Prodhimi i llamarinës trapezoidale nën beton

makinë llamarine trapezoidale betoni
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Prodhimi i fletës trapezoidale të betonit

Ne do të shqyrtojmë informacionin teknik që duhet të dihet gjatë prodhimit të llamarinës trapezoidale nën beton dhe pikat që duhen marrë parasysh gjatë prodhimit të fletës trapezoidale.

Fillimisht le të japim disa informacione për çelikun, i cili është materiali i përdorur në prodhimin e fletës trapezoidale. Prerja e çelikut i nënshtrohet një procesi të quajtur prerje.

Forca prerëse: Është rezistenca e materialit ndaj ndarjes së materialit me të cilin është ngjitur. Njohja e forcës prerëse që do të aplikohet do të përcaktojë detajet e pajisjeve që do të përdoren për procesin e prerjes. Nëse shqyrtojmë disa nga formulat që do të përdoren këtu, shohim se lloje të ndryshme materialesh kanë forca të ndryshme prerëse.

 

Rezistenca prerëse sipas llojeve të materialit

Lloji i materialit Rezistenca në prerje t=kg/mm2        

Plumb 2.5

Kallaj 3,5

Alumini 5.6

Bakri 10

Tunxh 15.5

Nikel 20-25

%0.1 C Çelikë të mbështjellë në të ftohtë 30

%0.2 C Çelikë të mbështjellë të ftohtë 35-40

%0.3 C Çelikë të mbështjellë të ftohtë 45-50

Çelik inox 40

Silisyumlu Çelikler                                           45[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3586″ img_size=”medium” alignment=”center” title=”Kesme Kuvveti formülü”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pse është e rëndësishme forca prerëse në prodhimin e llamarinës trapezoidale nën beton?

Forca prerëse është e dobishme për prerjen e materialit të fletës së galvanizuar pasi të arrijë gjatësinë e dëshiruar në fund të rreshtit, ndërsa prodhon llamarina trapezoidale nën beton.

nëse është e vërtetë fletë trapezoidale Nëse nuk bëhet prerja, vërehet se ka përkulje dhe deformime në skajet e materialit.

Përkulja e tillë gjatë montimit të fletëve trapezoidale krijon probleme në montim dhe gjithashtu shkakton reshje shiu në të ardhmen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Përkulja e fletës

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sac bükme yani bir diğer adı sac eğme işlemi abkant press gibi makinalarda yapılmaktadır.

fletë trapezoidale Duhet të theksohet se lakimi i frenave të shtypjes nuk përdoret sepse në prodhim përdoren linja të formës së vazhdueshme.

Kuptimi i procesit të lakimit të llamarinës e bën më të lehtë të kuptuarit e prodhimit të llamarinës trapezoidale ose trapezoidale nën beton.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

PËRDORIMI I FLETËS BAKANT

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=0D0tRPlvGXw” yt_autoplay=”on” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” play_size=”75″ enable_sub_bar=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sac bükme malzeme de bazı farklılıklara yol açmaktadır.

Para përkuljes së fletës, ka shumë faktorë si cilësia e materialit që do të përdoret, përkatësisht butësia, trashësia, gjerësia e sipërfaqes dhe lloji i materialit që do të bëhet.

forcat e përkuljes
forcat e përkuljes
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

NË MAKINË LETËRE TRAPEZE BETONI

[/vc_column_text][vc_column_text]Beton altı trapez sac makinesi çalışma prensibi olarak sürekli hatlara bir örnektir. Sürekli form hattı ingilizceden dilimize gelen “Continuous Steel Form” ya da “continuous” hatlar olarak bilinirler.

Kjo strukturë e linjave trapezoidale përfundon me lidhjen e fletës së galvanizuar me spirale me vijën e formës trapezoidale, duke e formuar atë sipas kallëpit të dëshiruar dhe duke e prerë atë në gjatësinë e duhur.

Format e trapezit japin edhe emrin e materialit të fletës trapezoidale.

 

Për shembull, thellësia dhe gjerësia e kallëpit që do të përdoren për formën trapezoidale 27/200 do të jenë gjithashtu në këto dimensione.

Forma trapezoidale 27/200 është një formë materiali për çati dhe thellësia e specifikuar si 27 përfaqëson thellësinë e hapit.

 

27-200 trapez betoni
27-200 trapez
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip