Ласерско сечење во Истанбул

metal kesim model

Модели со ласерско сечење во Истанбул

Истанбулско ласерско сечење Можете да испитате некои од моделите и визуелните сорти со ласерско сечењеcnc lazer kesim örnekleri

 

Димензии на ласерско сечење

Истанбулско ласерско сечење Како на сликата погоре, ласерските исечоци со димензии 1 m на 2 m се генерално претпочитани големини. Секако, можно е да се направи ласерско сечење во различни големини за вашиот ѕид од градината или за други намени.Дизајнот и моделирањето на ласерски црн метален лим за сечење плочи кои ќе се користат како панели или ковано железо се направени од нас. Ако сакате да направите ласерско сечење на плочи на различни начини, треба да испратите цртеж во формат на автокад. Можете да се консултирате со нашите претставници на клиенти за цените за сечење на ласерско галванизирање во Истанбул.

Пресметка на цената на ласерско намалување

За пресметување на цената на ласерското сечење cnc, пред сè, потребни се технички цртежи на материјалот што треба да се сече со ласерски челик. Студијата за цена за сечење метал со ласерски cnc не може да се направи без технички цртеж. Истанбулско ласерско сечење Доколку имате технички цртеж за cnc ласерско сечење листови, доколку ни го испратите ќе ви биде испратен веднаш по студијата на цената.

МОДЕЛИ НА ЛАСЕРСКО СЕЧЕЊЕ ИСТАНБУЛ

Денеска ласерско сечење машините можат лесно да обработуваат метали што може да се сечат со ласер, како што се нерѓосувачки, јаглероден челик, галванизиран, па дури и алуминиумски материјали за мали и големи компании. Како резултат на тоа, компаниите имаат одлична можност за ласерско сечење на високо сложени метални делови, прототипови и приспособени делови економично и ефикасно:

- не'рѓосувачки челик
– благ челик
- алуминиум
- ориз
- Бакар
– тенок лист
– Извонредна брзина за <5мм
– оперативна трошковна ефикасност
- поголема сигурност
– подолг работен век

Ласерско сечење на метал во Истанбул

Истанбул Ласерско сечење е производствен процес кој користи фокусиран ласерски зрак со висока моќност за да го исече материјалот во сопствени облици и дизајни. Овој процес е погоден за широк спектар на материјали, вклучувајќи метал, пластика, дрво, скапоцен камен, стакло и хартија и може да произведе прецизни, сложени и сложени делови без потреба од специјално дизајнирани алатки.

Постојат неколку различни типови на ласерско сечење на метал, вклучувајќи сечење со фузија, сечење со оксидација и гребење. Секој Истанбулско ласерско сечење Процесот на сечење челик може да произведе делови со поголема прецизност, прецизност и висококвалитетни рабни површини од другите конвенционални процеси на сечење, како што се механичко сечење и сечење со воден млаз, и често со помала контаминација на материјалот, физичко оштетување и отпад. Со ова, Истанбулско ласерско сечење Иако шипките покажуваат некои предности во однос на традиционалните процеси на сечење, некои производствени апликации може да бидат проблематични, како што се сечење рефлективен материјал или материјал кој бара секундарна обработка и завршна обработка. Барањата и спецификациите што ги бара одредена апликација за сечење (на пример, материјали и својства, ограничувања на потрошувачката на енергија и енергија, секундарно завршување итн.) помагаат да се одреди типот на дејството на сечењето кое е најдобро одговара за употреба.

Предности на ласерското сечење Dudullu

Додека секој процес на сечење има свои предности и недостатоци, овој напис се фокусира на процесот на ласерско сечење челик, основите на процесот на ласерско сечење челик и потребните компоненти и механика на машината за ласерско сечење челик. Дополнително, написот ги испитува различните методи и апликации за ласерско сечење, придобивките и ограничувањата на процесот и споредбите помеѓу ласерското сечење метал и другите процеси на сечење.

metal kesim model
шаблон за сечење на метал

Истанбулско ласерско сечење Машина и процес

Ласерското сечење лим е бесконтактен, термички процес на изработка погоден за метални и неметални материјали. За да може процесот на сечење на ласерски плочи да работи непречено и со оптимален капацитет, мора да се земат предвид неколку фактори, како што се конфигурацијата и поставките на машината за ласерско сечење метал, материјалот што се сече и неговите карактеристики и типот на ласерот и користен помошен гас.

Истанбулско ласерско сечење Преглед на машинските компоненти и механика

За разлика од механичкото сечење, кое користи алатки за сечење и опрема за погон на струја, и сечење со воден млаз, кое користи вода под притисок и абразивен материјал, ласерското сечење по нарачка користи машина за ласерско сечење за производство на гравури и ознаки. Додека машините за ласерско сечење се разликуваат од модел до модел и апликација до апликација, типичното поставување вклучува глава за ласерско сечење со склоп на ласерски резонатор, огледала и леќи за фокусирање со ласер, склоп на компримиран гас и млазница. Основниот процес на сечење на ласерски профил ги вклучува следните фази:

генерирање на зрак
фокусирање на зракот
централно греење и топење
фрлање материјал
движење на зракот
Секоја фаза е составен дел од процесот на ласерско сечење и кога е правилно извршена создава прецизно сечење.

Генерација на ласерски зрак

Терминот „ласер“ доаѓа од кратенката LASER или Light Amplification with Stimulated Radiation Emmission. Во суштина, овој акроним ги сумира основните принципи на ласерско производство (стимулација и засилување). Покрај овие принципи, ласерскиот резонатор ги користи процесите на спонтана емисија и стимулирана емисија за да произведе светлосен зрак со висок интензитет кој е и просторно и спектрално кохерентен (т.е. ласерски зрак).

Спонтана емисија: Ласерскиот резонатор содржи активен ласерски медиум (на пр. CO2, Nd:YAG, итн.) чии електрони се возбудени од надворешен извор на енергија како што е блескава ламба или електричен лак. Како што медиумот прима и апсорбира енергија, неговите атоми доживуваат процес познат како спонтана емисија. За време на овој процес, енергијата апсорбирана од атомот предизвикува електроните на атомот накратко да скокнат на повисоко енергетско ниво и потоа да се вратат во основната состојба. Кога електроните се враќаат во нивната основна состојба, атомот емитира фотон од светлина.

Стимулирана емисија: Фотоните произведени со спонтана емисија се движат низ медиумот лоциран во шуплината на ласерскиот резонатор помеѓу двете огледала. Едното огледало е рефлектирачко за да им овозможи на фотоните да патуваат низ медиумот, така што тие продолжуваат да емитуваат стимулирани емисии, а другото огледало е делумно проѕирно за да дозволи некои фотони да избегаат. Стимулираната емисија е процес со кој фотонот (т.е. инцидентниот фотон) возбудува атом кој е веќе на повисоко енергетско ниво. Оваа интеракција го принудува возбудениот атом да падне во основната состојба со емитирање на втор фотон со иста фиксна бранова должина, или втор фотон компатибилен со инцидентниот фотон.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик