Архиви на ознаки: çelik üretimi

Како се произведува челикот?

Како се произведува челикот? Методите на производство на челик и челик значително се подобрија со појавата на потребата за индустриско производство во доцните 1800-ти. Сепак, Новите методи сè уште се потпираат на употребата на кислород за да се намали содржината на јаглерод во железото. Денес, за производство на челик се користат рециклирани, отпадни материјали, како и традиционални суровини како железна руда, јаглен и варовник. Производителите на челик обично имаат две […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик