Fletë çati – Veshje fasade

ÇATI SACI- trapez sac

Fletë çati – Materiali i veshjes së fasadës

 

Fletët e çatisë, ose fletët trapezoidale, kanë ndryshime modeli sipas strukturës dhe vendeve të përdorimit të tyre. Materiali i fletës së çatisë mund të prodhohet në madhësi të ndryshme si dhe në opsione ngjyrash. Arsyeja pse fletët e çatisë quhen fletë trapezoidale është se ajo vjen nga çeliku trapeziodal nga anglishtja në gjuhën tonë.

Materialet e prodhimit të fletëve të çatisë:

  • Fletë e galvanizuar
  • Fletë e galvanizuar e lyer

Arsyeja pse fletët e çatisë prodhohen nga fletët e galvanizuara është se jeta pa korrozion e fletëve të galvanizuara është shumë e gjatë sipas trashësisë së veshjes së sipërfaqes. Një fletë mesatare e galvanizuar mund të zgjasë për 10 vjet pa ndryshkur. Këtu, sasia e veshjes së galvanizuar, pra sasia e zinkut për metër katror, shkakton gjithashtu një rritje të koeficientit të mbrojtjes nga korrozioni. Me fjalë të tjera, sasia e veshjes së galvanizuar përcakton gjithashtu jetëgjatësinë e fletës trapezoidale.

Modelet e fletëve të çatisë

Fletët e çatisë mund të prodhohen në modele të ndryshme.

  • Fletë trapezoidale betoni
  • Fletë mbulimi trapezoidale
  • Fletë trapezoidale e veshjes së fasadës
  • Materiali i verandës së garazhit Fletë trapezoidale

Ai tha se fletët trapezoidale prodhohen nga llamarina e zinkuar dhe fletët e zinkuara të lyera. Roll i galvanizuar Fletët e çatisë trapezoidale, të cilat mund të prodhohen në gjatësinë e dëshiruar nga çarçafët, në përgjithësi mund të prodhohen nga 2 metra deri në 12 metra. Madhësia më e shkurtër e rekomanduar e fletëve të çatisë është 2 metra.

ÇATI SACI- trapez sac
FLETË CATI, FLETË KULTI- llamarina trapezoidale

Peshat e fletës së çatisë

Shënim: Jepet sipas përmasave të llamarinës së çatisë, e cila mbulon 1 mt. Ai ndryshon sipas trashësisë dhe veshjes. Bëhet fjalë për kg.

 

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip