Метален покрив

metal çatı kaplaması

Облога од метална плочка

облога од метална плочка Системите за покриви, кои можат да се применат со многу метални материјали, на дизајнерите им обезбедуваат лесен, модерен и долготраен покривен систем.
Металните трапезни апликации на покривот изработени од обоен лим и поцинкуван лим имаат различни техники на нанесување.

Метален покрив

метален покрив Металните покривни покривки се еден од најдобрите примери на системи кои се долготрајни, детални на таков начин што не апсорбираат вода, што овозможуваат проширување и добро испланирана евакуација на водата.
Применливи за наклон на покривот од најмалку %5, облогите на системот за стегачи помагаат да се дизајнираат лесни покриви кои се помалку погодени од ветрот. Системите за стегање, кои можат да се применат како класични системи за стегање и двојни стегачи, овозможуваат едноделно склопување на долги покривни листови.
Специјални машини, опрема и рачни алатки се користат во фазата на примена на системи со секакви детали и комбинации.

 

Системи за метални стегачи

Системи за метални стегачиСе состои од комбинација на плочи со висина на чекор од 25 mm и просечна ширина од 400-500 mm, користејќи најмалку материјален отпад.
Со скриени клипови за држење, тој е фиксиран и лизгачки монтиран и овозможува проширување.

Во производството на метален покрив, може да се применат и различни модели како што се метална шиндра која се состои од мали квадратни плочи, приклучени рамни плочи и систем со чекори.
Различни системи се избираат според наклонот на покривот, формата на покривот и должината на листовите. Металните покриви се погодни за секаков вид монтажа на додатоци.

Може да се користи на кривилинеарни покриви на сводови, куполи и може да се пешачи по нанесувањето (во зависност од наклонот на покривот). 

Општо користени метални дебелини: 0,45 mm лист – 0,80 mm лист

Метални тегови за покриви

Метални тегови за покриви Профилите на покривот произведени од обоени материјали од поцинкуван лим без никакви надолжни споеви се вклучени во рамката за проектирање и примена на проектот со поддршка на топлинско-звучна и пожарна изолација.

Обоените челични стегачки плочи се производи за покриви од новата генерација кои можат да се произведуваат со машини на градилиштето без никакво ограничување на должината и нудат решенија без проблеми, особено на детални и ниски покриви.

Според спецификациите на проектот, производството е достапно во различни пресеци помеѓу 325-525 mm.

boyalı sac, renkli sac, trapez sac, cephe kaplama, çatı kaplama
затемнет лист, обоен лист, трапезоиден лист, фасадна обвивка, покрив

Метален покрив Области за користење

 • На покриви со мал наклон
 • Во кружни и засводени покривни облоги
 • Во сите резиденции, социјални објекти и индустриски објекти

Метален покрив Предности на употреба

 • Снимањето во должина може да се направи на градилиштето на проектна основа.
 • Во системот има топлинско-звучно-водо-пожарна изолација.
 • Овозможува покривот да дише со балансирање на преносот на пареа и влага на покривите.

Метални покриви PPGI употреба

На топло поцинкуваниот лим од 125 – 120 gr/m2 има фосфатен слој.На овој слој е полиестерска боја со дебелина од 25 микрони покриена со 2 слоја сува заштитна фолија и заштитна полиетиленска фолија на неа.

Водоотпорен, отпорен на удари, без одржување, долготраен и може да се рециклира покрив/фасада, кој се провлекува низ линијата на формата од обоена галванизирана ролна, произведена во саканата должина според површината на апликацијата, прикачена на покривната инфраструктура со скриени штипки и се составува со стегање на рабовите со машини или рачни алатки.е материјалот.

 • Ширина на тава:
  320мм, 420мм, 520мм
 • Дебелина на листот:
  0,60мм – 0,80мм – 1,00мм
 • Должина на тавата:
  Посакувана должина
 • Боја:
  Во саканиот рален код

Фактот дека елементите што ги сочинуваат градежните материјали на покривот се фабрикувани обезбедува целосна доверба и го одржува квалитетот на покривот на највисоко ниво благодарение на употребените заштитни материјали.

Челичниот покрив не додава дополнителна тежина на специфичната тежина на конструкцијата и обезбедува трајност при можни природни катастрофи.

Нема никакви санкционирачки ефекти при загуба на животи, обезбедува висока отпорност за заштита на интегритетот на објектот.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик