ласерско сечење на листови

lazer kesim, lazer sac kesim, lazer metal kesim istanbul,lazer metal kesim dudullu, lazer sac kesim ikitelli

ласерско сечење на листови

Ласерско сечење на листови се користи за различни намени. Тоа е најкористениот метод за сечење метални плочи. Машините за ласерско сечење за нерѓосувачки челик, алуминиумски лимови и сечење лим се исклучително чувствителни. Ласерско сечење на листови Областа на минимален ефект на отпад и топлина е тесна. ласерско сечење на листови Можно е лесно да се сечат сложени форми. Покрај тоа, ласерското сечење на метал е многу чувствително за сечење мали дупки.

Денес, влакна ласерско сечење на листови машините им нудат на малите и големите компании можност за ласерско ласерско ласерско ласерско сечење метали како што се нерѓосувачки, јаглероден челик, поцинкувани, па дури и алуминиумски материјали. Како резултат на тоа, компаниите можат ефективно и ефикасно да сечат со ласерски многу сложени метални делови, прототипови и приспособени делови во куќата, вклучувајќи:

ankara cnc lazer kesim

  • Нерѓосувачки челик
  • лимна плоча или челична плоча
  • Алуминиум
  • месинг плоча
  • бакарна плоча
  • Други метални плочи

Па, како ласерската светлина сече низ лим од челик или алуминиум?

ласерско сечење на лим и метал машините не доаѓаат во директен контакт со металниот материјал што треба да се сече. Ним им треба високо-енергетско напојување. Толеранциите за сечење се многу прецизни. За да се постигне оваа прецизност, обично е целосно автоматски. По желба, можно е да се сече аголен ласерски лим. Аголното ласерско сечење генерално се претпочита на дебели плочи или метални материјали како што се цевки и профили.

Ласерската технологија е степенот до кој светлата се наведнуваат околу површините е познат како дифракција, а повеќето ласерски пресеци имаат ниски стапки на дифракција за да обезбедат повисоки нивоа на интензитет на светлина на долги растојанија. Секако, тоа се фактори кои варираат во зависност од типот на ласерот. Исто така, постојат различни видови на индустриско ласерско сечење. Најкористен метод е методот на ласерско сечење со јаглерод диоксид.

Lazer kesim
Ласерско сечење

Методи на ласерско сечење листови

CO2 : Ласерското сечење со јаглерод диоксид е помоќен метод за сечење метал од другите модели. Наместо кристал, се користи гас за фокусирање на светлината. Се состои од мешање на ласерот со помала количина на азот, хелиум и водород отколку јаглерод диоксид во млазот на гас. КБлагодарение на моќта на виткање, CO2 ласерското сечење има способност да сече челични плочи со дебелина до 25 mm.

Една мисла за „Lazer sac kesim

  1. Pingback: Цени за ласерско сечење - Цени на челик - цени за сечење cnc

Коментарите се затворени.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик