Архиви на ознаки: paslanmazçelik

Нерѓосувачки челик

paslanmaz-sac

Што е нерѓосувачки лист? Легурата од нерѓосувачки челик е легура на железо која содржи најмалку % 10,5 хром. Овде, хромот произведува тенок слој оксид, наречен слој, на челичната површина. Ова го спречува производот да биде заштитен од корозија на површината; Зголемувањето на количината на хром обезбедува висока отпорност на општа корозија. Легурата од не'рѓосувачки челик содржи и различни количини на манган, силициум и јаглерод. Молибден и никел […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик