Пресметка на тежината на нерѓосувачки лист

[CP_CALCULATED_FIELDS ID=”6″]

Тежините на лимовите од не'рѓосувачки челик се одредуваат според димензиите на плочата. Специфичната тежина на челикот се зема како 7,85. Соодветно на тоа, тој е дебел 1 мм, широк 1 метар и долг 2 метри. нерѓосувачки лист Тежината на плочата е приближно 16 кг. Формулата за пресметка на тежината на плочата од нерѓосувачки челик е следна.

(Дебелина x Ширина x Должина x 7,85 )/1000000 = Kg

 Тегови на лим од не'рѓосувачки челик  
ДЕБЕЛИНА (мм)1000х2000мм1250х2500мм1500х3000мм
Тежина на чинијаТежина на чинија Тежина на чинија
0.406,4 кг10 кг14,4 кг
0.508 кг12,5 кг18 кг
0.609,6 кг15 кг21,6 кг
0.7011,2 кг17,5 кг25,2 кг
0.8012,8 кг20 кг28,8 кг
1.0016 кг25 кг36 кг
1.2019,2 кг30 кг43,2 кг
1.5024 кг37,5 кг54 кг
2.0032 кг50 кг72 кг
2.5040 кг62,5 кг90 кг
3.0048 кг75 кг108 кг
4.0064 кг100 кг144 кг
5.0080 кг125 кг180 кг
6.0096 кг150 кг216 кг
7.00112 кг175 кг252 кг
8.00128 кг200 кг288 кг
10.00160 кг250 кг360 кг
12.00192 кг300 кг432 кг
15.00240 кг375 кг540 кг
18.00288 кг450 кг648 кг
20.00320 кг500 кг720 кг
25.00400 кг625 кг900 кг
30.00480 кг750 кг1080 кг
35.00560 кг875 кг1260 кг
40.00640 кг1000 кг1440 кг
45.00720 кг1125 кг1620 кг
50.00800 кг1250 кг1800 кг
310-kalite-paslanmaz
310-квалитет-не'рѓосувачки

Пресметка на тежина на лим од нерѓосувачки челик Формула: Должина (m) x Ширина (m) x Дебелина (mm) x 7,80. Оваа алатка е корисна за пресметување на тежината на лим, плоча или круг од нерѓосувачки челик.

Формула за пресметка на тежината на лим од не'рѓосувачки челик

Оваа алатка е дизајнирана да ја пресмета тежината на лимот од нерѓосувачки челик. Пресметката за секоја големина на страница е како што следува:

Внесете ја вкупната тежина на нерѓосувачкиот лист користејќи ја оваа алатка. Податоците за пресметка на калкулаторот прикажани во полињата за излез на веб-страница.

нерѓосувачки лист Тежината може да се пресмета на следниов начин. Користиме пример за материјал од никел челик и лим од нерѓосувачки челик со следнава големина на податоци: Должина = 2000mm (2m), Ширина = 1000mm, Дебелина = 0,5mm, Пресметка на тежина: Тежина (g) = (2000)

316-kalite-paslanmaz
316-квалитет-не'рѓосувачки

Оваа алатка се користи за пресметување на тежината на лимот од нерѓосувачки челик. Овие калкулатори може да се користат за кој било не'рѓосувачки или обоен метал, вклучувајќи легури на никел и титаниум.

Овој лист ја пресметува тежината на лим од нерѓосувачки челик дадена во должина, ширина и дебелина.

Пресметката на тежината на листот е достапна за следниве типови челик: челични лимови со дебелина од 0,4-10,0 mm и ширина од 1000-2000 mm; Челични лимови со дебелина од 10,0-16,0 mm и ширина од 1500-2000 mm; Челични ленти со дебелина од 0,50-3,00 mm, ширина од 100 – 1800 mm

paslanmaz-celik-turleri
тури од не'рѓосувачки челик

Оваа апликација ја пресметува тежината на страницата. На пример, пресметајте ја тежината на челична плоча од 6 'x 3' x 1/2". Тежината ќе биде прикажана и во метрички и во царски мерења.

Овој калкулатор може да се користи за пресметување на тежината на лист материјал. Прво, користете ги паѓачките менија за да ја изберете дебелината на материјалот во инчи и типот на материјалот. После тоа, само пополнете некои основни мерења и ќе добиете проценка колку ќе тежи материјалот. Исто така, опционално можете да внесете цена по фунта или по квадратен метар за конверзија на тежината.

Лим е секој метал што може да се направи во тенко рамно парче. Листовите се широко користени во индустријата за нерѓосувачки челик. Вообичаено, лист од нерѓосувачки челик е со димензии околу 4 стапки на 8 стапки и тежи околу 500 фунти. Дадовме неколку графикони подолу за да ги повикате најчестите реквизити од нерѓосувачки челик.

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик