Архиви на ознаки: gemi sac

Брод лист Оценки

Квалитет на бродски лим За бродски лим и други челични материјали, бродските лимови се водечки материјали што се користат во бродоградбата. Целата конструкција на еден брод е направена од челик. Челикот е најважната суровина за бродоградителите. Сите делови на бродовите направени од челик, од 'рбетот до надворешниот слој, се направени од бродски челик. Производителите на бродови обично го нарекуваат 'рбетот на бродот, односно во внатрешноста со квалитет st 37 или st52 […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик