?????? ?? ??????: erdemir

P235GH Котелски челици

p355 kalite - erdemir 6345 kalite

P235GH Котелски челици Материјалот на P235GH Boiler Steels е нелегиран челик дефиниран во системот EN 10028 и EN10216. Тој нуди добра пластичност, цврстина, ладно свиткување и својства на заварување дури и при висока температура. Буквата „P“ може да се „завари“, „Г“ „омекна?lm?? дали сум калено??“ и „H“ „стврднато?“ тоа значи. Во споредба со материјалот P265GH, челиците за котел P235GH имаат сличен хемиски состав, но помала содржина на јаглерод и […]

mk_MK?????????? ?????