Архиви на ознаки: P Grubu Kazan Sacları

Листови за котли на група P

kazan sacı mekanik-ozellikler

Кои се листовите за котли на групата P? Друго име за котлите од групата P се челици од садови под притисок. Нивната најпозната карактеристика е тоа што се добро заварени. При заварување на листови со пресек помал од 25 mm, нема тенденција на стврднување во зоната погодена од топлина, односно во HAZ. На овој начин речиси сите техники на заварување можат да се заварат без никакви проблеми. Оние поголеми од 25 mm […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик