Архиви на ознаки: H2 çelik sac

Што е плоча за котел?

Што е котел плоча? Котелскиот лист, како што сугерира името, е тип на челична плоча што се користи во производството на котли. Тие обично се користат во внатрешните структури на котлите. Плочата на котелот е челик отпорен на притисок. Челиците од комерцијална класа започнуваат со номенклатурата за квалитет S, како што е S235JR, додека листовите за котел се челици од групата P. Квалитет P235GH, квалитет P265GH, квалитети P355GH, квалитет 16MO3, квалитет P295GH, квалитет P355NH […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик