Нерѓосувачки челик

paslanmaz-sac

Што е нерѓосувачки лист?

Легурата од нерѓосувачки челик е легура на железо која содржи најмалку % 10,5 хром. Овде, хромот произведува тенок слој оксид, наречен слој, на челичната површина. Ова го спречува производот да биде заштитен од корозија на површината; Зголемувањето на количината на хром обезбедува висока отпорност на општа корозија. Легурата од нерѓосувачки челик исто така содржи различни количини на манган, силициум и јаглерод. Други елементи како молибден и никел може да се додадат за да се добијат суштински својства, вклучувајќи добра зголемена отпорност на корозија и подобрена формабилност.

paslanmaz-celik-turleri
тури од не'рѓосувачки челик

Како да се одреди квалитетот на произведениот нерѓосувачки лим?

Во индустриското производство на нерѓосувачки лимови, производството на плочи од нерѓосувачки челик се врши под водство на професионални експерти. На овој начин, тие им помагаат на производителите да го изнесат совршениот квалитет на квалитетот на плочите во согласност со барањата за квалитет на купувачите. НЕРѓосувачки челик , Тој е развиен со користење на сигурни и висококвалитетни суровини и е прецизно тестиран пред производството на нерѓосувачки челик за да се обезбеди квалитетот на производството на производот. Контрола на квалитетот е да се погледне квалитетот на производот на плочите од нерѓосувачки челик.

Производството на плочи од не'рѓосувачки челик е направено според меѓународните и националните стандарди за квалитет на производите. Направен е и земајќи ги предвид индустриските норми за инсталација во однос на производството на плоча од нерѓосувачки челик. Благодарение на најновата технологија и современите алатки, се обезбедува ефикасност во сите фази на производот.

на материјалот
Во преработувачката индустрија, главно се врши тестирање за да се обезбеди квалитетот на производот. Тестовите што се вршат во производниот погон се како што се тест за отпор, тест на цврстина, тест за корозија од нерѓосувачки, тест за позитивна идентификација на материјалот. На производот се вршат други тестови како што се тест за израмнување, тест за пламен, макро тест, микро тест и хемиски тест и механички тест.

КВАЛИТЕТ НА НЕРѓосувачки челик

квалитет на плочи – Легурата од нерѓосувачки челик е една од најпопуларните употребувани легури во многу примени поради неговите одлични својства. Оттука, плочите од нерѓосувачки челик имаат одлични својства како што се висока издржливост, флексибилност, антикорозија, долговечност, прецизност на димензиите, фин квалитет на површината, цврстина на истегнување и механичка цврстина. Исто така, се спротивставува на пукање од корозија, дупчење, корозија и оксидација на пукнатините и издржува високи температури..

 

430-kalite-paslanmaz
430-квалитет-не'рѓосувачки
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик