Линија за сечење на серпентина

dilme sac

Линија за сечење на серпентина

Топло или ладно валани челични лимови е комбинација на машини што се користат за прецизно сечење на челичен лим. Тоа е процес во кој широки намотки од челични или метални намотки се одмотуваат по должина низ секач и се сечат на потесни намотки. Калем челичен лим бДодека обините минуваат низ секачот, се сечат исклучително остри кружни сечила (еден горен и еден долен спротивно). Сечилата за сечење на челичен лим може да се поместуваат и прилагодат за да се тркалаат листови со различна ширина во ленти.

Машини за линија за сечење на намотки

Машината за сечење листови се состои од три главни машини, отварач на листови за намотки, исправувач на лимови или пеглање на калем лист, отсекување листови проследено со машина за намотување на калем лист. Клучот за оптимизирање на квалитетот на процесот на челично сечење е инсталирањето на сечилата за сечење. Проверете дали сите ножеви се точно порамнети, растојанието за сечење и празнините на сечилата треба да се правилно поставени, тука треба да се користат комплети сечила за сечење со врвен квалитет.

Dilme rulo sac, galvaniz dilme, Dilme bobin , dilme makinesi, rulo dilme fiyatları
Лим за сечење намотка, галванизиран рез, калем за сечење, машина за сечење, цени за сечење намотки

Цени за сечење на серпентина

Откако ќе заврши процесот на отсекување на листови, серпентина се премотува во машината за завиткување листови. Премотани тесни ленти се врзани со челични ленти за да се спречи нивното распаѓање. Оваа лента го спречува распаѓањето на челичниот калем лист.

Покрај тоа, рабовите може да се направат заоблени со процес во кој работ на завитканиот челичен лим се формира во посакуваната форма. Можете да не контактирате за операциите на машината за заокружување на рабовите на ролни листови.

Десната линија за рез го намалува губењето и времето!

Ако има само еден збор за да се опише моменталната состојба на сечење на серпентина, тоа би било „ефикасно“. Технологијата на линијата за сечење намотки измина долг пат во последниве години и резултатите се јасни. Процесот не само што е побрз и поефикасен, туку и произведува помалку отпад. Во однос на брзината, секачите на намотки сега можат да обработуваат материјал до 400 стапки во минута.

Ова е значително побрзо од постарите модели. Кога станува збор за минимизирање на отпадот, технологијата за ласерско сечење сега се користи за да се создадат прилагодени производствени калапи кои го одржуваат отпадот на апсолутен минимум. Земени заедно, овие достигнувања значат дека сечењето на серпентина сега е порационализиран и поекономичен процес од кога било досега.

rulo sac dilme hattı
Линија за сечење на калем лист

Линиите за сечење серпентина постојат подолго време, но технологијата напредна долг пат во последниве години. Старите линии за сечење серпентина беа големи, гломазни и тешки за ракување. Да не зборуваме, направија резови со слаб квалитет.

Но, денешните линии за сечење серпентина се различни. Тие се помали, поефикасни и полесни за ракување. Плус, тие произведуваат чисти, прецизни сечи секој пат. Значи, ако барате сигурен начин да го добиете најдоброто можно сечење, линијата за сечење на серпентина е совршено решение.

Совршено сечење секој пат со линијата за сечење намотки

Rulo sac dilmesi
Сечење на серпентина

Сечење на серпентина линиите се новата технологија за приспособено производство. Правилно инсталираната линија за сечење ќе обезбеди совршено сечење секој пат, намалувајќи го отпадот и зголемувајќи ја продуктивноста. Постојат неколку важни фактори што треба да се земат предвид при инсталирање на линија за сечење намотки за да се постигнат најдобри резултати.

Првиот чекор е да се избере вистинската опрема. И типот на линијата и користените сечила ќе влијаат на квалитетот на сечењето. Важно е да се изберат сечила погодни за материјалот што се сече и за дебелината на серпентина.

Вториот чекор е правилно да се калибрира линијата. Ова вклучува прилагодување на брзината и напнатоста на сечилото за да одговараат на материјалот што се сече. Ако овие поставки не се точни, тоа може да ги оштети и материјалот и опремата.

Третиот чекор е да се обезбеди правилно усогласување помеѓу сечилото и материјалот.

Погледнете како оваа линија за сечење намотки може да ви користи

Ако сте на пазарот за нова линија за сечење намотки, важно е да ги разберете сите различни опции што ви се достапни. Особено, треба да бидете свесни за најновата технологија во оваа област - приспособено производство.

Оваа технологија обезбедува поголема флексибилност и прецизност при сечење на намотки. Може да се користи за сечење калеми од која било големина и може да произведе процепи од која било форма или должина. Како резултат на тоа, може да биде совршено приспособена за да ги задоволи вашите специфични потреби.

Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за оваа технологија или сакате да видите демо за тоа како функционира, ве молиме контактирајте не денес. Со задоволство ќе разговараме за вашите индивидуални потреби и ќе ви покажеме како оваа линија за сечење намотки може да ви користи.

Линија за сечење на серпентина

Линиите за сечење намотки се новата технологија за приспособено производство. Тие обезбедуваат голем број на предности во однос на традиционалните методи на производство на намотки. Со користење на линии за сечење намотки, производителите можат да заштедат време и пари додека добиваат производи со повисок квалитет.

Линиите за отсекување на намотки може да ги исечат машините побрзо и попрецизно од традиционалните методи. Тие исто така користат помалку материјал, што го намалува отпадот и ги намалува трошоците. Покрај тоа, линиите за сечење на намотки обезбедуваат поголема флексибилност во однос на дизајнот на производот. Ова овозможува да се произведуваат прилагодени намотки кои задоволуваат специфични потреби и барања.

Севкупно, линиите за сечење на намотки нудат голем број на придобивки што можат да им помогнат на производителите да ги подобрат своите операции. Ако барате поефикасен и поекономичен начин за производство на калеми, линиите за сечење намотки може да бидат решението за вас.

 

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик