Бетонски трапез во Истанбул

beton altı trapez sac

Истанбул Бетонски трапезоиден лим Под-бетонските трапезоидни лимови се нарекуваат и лимови на палубата.
Листовите на палубата може да се монтираат едноставно и брзо наместо калапи за подот.
Тие се подни листови за калапи кои можат да се произведуваат според саканата должина.

Цените на лимовите на палубата може да се најдат со додавање на договорна работна сила на цените на галванизираниот лим.
Најчеста карактеристика во денешните градежни технологии е употребата на соодветни различни градежни материјали заедно.

Најкористената карактеристика во Construction Technologies е да се користат различни градежни материјали заедно.
По покривање на сите отворени површини на челичната конструкција со бетонски конзервативен лим, лимот мора да се прицврсти на челичната конструкција.

 

Може да се произведува во различни форми.

 

трапезоидни форми

 

27/200 обрасци

 

38/151 обрасци

 

60/940 обрасци

 

75/750 обрасци

се случува.

Треба да се постави на горниот дел од структурата нормално на насоката на зракот.

 

На отворените површини на зградата треба да се постави бетонска челична плоча. Треба да се одреди дебелината и висината на плочата од челичен лим од бетонска покривка. Бетонските заптивни челични лимови, кои служат и како калапи, генерално се поставуваат со виткање и заварување на листови од 2 mm, 2,5 mm, 3 mm на 90 степени.

 

Трапезоидниот лим мора да се прицврсти на челичната конструкција откако сите отворени површини ќе бидат покриени со бетонска покривка од челичен лим, кој се поставува на горниот дел од конструкцијата. Правилниот материјал што треба да се користи овде е шајка.

 

Ноктот за обетка се заварува со создавање на електричен лак на трапезоидна челична конструкција без користење на електродна жица или гас, со специјална машина за заварување.

 

beton-alti-trapez-saci
бетон-под-трапезоиден-лист

ИСТАНБУЛ ПОД БЕТОН ТРАПЕЗ КАРАКТЕРИСТИКИ

Бетонскиот трапез е еден од најважните елементи на истанбулските структури. Во однос на издржливоста на конструкцијата, ги поврзува оските во хоризонтална и вертикална насока во челичната конструкција после подот. Иако се користи како елемент за обложување на површината, се претпочита и за осветлување на главната структура.

 

ИСТАНБУЛ ДИМЕНЗИИ НА БЕТОН ТРАПЕЗ

Бетонски трапез 60/940 форма, кој го произведуваме во неколку различни форми, може да се претпочита и за меѓукатни подови во станбени згради, меѓукатни подови во индустриски згради, канцелариски или мезанин на плоштадот, магацински или магацински мезанин. Во статичките студии извршени според оптоварувањата во областа каде што ќе се користи, треба да се пресмета и растојанието на гредите и да се одредат соодветни дебелини на трапезоиден челичен лим. Нашиот совет до нашите клиенти е да ги направат правилно статичките пресметки на вашите конструкции и да нарачаат трапезоиден лим.

 

Нашата форма на бетонски трапезоиден лист се нарекува 60/940.

60 mm е мерењето на висината од подот од галванизиран челичен лим.

Неговата големина од 940 mm е мерење на нето површината за затворање. Областа за нето затворање значи оска на која е поставен трапезоидниот лим на другата палуба бетон во склопови еден до друг.

Со други зборови, кога 2 листа се поставени еден до друг, се покрива површина од 188 cm.

Само со мрежа за покривање од 94 cm  60/940 Трапез Нашиот обликуван лист е произведен од ролна широка 1250 mm.

 

38/151/76 Бетонски трапез истанбул Лист

38/151-76 трапезоиден лим цени под бетон,

38/760 технички цртеж на бетонски трапезоиден лист,

38/151 нанесување на трапезоиден лим под бетон,

38/766 трапезоиден лим за производство под бетон,

38/760 компанија за подземни трапезоидни листови,

38/151 трапезоиден лим под бетонски гебзе,

38/151 трапезоиден лим под бетон Истанбул

38/151/76 бетонски трапезоиден лим 76 см

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик