-650 20 27 34 40
335 460-580 20 27 34 40
315 490-630 20 27 34 40
295 480-630 20 27 34 40
280 470-630 20 27 34 40

Плочи за котел Добавувач на челик отпорен на топлина челик P355GH, ние исто така можеме да снабдуваме челик P235GH, челик P265GH, челик P295GH, ако го сакате, ве молиме контактирајте со нас.

p355 kalite - erdemir 6345 kalite
p355 квалитет – Erdemir 6345 квалитет

Isıya Dayanıklı Kazan Sacları

Листови за котли, професионални P355GH челик извозник и челик Тој е сточар. Повеќе од 1000 тони на залиха секој месец P355GH Го имаме челикот. Ако сакате да ја добиете цената на челикот P355GH, ве молиме слободно контактирајте со нас. P355GH Секоја потреба во врска со хемискиот состав и механичките својства, Ве молиме не двоумете се да не контактирате преку е-пошта или со повик.

N 10028-3 – го регулира производството на челични рамни производи за работа под притисок. Се користи во производството на ситнозрнести челици со добра заварливост.

EN 10216-3 – го регулира производството на челични безшевни цевки под притисок. Материјал на цевката: легиран ситнозрнест конструктивен челик

EN 10217-3 – го регулира производството на заварени челични цевки под притисок. Материјал на цевката: легиран ситнозрнест конструктивен челик

EN 10222-4 - го регулира производството на челични кованици за садови под притисок. Материјал: ситно зрно заварлив челик со висока јачина на заптивање

EN 10253-2 - го регулира производството на фитинзи за цевки заварени со задник од нелегирани и легирани феритни челици кои бараат посебни контроли

EN 10273 – го регулира производството на топло валани заварени челични шипки (кругови) за садови под притисок со наведени високи температурни својства

 

ХЕМИСКИ СВОЈСТВА P355NH (1,0565)

 

Дебелина (мм): до 60 60 – 100 100 – 150 150 – 250
рм – Јачина на истегнување (MPa) (+N) 490-630 470-610 460-600 450-590

 

Дебелина (мм): до 16 16 – 40 40 – 60 60 – 100 100 – 150 150 – 250
РеХ – Минимална јачина на попуштање (MPa) (+N) 355 345 335 315 305 295

 

КВ – Енергија на удар (J) попречно, (+N) -20°
27-30

35-40
+20°
39-50
КВ -Енергија на удар (J) географска должина, -20°
40-45

47-65
+20°
55-75

 

Дебелина (мм): до 60 60 – 250
А – мин. издолжување при прекин (%) (+N) 22 21

 

 

  P355NH еквивалентни оценки (1,0565)

Предупредување! само за референца 

ЕУ
МОСТ
САД
Германија
DIN, WNr
Франција
АФНОР
британски
БС
Италија
УНИ
P355NH
A662Gr.C
WStE355
A510AP
224гр.490
FeE355-2

 

P355NH Механички својства

ReH Минимална јачина на принос / Mindestwert der oberen Streckgrenze / Ограничена еластичност минимална
Rm Јачина на истегнување / Zugfestigkeit / Отпорност при влечење
Минимално издолжување / Mindestwert der Bruchdehnung / Минимална должина
J Notch тест тест за удар / Kerbschlagbiegeversuch / Essai de flexion par choc

Услови за термичка обработка

+Меко жарено
+ AC Annealed за да ги направи карбидите сферични
+АР валани
+АТ решението за жарење
+C Ладно извлечено / тешко
+CR Ладно валани
+FP Третирана со феритно-перлит структура и опсег на цврстина
+I Изотермно жарење
+LC Ладно нацртано / меко
+M Термо механичко тркалање
+N Нормализирано
+NT Нормализиран и калено
+P Врнежите се зацврстија
+ПЕ Соголено
+QA Воздух изгаснат и калено
+QL гасена и калена течност
+QT Изгаснат и калено
+S Третирано за да се подобри сечењето
+SH Заоблени и ротирани
+SR Ладно извлечено и ослободено од стресот
+Т Калено
Обработено до +TH опсег на цврстина
+ WW Работеше жешко
+U Нетретирано

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик