Карактеристики на листот за квалитет P235GH

P235 квалитетен лим

Квалитетните листови P235 се нарекуваат и челици за садови под притисок. Бидејќи челиците со квалитет p235 се отпорни на притисок, тие се користат во производството како што се производство на котли, котли за масло отпорни на притисок.

 

Карактеристики на листот за квалитет P235GH

 

Квалитет В Си мн П С Н Земетевкупно кр Ни п.н.е Ти В nb
макс. макс. макс. макс. мин. макс. макс. макс. макс.
P235GH1,2) макс. 0,16 0.35 0,603) – 1,20 0.025 0.010 0,0124) 0.020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0.03 0.02 0.030
P265GH1,2) макс. 0,20 0.40 0,803) – 1,40 0.025 0.010 0,0124) 0.020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0.03 0.02 0.030
P295GH1,2) 0,08 – 0,20 0.40 0,903) – 1,50 0.025 0.010 0,0124) 0.020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0.03 0.02 0.030
P355GH1,2) 0,10 – 0,22 0.60 1,10 – 1,70 0.025 0.010 0,0124) 0.020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0.03 0.02 0.040
16Мо31) 0,12 – 0,20 0.35 0,40 – 0,90 0.025 0.010 0.012 5) макс. 0.30 0.30 0,25 – 0,35
13CrMo4-51) 0,08 – 0,18 0.35 0,40 – 1,00 0.025 0.010 0.012 5) 0,706) – 1,15 0,40 – 0,60

 

 

P235GH КОТЕЛСКИ ЛИСТ И ЈАКИ НА ЗАТЕГНУВАЊЕ

Квалитет
мин. сила на принос
Јачина на истегнување 
мин. вкупно издолжување
[MPa] [MPa] [%]
e ≤ 16 e > 16
P235GH 235 225 360 – 480 г 24
P265GH 265 255 410 – 530 г 22
P295GH 295 290 460 – 580 г 21
P355GH 355 345 510 – 650 г 20
16Мо3 275 270 440 – 590 година 22
13CrMo4-5 300 290 450-600 19

 

 

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик