Видови од нерѓосувачки челик

paslanmaz-celik-turleri

Видови од нерѓосувачки челик

Постојат четири различни типови на нерѓосувачки челик

  1. Феритен нерѓосувачки челик

Содржи мали количества јаглерод до Chromium базирано на феритен нерѓосувачки челик , hem karbon hem de düşük alaşımlı çeliklere benzer bir mikro yapıya sahiptir. İçeriğinde %12 ile %18 aralığında kromiçermektedir. Diğer paslanmaz çelik türleriyle karşılaştırıldığında, kaynaklardaki tokluk olmayışı nedeniyle nispeten ince bölümlerin kullanılmasıyla sınırlıdır. Bununla birlikte, müteahhitler kaynak gerektirmeyen çok çeşitli uygulamalar için ferritik paslanmaz çelik kullanmaktadır. Ek olarak, ferritik çeliği со термичка обработка Не можете да зацврстите. Меѓутоа, кога додавате молибден, можете да го користите во морска вода или друго во тешки услови можеш да користиш. Феритниот нерѓосувачки челик е исто така магнетен, но не може да се формира лесно како аустенитниот нерѓосувачки челик. Од друга страна, феритичниот нерѓосувачки челик е меѓу најпреферираните видови нерѓосувачки челик.

  1. аустенитен нерѓосувачки челик

Аустенитниот нерѓосувачки челик е еден од најкористените видови нерѓосувачки челик на оваа листа. Има микроструктура со додавање на азот, никел и манган. Структурата на аустенитниот нерѓосувачки челик е многу блиску до нормалниот челик. Но само на многу повисока температура, што обезбедува формабилност и заварливост. Исто така, аустенитниот нерѓосувачки челик може да се направи отпорен на корозија со додавање на азот, хром и молибден. Иако не можете да го загреете стврднувањето, аустенитниот нерѓосувачки челик е корисна помош кога се стврднува до висока јачина. ситост и еластичност има способност да го задржи своето ниво. Типично аустенитен нерѓосувачки челик е подложен на пукање од корозија на стрес, но високата содржина на никел аустенитниот нерѓосувачки челик има зголемена отпорност на пукање од корозија на стрес. Номинално немагнетно, гстенитски нерѓосувачки челикпокажува одреден магнетен одговор, во зависност од неговиот состав. Карактеристика за заварувањенајмногу се претпочита поради тип од нерѓосувачки челикСтоп. Оценките од нерѓосувачки челик како што се 309,310,314 304 304L 303 се примери.

  1. Мартензитен нерѓосувачки челик

до феритен нерѓосувачки челик слично, имајќи високи нивоа на јаглерод над хром мартензитски нерѓосувачки челик табани. Слично на јаглеродните и нисколегираните челици, можете да го калете и зацврстите мартензитниот нерѓосувачки челик. Онаму каде што е потребна умерена отпорност на корозија и висока јачина, можеме да користиме мартензитски нерѓосувачки челик. Има мала формабилност и заварливост бидејќи се вбројува меѓу магнетните типови на нерѓосувачки челик. Компаниите се многу преферирани за долги производи за кои е потребен мартензитски нерѓосувачки челик, форма на лим и плоча. Мартензитен нерѓосувачки челик Тоа е еден вид нерѓосувачки челик кој се користи на места каде абењето е големо поради неговата висока отпорност на абење.

  1. Дуплекс нерѓосувачки челик

Со микроструктура од полуаустенитна и полуферитна дуплекс нерѓосувачки челик , има поголема цврстина од овие типови на нерѓосувачки челик. Дуплексните нерѓосувачки челици се карактеризираат со висока содржина на хром (% 20,1-25,4) и ниска содржина на никел (% 1,4-7) во споредба со аустенитните оценки. Тој е исто така отпорен на пукање од корозија на стрес. „Посно“ дуплекс нерѓосувачки челик, нормално аустенитен нерѓосувачки челикТој е дизајниран да има слична отпорност на корозија. Сепак, пукањето од корозија вклучува зголемена отпорност на стрес и издржливост. “Супер дуплекс“ нерѓосувачки челик исто така има зголемена отпорност на корозија и издржливост во споредба со нормалниот аустенитски нерѓосувачки челик. Исто така, може да се заварува се додека се грижите да користите правилен внес на топлина и потрошен материјал за заварување. Дуплекс нерѓосувачки челик исто така е магнетна со умерена формабилност.

  • Висока јачина и цврстина
  • Многу добра отпорност на корозија
  • добра заварливост
  • Светлина
  • Магнетни

Молибден (% 0,3-4) и азот се додаваат за да се зголеми отпорноста на корозија, додека азотот исто така ја зголемува јачината. Дуплекс оценките LDX 2101 и 2304 понекогаш се нарекуваат голи дуплекс оценки, додека дуплекс оценките 2507 и 4501 се нарекуваат и 25Cr супердуплекс оценки. Поради нивната содржина на ферити, дуплекс оценките се магнетни.

Нерѓосувачкиот челик е популарен и достапен избор за широк спектар на производи. Всушност, половина од целиот произведен нерѓосувачки челик се користи во производите што ги гледаме, допираме и користиме секој ден во нашите домови, канцеларии, болници и автомобили. Овие производи вклучуваат сè, од кујнски апарати до автомобилски тела и огради до архитектонски украси. Но, што всушност е нерѓосувачки челик? И кои нерѓосувачки челици најчесто се користат во секојдневните производи? За да одговориме на овие прашања, да ги погледнеме најчестите типови на нерѓосувачки челик и карактеристиките на секој од нив.

430-kalite-paslanmaz
430-квалитет-не'рѓосувачки

Видови од нерѓосувачки челикТоа е материјал со многу различни видови и квалитети. Оваа статија ќе ве води за разликата помеѓу двата најпопуларни типа, SS316 и SS304.

Нерѓосувачкиот челик се користи во прехранбената индустрија многу години и е целосно лиценциран. Тоа е материјал на избор за оние кои сакаат да постигнат отпорност на корозија или стабилност на животната средина, притоа искористувајќи ги природните својства на овој метал.

Најшироко употребуваниот од нерѓосувачките и топлински отпорни челици, 304 нуди добра отпорност на корозија на многу хемиски абразиви, како и на индустриски средини. Не'рѓосувачкиот челик 304 има многу добра формабилност и може лесно да се заварува со сите вообичаени методи. 304/304L двојно сертифициран.

Оригинално производство на нерѓосувачки започнало во 1910 година во Krupp Ironworks во Германија, а во 1912 година била основана американска фабрика во близина на Њуарк, Њу Џерси. Две од помалку познатите, но поинтересни апликации за не'рѓосувачки челик се направени од Круп материјал: првата беше резервоар дизајниран од полковникот Ј. Волтер Кристи во 1929 година; вториот беше експериментален велосипед направен од полковникот РЕ. Старо е и ова. Овие пионери покажаа дека нерѓосувачкиот челик ветува уште повеќе технички апликации.

Нерѓосувачкиот челик е општ термин кој опишува различни типови на челик отпорен на корозија. Постојат различни класи, типови и завршни површини од не'рѓосувачки челик произведени за да се прилагодат на околината во која ќе се нанесува материјалот. Нерѓосувачкиот челик е идеален за ситуации каде што се важни јачината, отпорноста на високи температури и/или отпорноста на корозија.

Нерѓосувачкиот челик може да се забие или свитка напред-назад во заоблен облик. Површината се состои од тенок слој на хром оксид. Не треба да се гребе или излупи за да се заштити од корозија.

Нерѓосувачкиот челик е општ термин за семејство на челици отпорни на корозија. Како и многу научни откритија, потеклото на нерѓосувачкиот челик лежи во случајна несреќа. Во 1913 година, Хари Брерли од Шефилд, Англија, истражуваше за развој на нови челични легури за употреба во цевки за пиштоли - студија поттикната од слабите перформанси на британските пушки во Бурската војна.

Paslanmaz çelik, en az %10 krom içeren bir çelik alaşımıdır. Çelikler, paslanmaz çeliği oluşturan ve esas olarak karbon, demir ve silikondan oluşan ana bileşendir.

Иако нерѓосувачкиот челик е збир на метали споени заедно, својствата на смесата често се разликуваат од нејзините составни елементи. Отпорен е на корозија од месо, млечни производи и зеленчук, но е ранлив на напад од многу хемикалии.

Paslanmaz çelik, minimum %10,5 krom içeriğine sahip bir demir alaşımıdır.

Нерѓосувачкиот челик е одличен избор за садови, прибор, мијалници, тела и други предмети низ домот и работното место. Додавањето молибден ја подобрува отпорноста на корозија, особено против хлоридите и другите индустриски растворувачи. Нерѓосувачкиот челик 316L се користи во фармацевтската и прехранбената индустрија каде често е неопходно да се минимизира металната контаминација.

Видови од нерѓосувачки челик

Во споредба со другите видови челик, не'рѓосувачкиот челик е поотпорен на 'рѓа. Но, не се залажувајте: нерѓосувачкиот челик не е целосно имун на корозија или 'рѓа. Еве што го прави нерѓосувачкиот челик отпорен на корозија и најдобрите начини да го исчистите и да го одржувате како нов.

Прва фаза: топење и рафинирање од нерѓосувачки челик. Втор чекор: прецизност на лиење од нерѓосувачки челик. Следен чекор: сеопфатно подесување на перформансите на нерѓосувачки челик. Завршна фаза: топло валање, ленти, ладно валање, термичка обработка и завршна обработка.

paslanmaz-sac
нерѓосувачки лист

Paslanmaz çelik, minimum yaklaşık %11 krom içeren demir bazlı bir alaşımlar grubudur:demirin paslanmasını önleyen ve ayrıca ısıya dayanıklı özellikler sağlayan bir bileşim.:Paslanmaz çeliğin farklı türleri veya alaşımları vardır. belirli özellikleri en üst düzeye çıkarmak için formüle edilmiştir: örn., güç veya korozyon direnci. Paslanmaz çelikler sadece aletlerde ve pişirme kaplarında değil, aynı zamanda lavabolarda ve cerrahi ekipmanlarda da bulunur.

Нерѓосувачкиот челик е фабрички метал кој се користи во различни индустрии, вклучувајќи автомобили, апарати и градежништво. Нерѓосувачкиот челик се создава со комбинирање на хром со јаглерод и железо за да се формира метална легура.

nless çelik, minimum %10,5 krom içeren bir demir alaşımıdır. Çelikteki krom, metalin bütünlüğünü koruyan görünmez, korozyona dayanıklı bir film üretir. Pasif katman olarak adlandırılan bu koruma katmanı, daha fazla korozyonun çelik malzemeye yayılmasını önler.

Видови од нерѓосувачки челик, ısı ve makine ile korozyona karşı dayanıklı olduğu bilinen bir paslanmaz çelik türüdür. Paslanmaz çelik, krom, karbon veya krom ve bazı durumlarda nikel içermeyen %60 demirden oluşur. Yüksek alaşım içeriğine sahip çeliğe paslanmaz çelik denir.

Нерѓосувачките челици се црни легури со минимум 10,5 хром. Други легирани елементи се додаваат за да се подобри нивната структура и својства како што се формабилноста, цврстината и криогената цврстина. Тие вклучуваат метали како што се никел, молибден, титаниум и бакар. Материјалот е феромагнетен челик. Една карактеристика што ги прави овие челици препознатливи на пазарот е типот на завршна обработка дадена на материјалот. Постојат пет различни површински завршетоци: – жарено или термички обработено – Отстранет колкот – Кварто плоча – Нема 1Д завршница или мелење – 2Д завршница или без мелење – Не 4 завршница

Хром челик хром и никел за да формираат невидлив, леплив, отпорен на абење филм од хром оксид. Овие фолии се само-заздравуваат - дури и ако се изгребани или отстранети од одредени области, тие се преобликуваат за неколку минути и го штитат основниот нерѓосувачки челик. Пасивацијата го отстранува слободното железо од површината и создава леплив оксиден слој кој го штити челикот од корозија. Феритни - феритни нерѓосувачки челици имаат феритна микроструктура многу слична на обичниот јаглероден челик бидејќи се легури на железо-хром со малку или без никел (2018).

Тоа е производ кој произведува со различни методи на производство. Ви ги нудиме сортите што се продаваат и произведуваат на пазарот.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик