Архиви на ознаки: paslanmaz sac

Производство од нерѓосувачки челик

Производство од нерѓосувачки челик Производството од нерѓосувачки челик е легура што содржи железо (супстанција составена од два или повеќе хемиски елементи) што се користи во широк спектар на апликации. Поради содржината на хром, има одлична отпорност на дамки или 'рѓа, обично на 12 до 20 проценти од легурата. Покрај многуте специјални легури произведени од различни производители од нерѓосувачки челик, […]

Пресметка на тежината на нерѓосувачки лист

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”6″] Тежините на лимот од нерѓосувачки челик се одредуваат според димензиите на плочата. Специфичната тежина на челикот се зема како 7,85. Соодветно на тоа, тежината на плоча од нерѓосувачки лим со дебелина од 1 мм, ширина од 1 метар и долга 2 метри е приближно 16 кг. Формулата за пресметка на тежината за лимната плоча од нерѓосувачки челик е следна. (Дебелина x Ширина x Должина x 7,85 )/1000000 = Kg […]

Нерѓосувачки челик

paslanmaz-sac

Што е нерѓосувачки лист? Легурата од нерѓосувачки челик е легура на железо која содржи најмалку % 10,5 хром. Овде, хромот произведува тенок слој оксид, наречен слој, на челичната површина. Ова го спречува производот да биде заштитен од корозија на површината; Зголемувањето на количината на хром обезбедува висока отпорност на општа корозија. Легурата од не'рѓосувачки челик содржи и различни количини на манган, силициум и јаглерод. Молибден и никел […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик