Qendra e Shërbimit të Çelikut

qendër shërbimi çeliku, fletë mbështjellje e prerë në gjatësi, prerje e fletëve të mbështjelljes, prerje fletësh, prerje llamarine

Qendrat e shërbimit të çelikut në përgjithësi preferojnë që çeliku të kalojë nëpër disa procese përpara se mbështjellja ose fletët e pllakave t'i dërgohen përdoruesit. Ato u shërbejnë kompanive që përdorin çelik me makinë prerëse fletësh, makinë prerëse gjatësi fletësh, makinë paketimi fletësh ose makina për përmasat e pllakave në shërbim çeliku qendrat. Procesi i prerjes së gjatësisë së fletës i referohet procesit të prerjes së fletëve të mbështjelljes në gjatësi ose kthimit të tyre në pllaka gjatësore në madhësi të caktuara, si për fletët e mbështjelljes inox, ashtu edhe për fletët e mbështjelljes së çelikut. Përpara se të dërgohen fletët e pllakave, ato mbulohen me makineri ambalazhimi për t'i mbrojtur nga lagja gjatë rrugës ose për t'i mbrojtur nga faktorët atmosferikë. Qendrat e shërbimit të çelikut janë gjithashtu përgjegjëse për paketimin dhe dërgimin e duhur te prodhuesi. Fletët e paketuara, të cilat dërgohen në formë të paketuar pas procesit të prerjes së gjatësisë së fletës, kursejnë kohë dhe para dhe ofrojnë përdorim më të lehtë për prodhuesin. Nëse dëshironi, një paletë mbajtëse mund të vendoset nën fletët e pllakave që dalin nga linja e prerë në gjatësi të qendrës së shërbimit të çelikut pas paketimit. Disa përdorues çeliku mund t'i bëjnë paletat e çelikut nën fletët e pllakave për t'u përdorur gjatë dërgesës. Qendrat e shërbimit të çelikut mund t'i përdorin paletat e çelikut që vendosin nën fletët e pllakave vazhdimisht. Paletat e çelikut kursejnë kohë dhe para. Paletat e çelikut mund të ripërdoren shumë herë, ndërsa paletat prej druri mund të përdoren një herë.

Materialet e përpunuara në qendrat e shërbimit të çelikut

Qendrat e shërbimit të çelikut mund të përpunojnë lloje të ndryshme metalesh. Kur shikojmë materialet që mund të përpunojnë qendrat e shërbimit të çelikut, ne përpunojmë fletë mbështjellje alumini, fletë mbështjellje inox, fletë mbështjellje çeliku, fletë spirale të galvanizuar, fletë spirale të mbështjellë të nxehtë, fletë spirale të mbështjellë të ftohtë, mbështjellje bakri, mbështjellje bronzi ose aliazh tjetër metalik produkteve.

Qendrat e specializuara të shërbimit të çelikut janë në gjendje të veshin sipërfaqet metalike në përputhje me porositë e klientëve të tyre. Në shumë vende të botës, qendrat e shërbimit të çelikut përpunojnë në mënyrë rutinore metale të ndryshme. Qendrat e shërbimit të çelikut mund t'u ofrojnë klientëve shërbime të prerjes dhe prerjes nga rrotullimi në gjatësi të çelikut të pandryshkshëm, çelikut të karbonit, hekurit, bakrit, pllakës së nikelit, pllakës së aluminit dhe materialeve speciale të pllakave të aliazhit.

Metalet e përpunuara në qendrën e shërbimit të çelikut

 • fletë alumini
 • çeliku i aluminuar
 • Fletë e galvanizuar
 • fletë spirale inox
 • fletë mbështjellje çeliku
 • fletë mbështjellje bakri
 • fletë mbështjellje bronzi
 • Çelikë të veçantë aliazh
 • fletë spirale e mbështjellë në nxehtësi
 • fletë spirale e mbështjellë në të ftohtë

Makineria e qendres se sherbimit te çelikut

Makinë me prerje në gjatësi

Kohët e fundit, për të bërë prerje precize dhe korrekte të çarçafëve, kanë filluar të përdoren makina në fillim të linjave të prerjes me gjatësi të fletës, të cilat quhen makina për hekurosje të fletëve me bobina, të cilat lejojnë që llamarina të të hapet pa probleme, pa thyerje dhe pa valë. Nëse fletët e mbështjellë tentohet të hapen pa këto makina, mund të ndodhin luhatje dhe thyerje në sipërfaqen e fletës.

Linjat e prera në gjatësi të fletës së spirales ndahen në dy:

Linjë e hollë me rrotull e prerë në gjatësi

Linjat e hollë të prerë në gjatësi janë makina prerëse fletë metalike me një strukturë më të saktë në krahasim me linjat e trasha të prera në gjatësi, të cilat kanë një kapacitet prerjeje llamarine midis 0,20 mm dhe 3 mm. Linjat e prerjes së kallajit janë objekte të krijuara për prerjen e fletëve me mbështjellje shumë të hollë që kërkojnë saktësi të veçantë. fletët e kallajit quhen fletë midis 0,11 mm dhe 0,22 mm. Meqenëse fletët e kallajit janë kaq të holla dhe të ndjeshme, procesi i paketimit kërkon gjithashtu kujdes të veçantë.

Karakteristikat e linjës së hollë të prerë në gjatësi:
 • Pesha e rrotullës: maksimumi 17 ton
 • Diametri i brendshëm i rrotullës: min 508 – maksimumi 610 mm
 • Diametri i jashtëm i rrotullës: maksimumi 1800 mm
 • Trashësia e fletës: min 0,30 mm – maksimumi 2,5 mm
 • Gjerësia e fletës: min 400 mm – maksimumi 1730 mm
 • Gjatësia e prerjes: min 600 mm – maksimumi 6000 mm
 • Shpejtësia e hekurosjes: 100 m/min.
 • Toleranca e prerjes: +- 0,5 mm

Spirale e trashë e prerë në vijën e gjatësisë

Linjat e trasha të fletëve të prera në gjatësi janë zakonisht makineri qendrash shërbimi çeliku të krijuara për fletë të mbështjellë të nxehtë për të prerë fletët e mbështjelljes midis 1,5 mm dhe 25 mm. Rolet e përparme të makinerive prerëse të fletëve të trasha janë bërë veçanërisht të përshtatshme për hekurosjen e llamarinës. Me hekurosjen e fletëve, fletët e mbështjelljes së nxehtë mund të shndërrohen në fletë pllakash me lëmim sipërfaqësor dhe pa thyerje.

Karakteristikat e linjës së prerjes me gjatësi të trashë rrotull:
 • Pesha maksimale e rrotullës: 25 ton
 • Diametri i brendshëm i rrotullës: min 600 mm – 800 mm
 • Diametri i jashtëm i rrotullës: maksimumi 1950 mm
 • Trashësia e fletës: min 2 mm – max 30 mm
 • Gjerësia e fletës: min 750 mm – 2000 mm
 • Gjatësia e prerjes: 12000 mm
 • Shpejtësia e hekurosjes: 50 m/min.

Makinë për prerje spirale

Makinat e prerjes së bobinave ndahen gjithashtu në prerje të hollë dhe prerëse të trashë. Tolerancat dhe paketimi i prerjes së bobinave janë më të sakta se fletët e rrotulluara të prera në gjatësi.

Karakteristikat e linjës së prerjes së hollë të rrotullës:

 • Pesha maksimale e rrotullës: 25 ton
 • Diametri i brendshëm i rrotullës: 508 – 610 mm
 • Max diametri i jashtëm i rulit: 1950 mm
 • Trashësia e fletës: 0,30 – 3,00 mm
 • Gjerësia e fletës: 400 – 1850 mm
 • Shpejtësia e prerjes së bobinës: 200 m/min. (Ndryshon sipas trashësisë)

Karakteristikat e linjës së prerjes së rrotullës së trashë:

 • Pesha maksimale e rrotullës: 25 ton
 • Diametri i brendshëm i rrotullës: 508 – 610 mm
 • Max diametri i jashtëm i rulit: 1950 mm
 • Trashësia e fletës: 3 mm – 30 mm
 • Gjerësia e fletës: min 400 – max 1850 mm
 • Shpejtësia e prerjes së bobinës: 200 m/min. (Ndryshon sipas trashësisë)

Një mendim për “Çelik Servis Merkezi

 1. Pingback: Bobina e prerë në gjatësi - Çmimet e çelikut - Çmimet e prerjes në gjatësi

Komentet janë të mbyllura.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip