Struktura kimike e çelikut A516 Class 70

Vetitë mekanike të çelikut cilësor ASTM A516

Struktura kimike e çelikut A516 Class 70

ASTM A516 Klasa 70 është një specifikim standard për çelikun e karbonit. Përdoret në rezervuarët e naftës dhe enët nën presion dhe rrit rezistencën e çelikut gjatë saldimit. Ekzistojnë katër lloje të ndryshme të çelikut A516, duke përfshirë klasën 70, më të përdorurit. Trashësia maksimale e pllakave varet nga përbërja e tyre dhe kërkesat e vetive mekanike. Nëse ato priten nga një spirale, trashësia minimale duhet të jetë A20/A20M.

Ky çelik ka një nivel të lartë të forcës dhe përdoret shpesh në enët nën presion të salduar. Përbërja kimike është kryesisht e njëjtë me notat e tjera, kështu që nuk ka asnjë ndryshim kritik midis të dyve. Çeliku përdoret gjithashtu gjerësisht në industritë kimike dhe të prodhimit të energjisë, dhe nivelet e larta të rezistencës e bëjnë atë një zgjedhje popullore për këto industri. ASTM A516 GR 70 çeliku i klasës shpesh mund të plotësojë specifikimet e klientit dhe është i disponueshëm në shumë forma të ndryshme.

p355gh
p355gh

Prodhuesit dhe prodhuesit e enëve nën presion krijojnë enë nën presion, module dhe pajisje të tjera të procesit ASTM A516 Përdor çelik të klasës 70. Ky çelik është gjithashtu i dobishëm për përpunimin në rrjedhën e poshtme. Ky çelik është i certifikuar sipas EN10204 3.1 dhe 3.2, kështu që përdoret gjerësisht në industrinë e naftës dhe gazit. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto produkte nuk janë gjithmonë të disponueshme menjëherë. Blerja e këtyre nga një furnizues me reputacion do t'ju sigurojë të merrni produktin me cilësi më të mirë me një çmim konkurrues.

Vetitë mekanike të çelikut cilësor ASTM A516
Vetitë mekanike të çelikut cilësor ASTM A516

Vetitë mekanike të pllakës së çelikut të klasës 70 ASTM A516

Pavarësisht nga aplikimi, ASTM A516 Pllakë çeliku e klasës 70, ASTM A516 plotëson kërkesat kimike të përcaktuara në standarde. Forca në tërheqje dhe forca e rendimentit janë më të larta se P355GH ose 490B. Është gjithashtu më e vështirë për t'u veshur dhe ka veti më të mira të transferimit të nxehtësisë. Kjo e bën atë një zgjedhje të shkëlqyer për pajisjet e bojlerit dhe enëve nën presion. Është e rëndësishme të kontrolloni rezistencën në tërheqje të pllakës për t'u siguruar që ajo të mos ndikohet nga materiale të tjera.

Materiali me pllaka çeliku 70 cilësor A516 është i përshtatshëm për prodhimin e kaldajave industriale dhe enëve nën presion. Ofron rezistencë më të mirë në tërheqje se klasat 60 dhe 65 dhe mund të funksionojë në temperatura edhe më të ulëta. E disponueshme në material të mbështjellë që mund të pritet në madhësi. Materiali i mbështjellë mund të certifikohet sipas EN10204 3.1 dhe 3.2. Përveç kësaj, ASTM A516 Çeliku i klasës 70 ka veti të ndryshme.

Përbërja kimike e çelikut të klasës ASTM A516
Përbërja kimike e çelikut të klasës ASTM A516

Klasa më e lartë e çelikut të manganit ASTM A516

A516 grade 70 është një aliazh karboni mesatar me përqendrimet më të larta të manganit, fosforit, squfurit dhe silikonit. Është një nga pllakat më të forta të çelikut të karbonit dhe një zgjedhje shumë e njohur për fabrikimin dhe komponentët strukturorë. Në dispozicion janë edhe notat 55 dhe 60. Është një zgjedhje shumë e zakonshme për enët nën presion. Rezistenca në tërheqje ndryshon në varësi të aplikimit, por është më e mira për përkulje.
Çeliku i cilësisë së enës nën presion (PVQ) është a ASTM A516 është standardi. Rezistenca në tërheqje varion nga 380 në 620 MPa. Ky çelik përdoret në aplikime me presion të lartë si tanke dhe enë nën presion. Kjo lloj pllake është gjithashtu ideale për ndërtesa.

Fletë çeliku me qëndrueshmëri më të lartë

Për shkak të nivelit të lartë të forcës, është shumë rezistent ndaj korrozionit dhe është një zgjedhje shumë e fortë për çdo aplikim.
Çeliku i cilësisë së enës nën presion (PVQ) ka një rezistencë në tërheqje midis 380 dhe 620 MPa. Është projektuar të përmbajë gazra në presione të larta që kërkojnë përbërje kimike dhe veti materiale më të larta. Ajo vjen në dy klasa: ASTM A516 klasa 70 dhe A516 klasa 60. Të dyja kanë të njëjtën forcë tërheqëse, por forca e tyre në tërheqje është e ndryshme.

Rezistenca në tërheqje e ASTM A516 Klasa 70

ASTM A516 Rezistenca në tërheqje e klasës 70 është e lartë për cilësinë e enëve nën presion. Gjithashtu ka saldim të shkëlqyeshëm. Është një zgjedhje e shkëlqyer për aplikimin e enëve nën presion. ASTM A516 Ashtu si me llojet e tjera të çelikut, ai është i lehtë dhe rezistent ndaj temperaturave të larta. ASTM A516 klasa 70 mund të përdoret në një shumëllojshmëri të gjerë aplikimesh, duke përfshirë industrinë e naftës dhe gazit dhe petrokimike.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip