Категорија Архива: sac

Производство на кабини за земјотреси

deprem kabini

Производство на кабина за земјотреси Кабината за земјотреси е челична конструкција која се состои од челични столбови, греди и панели. Лесно може да се инсталира во итен случај без потреба од тешка опрема. Ова е модуларна кабина со монтажни панели изградени да издржат земјотреси. Нашите производи ги користат локалните власти и организациите за помош при катастрофи во програмите за подготвеност за итни случаи. Кабини за земјотреси, едносемејни, повеќесемејни […]

Хемиска структура на челик А516 класа 70

ASTM A516 kalite çelik mekanik özellikleri

Хемиска структура на челик A516 степен 70 ASTM A516 степен 70 е стандардна спецификација за јаглероден челик. Се користи во резервоари за масло и садови под притисок и ја зголемува цврстината на челикот за време на заварувањето. Постојат четири различни степени на челик А516, вклучувајќи го и одделение 70, најшироко користен. Максималната дебелина на плочите зависи од нивниот состав и барањата за механички својства. Од калем […]

ASTM A516 квалитетен челик 

ASTM A516 kalite çelik mekanik özellikleri

ASTM A516 Grade Steel Постојат многу фактори кои треба да се земат предвид при нарачка на ASTM A516 grade 70 челик. Важно е да се напомене дека постојат многу различни димензионални барања за овој материјал. Дебелината исто така може да варира. Општо земено, ќе сакате да нарачате нормализирање на вашата челична плоча. Можете исто така да нарачате ослободување од стрес за подебели плочи. Ако не сте сигурни што ви треба, мелницата ќе […]

EN 10028-2:2017 P235GH Квалитетна челична плоча Што е принос и цврстина на истегнување?

p235gh mekanic özellikleri

EN 10028-2:2017 P235GH Kalitesi Çelik Levha Akma ve Çekme Dayanımı Nedir? P235GH, basınçlı kaplarda kullanım için EN tarafından belirtilen, düşük karbonlu alaşımlı bir çeliktir. Genellikle basınçlı kaplar, tanklar ve kazanlar dahil olmak üzere basınçlı kap ekipmanının yapısal bileşenleri için kullanılır. Mükemmel plastisite, tokluk ve soğuk bükme ve kaynak özelliklerine sahiptir. Ancak, daha pahalı, yüksek mukavemetli […]

P355NL1 Кои се неговите хемиски својства?

P355NH çelik kalitesi kimyasal analizi

P355NL1 Кои се неговите хемиски својства? Можеби се прашувате какви се хемиските својства на P355NL1. Кога ќе го погледнете составот на челикот, тоа е јаглероден челик со висока цврстина на истегнување. Постојат многу видови на челик. Има 12 различни серии и околу 350 различни варијанти, секоја со свои карактеристики. Ако ви требаат повеќе информации за овие челици, продолжете да ја читате оваа статија. […]

Производство на патни бариери од галванизиран челик

2,5 mm çelik yol bariyeri imalatı

Производство на патни бариери од галванизиран челик Линијата за производство на патни бариери од галванизиран челик може да формира различни сообраќајни бариери. Линијата вклучува неколку поединечни компоненти, вклучително и фидер, размотувачка, исправувач, перница за удирање, клипер и сложувач. Сите овие компоненти работат заедно за да создадат различни форми и големини, што го олеснува прилагодувањето на бариерата за да ги исполни вашите спецификации. Повеќе […]

Зошто цената на галванизираниот челик е толку висока?

Galvaniz çelik fiyatları neden yüksek

Зошто цената на галванизираниот челик е толку висока? Постојат голем број фактори кои предизвикаа пораст на цените на галванизираниот челик неодамна. Значителниот недостиг на снабдување резултираше со високи цени на челикот. Во некои случаи, нема доволно челик за да се задоволи побарувачката. Дополнително, снабдувањето со дрва е речиси двојно зголемено од пандемијата „Ковид-19“. Целокупната цена на галванизиран челик го достигнува врвот на циклусот […]

Зошто да избереме галванизиран челик?

galvaniz çelik

Зошто да избереме галванизиран челик? Поцинкуваниот челик се користи речиси 2.000 години поради неговата незаменлива способност да трае многу долго и да се спротивстави на 'рѓата. Топло поцинкуваниот челик и галванизираниот челик со галванизација се изработуваат со различни методи, а облогите со цинк поцинкуван рѓа сосема поинаку. Дознајте од нас за овие процеси на галванизација (тука) и како корозијата на цинкот варира помеѓу нив.

челик отпорен на топлина p355

Isıya Dayanıklı Çelik kaliteleri

Челик отпорен на топлина P355GH Челик отпорен на топлина P355GH Челичната плоча е еден вид материјал за челични плочи EN10028 P355GH, челик за котел и сад под притисок. Челик отпорен на топлина EN10028 Челичните плочи P355GH се карактеризираат со минимална цврстина на отстапување од 280-355 MPa и добра заварливост, така што челикот отпорен на топлина P355GH главно се користи за котли кои транспортираат топли течности, под притисок […]

Sıcak Haddelenmiş Çelik Fiyatları Düşüş Bekliyordu

siyah-sac-fiyatlari

Sıcak Haddelenmiş Çelik Fiyatları Düşüş Bekliyordu Çelik üreticileri, Sıcak Haddelenmiş Çelik Fiyatlarında düşüş olmasını umuyor. Bu, SMU School of Business tarafından çelik kullanıcıları üzerinde yapılan bir ankete dayanmaktadır. Ankete katılanların çoğu, Sıcak Haddelenmiş Çelik Fiyatları‘nın zirve yaptığına ve mevcut ortalama fiyatın zirveye ulaşacağına inanıyor. Fiyat artışı zaten emtia talebini artırdı, ancak görünüm kasvetli olmaya devam […]

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик