листови за котел

kazan sacları

листови за котел  или, со други зборови, челици на садови под притисок, се оценки кои започнуваат со симболот „P“.
Отпорност на притисок на листовите на котелотПоради ова, тие можат да се користат за производство на котли или слична опрема на возилото отпорна на притисок.
Нивната разлика од челиците од групата St 37 или s235 е во тоа што тие се челици од групата P квалитет.
Постојат различни оценки според различни јачини како што се квалитет P235GH, квалитет P265GH, оценки P355GH, квалитет 16MO3, квалитет P295GH, квалитет P355NH, квалитет P355NL1.
Ердемир ги дефинира своите котелски листови со свои бројки за квалитет.

Ердемир Котел лист Оценки P235GH – 6335 Erdemir Квалитет P265GH – 6341

Ердемир квалитет P295GH – 6347 Ердемир квалитет P355GH – 6352

Ердемир квалитет 16MO3 – 6345 Ердемир квалитет P235TR1 – 3285

Ердемир квалитет листови за котел Како структура, може да издржи температури до 450 °C.

КОТЕЛЕР ЛИСТ

Kazan sacı, 6341 kalite çelik sac, P235 kalite sac,P235 kalite çelik sac fiyatı,P235GH metal istanbul sac,P235 kalite çelik plaka, kazan sacı fiyatları, kazan sac firmaları, erdemir kazan sacları, basınçlı kap çelikleri, çelik firmaları istanbul, 6341 kalite erdemir plaka fiyatları
Лим за котел, челичен лим со квалитет 6341, лим со квалитет P235, цена на челичен лим P235, метален истанбулски лим P235GH, челична плоча со квалитет P235, цени на котелски лист, компании за котелски лимови, листови за котли Ердемир, челици за садови под притисок, челични компании Истанбул, 6341 квалитет Цените на Ердемирската чинија

Хемиска анализа на листови со квалитет P235GH (6335).

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР Квалитет бр. В Si max. мн P max. С макс. Земете мин. Н(3) макс. кр(1) макс. В(1) макс. п.н.е(1) макс. Nb макс. Ни(1) макс. Тимакс. V макс.
EN 10028-2 P235GH 6335 0,16 макс. 0,35 0.60-1.20 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,020 0,30 0,03 0,02

Квалитет P235GH котел листСамо Ердемир произведува производи во Турција.
Квалитетните челични лимови P235GH се со квалитет 6335 еквивалентни на квалитетот на Ердемир.
Во описот на квалитетните челици Erdemir 6335 пишува „Чели за котел погодни за употреба при висока температура и притисок“.  

P265GH – 6341 Ердемир Квалитет

Kazan sacı, 16mo3 kalite çelik sac, P265 kalite sac,P235 kalite sac,P355 kalite sac,P295 kalite sac, kazan sacı fiyatları, kazan sac firmaları, erdemir kazan sac, basınçlı kap çelikleri
Котел лим, 16mo3 квалитетен челичен лим, лист со квалитет P265, лист со квалитет P235, лист со квалитет P355, лист за квалитет P295, цени на котелски лист, компании за котелски лимови, лист за котел Ердемир, челици за садови под притисок

Хемиска анализа на листови за котел со квалитет P265GH (6341).

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР Квалитет бр. В Si max. мн P max. С макс. Земете мин. Н(3) макс. кр(1) макс. В(1) макс. п.н.е(1) макс. Nb макс. Ни(1) макс. Тимакс. V макс.
EN 10028-2 P265GH 6341 0,20 макс. 0,40 0.80-1.40 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,020 0,30 0,03 0,02

Квалитетот на ERDEMIR на листовите отпорни на притисок со квалитет P265GH е 6341.

Палетата на производство на котелски листови со квалитет Erdemir 6341 започнува од 4мм. Квалитетот на Erdemir 6342 се нарекува и квалитет HII. 

Спомнавме дека меѓународното име за квалитет на котелскиот лист започнува со П. 

Kazan sacı, 16mo3 kalite çelik sac, P265 kalite sac,P235 kalite sac,P355 kalite sac,P295 kalite sac, kazan sacı fiyatları, kazan sac firmaları, erdemir kazan sac, basınçlı kap çelikleri
Котел лим, 16mo3 квалитетен челичен лим, лист со квалитет P265, лист со квалитет P235, лист со квалитет P355, лист за квалитет P295, цени на котелски лист, компании за котелски лимови, лист за котел Ердемир, челици за садови под притисок

P295GH – 6347 Ердемир квалитет

Kazan sacı, 6347 kalite çelik sac, P295 kalite sac,P295 kalite çelik sac fiyatı,P295GH metal istanbul sac,P295 kalite çelik plaka, kazan sacı fiyatları, kazan sac firmaları, erdemir kazan sacları, basınçlı kap çelikleri, çelik firmaları istanbul
Котелски лим, 6347 квалитетен челичен лим, лим со квалитет P295, цена на челичен лим со квалитет P295, метален истанбулски лим P295GH, челична плоча со квалитет P295, цени на котелски лист, компании за котелски лимови, листови за котли Ердемир, челици за садови под притисок, челични компании Истанбул

Хемиска анализа на листови за котел со квалитет P295GH (6347).

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР Квалитет бр. В Si max. мн P max. С макс. Земете мин. Н(3) макс. кр(1) макс. В(1) макс. п.н.е(1) макс. Nb макс. Ни(1) макс. Тимакс. V макс.
EN 10028-2 P295GH 6347 0.08 – 0.20 0,40 0.90-1.50 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,020 0,30 0,03 0,02

Листови со стандарден квалитет P295GH Ердемир квалитет неговиот еквивалент е 6347. 6347 квалитетот на отпорот на печатот е повисок од оценките 6335 и 6341.
Со други зборови, отпорот на притисок на листовите на котелот се зголемува со P235GH, P265GH, P295GH, P355GH.

Дополнително, отпорноста на топлина е поголема кај листовите за квалитет на групата p отколку кај листовите од групата s.

P355GH – 6352 Ердемир квалитет

Kazan sacı, 6352 kalite çelik sac, P355 kalite sac,P355GH kalite çelik sac fiyatı,P35GH metal istanbul sac,P355 kalite çelik plaka, kazan sacı fiyatları, kazan sac firmaları, 6352 erdemir kazan sacları, basınçlı kap çelikleri, çelik firmaları istanbul
Котелски лим, 6352 квалитетен челичен лим, лим со квалитет P355, цена на челичен лим со квалитет P355GH, истанбулски метален лим P35GH, челична плоча со квалитет P355, цени на котелски лист, компании за котелски лимови, 6352 листови за котел Ердемир, челици за садови под притисок, челични компании во Истанбул

P355GH (6352) Хемиска анализа на квалитетни котелски листови

Стандарден еквивалент Квалитет ЕРДЕМИР Квалитет бр. В Si max. мн P max. С макс. Земете мин. Н(3) макс. кр(1) макс. В(1) макс. п.н.е(1) макс. Nb макс. Ни(1) макс. Тимакс. V макс.
EN 10028-2 P355GH 6352 0.10 – 0.22 0,60 1.10-1.70 0,025 0,010 0,020 0,012 0,30 0,30 0,08 0,040 0,30 0,03 0,02

Квалитетниот еквивалент на ERDEMIR на челиците со квалитет P355GH е 6352 квалитет. Ердемир 6352 квалитет Листовите на котлите имаат многу висока јачина на притисок како цврстина.
Покрај тоа, се наоѓа во челиците што се користат во производството на цевки отпорни на притисок произведени од Ердемир.

16MO3 – 6345 Ердемир квалитет

Kazan sacı, 6345 kalite çelik sac, 16MO3 kalite sac,16MO3 kalite çelik sac fiyatı,16mo3 metal istanbul sac,16mo3 kalite çelik plaka, kazan sacı fiyatları, kazan sac firmaları, 6345 erdemir kazan sacları, basınçlı kap çelikleri, çelik firmaları istanbul
Котел лим, 6345 квалитетен челичен лим, 16MO3 квалитетен лим, 16MO3 квалитетен челичен лим, 16mo3 метален истанбулски лим, 16mo3 квалитетна челична плоча, цени на котелски лист, компании за котелски листови, 6345 Erdemir котелски листови, челици за садови под притисок, челични компании во Истанбул

16MO3 (6345) Хемиска анализа на квалитетни котелски листови

Стандарден Квалитет ЕРДЕМИР Квалитет бр. В мн P max. С макс. Si max. N макс. Cr макс. Cu max. п.н.е Ни макс.
EN 10028-2 16Мо3 6345(1) 0.12-0.20 0.40-0.90 0,025 0,010 0,35 0,012 0,30 0,30 0.25-0.35 0,30

Ердемир еквивалент на квалитет на котелските челици со квалитет 16MO3, односно челични лимови отпорни на притисок, е квалитет 6345.  

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик