Што е топло валани лист?

10 mm sac fiyatları, sıcak haddelenmiş sac fiyatları, hot rolled steel price, siyah sac fiyatları

Што е топло валани лист?

топло валани лист зошто? Се проценува дека изумителот на топлото тркалање е Леонардо Да Винчи. Познато е дека Леонардо Да Винчи има цртежи поврзани со него. Но, познато е дека за прв пат е основана во Англија во 1590 година за да се произведуваат челични шипки по барање на белгиско железо. Со цел да се добијат рамни производи, првата фабрика за тркалање била основана во 1670 година, фабрика наречена Понтипул плочи во Англија. Целта беше да се произведе лим за да се направат тенки лимени конзерви, односно конзервирана амбалажа.

ТОПЛО ВАЛАН ЧЕЛИК

Како што сугерира името, „жешко валани челик“ се однесува на процесот на валање на челик со формирање на челик со загревање. Челикот е изложен на високи температури над 540 °C, што е над температурата на рекристализација. Овој процес на загревање ја олеснува обработката на челикот. Згора на тоа, топло валани лист Во споредба со ладно валани, издржливоста на топло валани челик е помала од ладно валани.

По процесот на топло валање, челикот се остава да се излади на собна температура. Ладењето со вода по топлото тркалање ќе предизвика челикот да се стврдне и да се истегне. Оваа ситуација предизвикува внатрешна и надворешна фрактура на челикот.

топло валани лист Тие се лесни за ракување и меки. Тие можат да се користат на различни начини со нивната лесна карактеристика за заварување. Челичната конструкција е исто така добар избор за изработка на структурни челици како што се метални греди и шини за возови.

 

10 mm sac fiyatları, sıcak haddelenmiş sac fiyatları, hot rolled steel price, siyah sac fiyatları
Цени на лим од 10 мм, цени на топловалани лимови, цени на топловалани челици, цени на црн лим
грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик