Prodhimi i kabinës së tërmetit

deprem kabini

Prodhimi i kabinës së tërmetit

Kabina e tërmetit është një strukturë çeliku e përbërë nga kolona, trarë dhe panele çeliku. Mund të instalohet lehtësisht në rast urgjence pa pasur nevojë për pajisje të rënda. Kjo është një kabinë modulare me panele të parafabrikuara të ndërtuara për t'i bërë ballë tërmeteve. Produktet tona përdoren nga qeveritë lokale dhe organizatat e ndihmës ndaj fatkeqësive në programet e gatishmërisë emergjente. Kabinat e tërmeteve vijnë në tre madhësi për planifikimin për një familje, shumë familje dhe strehimore.

Kabina e tërmetit është e ndërtuar me strukturë çeliku dhe pllaka zinku. Karakteristika antisizmike është 10 gradë, tipari kundër korrozionit është 8 gradë dhe tipari kundër shtrembërimit është 8 gradë.

Kabina e tërmetit është një kabinë çeliku e gatshme për përdorim emergjent. Përfshin çantën e ndihmës së parë dhe ushqimin. Pjesa e jashtme e kabinës së tërmetit është e mbuluar me karton të valëzuar. Kabina është e pajisur me mbështetje ndaj tërmeteve siç specifikohet nga ASCE 41-06/Dimensions 2005.

Kabina e tërmetit është një ndërtesë e stilit çeliku e kombinuar me strukturë çeliku, e përshtatshme për instalim të varrosur ose në tokë në kantier. Zona e tërmetit është shumë e rëndësishme për strukturën e murit jo mbajtës, nuk ndikon në strukturë kur struktura dëmtohet si pasojë e tërmetit; Është për të përqendruar trupin e njeriut në një vend duke përdorur një guaskë të fortë çeliku dhe kolonë dhe tra çeliku me rezistencë të lartë në sistemin e murit, por rezistenca e tij rritet nga pesha e tij për shkak të presionit të tokës. Mund të plotësojë patjetër nevojën e njerëzimit për ndihmë nga fatkeqësitë e tërmeteve, evakuimi emergjent për shpëtimin e jetës…

 

deprem kabini imalatı
prodhimi i kabinës së tërmetit

Prodhimi i dhomës së tërmeteve

Pavarësisht nëse jeni në fshat apo jo, kjo kabinë e tërmeteve do t'ju mbrojë dhe ju mbrojë gjatë lëkundjeve të tokës dhe fatkeqësive të tjera natyrore. Kabina do të përballojë pothuajse çdo fatkeqësi, duke përfshirë ato të shkaktuara nga uraganet, uraganet, tajfunet, përmbytjet, cunami, rrufetë dhe tërmetet. Kabineti është prej çeliku të galvanizuar me zhytje të nxehtë me përforcim çeliku homogjen. Ka dyer të forta dhe të sigurta që mund të hapen 270 gradë, kështu që dyert nuk ka gjasa të fluturojnë në stuhi. Këto dyer janë të siguruara me tre sisteme të bllokimit të rëndë, duke përfshirë një bulon dhe dy bravë të rregullt, ndërsa mbyllen mirë në erëra të forta.

Kabina e tërmetit është projektuar posaçërisht për të mbrojtur njerëzit nga lëvizjet e forta të tërmeteve. Duke përdorur teknologjinë më të fundit për të garantuar stabilitet dhe siguri, korniza prej çeliku e kabinës, pajisjet speciale të izolimit dhe sustat prej çeliku i rezistojnë forcave të forta të tërmetit, duke ruajtur aftësinë e tavaneve, mureve dhe dyerve për t'i bërë ballë përplasjeve të rënda ose shtypjeve. Funksionim i lehtë i kabinetit etj. fleksibiliteti i tij i mirë në bashkimin lejon që kabina të përshtatet në një sërë objektesh të plota për strehim emergjent.

Kjo kabinë e tërmeteve është projektuar për t'u mbrojtur nga tërmetet 8 ballë. Mund të përdoret edhe si strehë për një familje me 3 anëtarë. Struktura e kësaj kabine ndaj tërmeteve është rezistente ndaj motit, e fortë dhe e ngurtë. Mund të përdoret në male ose pranë ujit.

Një kabinë e tërmetit është një strehë e krijuar për një person. Është e lehtë për t'u montuar, transportuar dhe çmontuar. Është shoqëruesi ideal i kompleteve të urgjencës. Gjithçka është bërë nga materiale të cilësisë së lartë, të zgjedhura posaçërisht për rezistencën e strukturës ndaj rënies. Dy dyert e mëdha janë të kyçura dhe secila e pajisur me një dritare të madhe hapëse për të lejuar qarkullimin e dritës dhe oksigjenit.

Sa njerëz ka dhoma e tërmetit?

kabina e tërmetitËshtë projektuar për të mbrojtur nga lëkundjet e forta të tërmeteve dhe erërat e forta, si dhe për të parandaluar shembjen e kornizës dhe mureve të shtëpisë për shkak të lëkundjeve të tokës. Mund të përdoret në zona me rrezik tërmeti më të madh se shkalla 5 dhe në zona të izoluara ku nuk është ekonomikisht e mundshme të ndërtohet një shtëpi e zakonshme. Kabina e tërmetit mund të aplikohet gjithashtu në zona ku fatkeqësitë ose emergjencat në shkallë të gjerë si tajfunet dhe përmbytjet shkaktojnë humbje të pronës dhe shtëpive.

kabina e tërmetit: Ky dizajn u frymëzua nga ndërtesat rezistente ndaj tërmeteve në Alpet Japoneze. Kabina është projektuar që të kërcejë lart e poshtë gjatë një tërmeti dhe të veprojë si një burim për të thithur energji. Prototipi i tij është rreth 100 metra katrorë dhe peshon rreth 350 paund. 8.8 dhe 9.2 kanë një gamë të lartë intensiteti që është mjaftueshëm i fortë për të shkaktuar dëme të konsiderueshme në të gjithë Japoninë.

Ky konstruksion çeliku përbëhet nga një kornizë dhome rezistente ndaj tërmeteve, katër kolona dhe tre krahë. Këto dollapë kanë shumë hapësirë dhe janë të lehta për t'u vendosur dhe lëvizur. Secila nga katër dhomat ka dy dyer dhe një dritare. Ka dritare PVC brenda kabinës, derë të jashtme dyshtresore polikarbonat (tip xhami) dhe perde hyrëse fikse. Mund të përballojë forca të mëdha anësore në zonat e prirura nga tërmeti.

deprem kabini
kabina e tërmetit

dhomë tërmetesh Kapaciteti i kësaj banese fikse çeliku është 16 m3, pavarësisht lartësisë së saj pak më shumë se tre nivele. Është e mundur të përfundoni procesin e ndërtimit shpejt dhe në mënyrë të sigurt.

Kabina e Tërmetit e projektuar në Turqi është një shtëpi e parafabrikuar e qëndrueshme dhe e besueshme. Ai përfshin: Kjo shtëpi është ndërtuar për t'i bërë ballë tërmeteve për shkak të faktorëve të tillë si lehtësia e instalimit të fletëve të veshjes, ndërtimi i saj i fortë dhe efikasiteti i jashtëzakonshëm i energjisë.

Kabina e tërmetit është një alternativë e sigurt, e sigurt dhe me stil për të mbrojtur shtëpinë tuaj në rast tërmeti. Pas një kërkimi të gjerë të dizajnit më të mirë të mundshëm për të mbrojtur shtëpinë tuaj në një tërmet, u krijua kjo enë e fortë çeliku.

Tërmeti ka qenë ikja më e popullarizuar në oborrin e shtëpisë që nga viti 2003. Për të parandaluar lëkundjet ose shembjet në shumë situata tërmeti, kabinat e tërmetit kanë bazamente të dyfishta dhe shtylla ankorimi në çdo cep. Për shkak të strukturës së tij prej çeliku, ky kabinet do të zgjasë një kohë të gjatë.

Është e rëndësishme për ne që strehimoret tona kundër tërmeteve të mund të ngrihen shpejt dhe lehtë. Këto vila shpesh përdoren në vende të izoluara ku metodat tradicionale të ndërtimit janë jopraktike ose të paarritshme. Me vetëm disa mjete dhe një udhëzim të vogël, këto kasolle mund të vendosen në pak minuta. Kabina e tërmetit është shumë e lehtë për t'u ngritur në krahasim me teknikat më tipike të ndërtimit. Dollapët tanë janë me shumë nivele, duke lejuar më shumë hapësirë dhe ruajtje në më pak kohë. Strehimoret e tërmeteve janë bërë pothuajse tërësisht nga materiale të ricikluara.

Kabina e tërmetit është një kontejner mallrash i bërë nga tre pllaka çeliku për t'i bërë ballë tërmeteve. Kur bëhet fjalë për rezistencën ndaj tërmeteve dhe erës, çatia e kësaj strukture është e mbushur me të gjitha sendet e banorëve të saj.

Këto kabina rezistente ndaj tërmeteve janë ideale për një person të vetëm ose familje të vogël dhe janë krijuar për t'i bërë ballë lëkundjeve më të forta të ndërtesave.

Në rast tërmeti, e gjithë ndërtesa do të dridhet si rezultat i projektimit të kabinës. Muret e kabinës së përforcuar kanë kolona të varura për të mbështetur çatinë dhe për të parandaluar shembjen e mureve në rast tërmeti. Krijimi i kolonave llaly është një metodë me kosto të ulët për të rritur përshtatshmërinë e strukturës së një ndërtese. Kolonat laly përdoren përgjithësisht në strukturat rezistente ndaj tërmeteve për të reduktuar efektet e tërmeteve.

deprem odası

Kabineti i tërmeteve që prodhon Stamboll

Kabina e tërmetit përbëhet nga kolona çeliku, trarë dhe panele. Nuk nevojiten pajisje ose mjete të rënda për t'u montuar në rast urgjence. Kjo kabinë parafabrikate është ndërtuar për t'i bërë ballë një tërmeti. Produktet tona përdoren nga qeveritë vendore dhe grupet e ndihmës ndaj fatkeqësive si pjesë e aktiviteteve të gatishmërisë. Kabinat e tërmeteve me një familje të vetme, me shumë familje ose një vendstrehim janë opsione për të zgjedhur.

Një skelet çeliku dhe fletë metalike të veshura me zink përdoren për ndërtimin e strehimoreve kundër tërmeteve. Një total prej tetë vlerësimesh i janë caktuar veçorive antisizmike, kundër korrozionit dhe kundër shtrembërimit të materialit.

Në rast tërmeti, ky çelik mund të përdoret. Ekziston edhe një çantë e ndihmës së parë dhe një kuzhinë. Pjesa e jashtme e kabinës së tërmetit është e mbuluar me karton të valëzuar. Kabina është e mbrojtur nga tërmeti sipas standardeve ASCE 41-06/Dimensions 2005.

Pavarësisht nëse jetoni në vend apo jo, kjo kabinë e tërmeteve do t'ju mbrojë nga fatkeqësitë natyrore. Të gjitha fatkeqësitë natyrore të natyrës, duke përfshirë uraganet, uraganet dhe erërat e forta të tajfunit, si dhe vetëtimat dhe tërmetet, nuk janë të përshtatshme për kabinën. Është bërë nga çeliku i galvanizuar i përforcuar në mënyrë homogjene dhe i galvanizuar me zhytje të nxehtë. Në rast stuhie, dyert mund të hapen 180 gradë në mënyrë që të mos hapen. Edhe në erëra të forta, këto dyer mbahen të mbyllura me tre bravë të rëndë, një bulon dhe dy bravë standarde.

Është projektuar për të mbrojtur njerëzit në rast të një tërmeti të madh. Stabiliteti dhe siguria sigurohen nga përdorimi i teknologjive më të përditësuara, së bashku me integritetin strukturor dhe masat e izolimit të kabinetit, për të siguruar që tavanet, muret dhe dyert mund t'i rezistojnë goditjeve ose shtypjeve katastrofike. Shkathtësia dhe lehtësia e përdorimit të kabinetit e bëjnë atë një alternativë të zbatueshme kur bëhet fjalë për strehimin emergjent.

Streha e tërmeteve është projektuar për t'i bërë ballë tërmeteve me magnitudë 8 ballë. Kjo strukturë mund të përdoret gjithashtu për të ndërtuar një bunker me tre persona. Nuk ka boshllëqe apo të meta në këtë shtëpi rezistente ndaj tërmeteve

në bërjen e tij. Mund të përdoret si në mal ashtu edhe në plazh. Pajisjet e kabinës përfshijnë ndriçimin, ngrohtësinë, televizorin dhe frigoriferin.

Në çfarë magnitude tërmeti është rezistent dhoma e tërmeteve?

Strehë për 3-4 persona në kabinën e tërmeteve sizmike. Është e lehtë për t'u montuar, transportuar dhe çmontuar. Të kesh një në çantën e urgjencës është një domosdoshmëri. Gjatë ndërtimit janë përdorur materiale cilësore dhe vëmendje e veçantë i është kushtuar aftësisë së tij për të përballuar një shembje. Dy dyert e mëdha kanë secila një dritare me hapje të gjerë për të lejuar që drita dhe ajri të kalojnë.

Qëllimi i kësaj kabine është të mbrojë strukturën e shtëpisë në rast të një tërmeti të madh dhe erë të fortë. Mund të përdoret në zona ku do të ishte shumë e kushtueshme për të ndërtuar një shtëpi konvencionale për shkak të rrezikut të lartë sizmik. Zonat e dëmtuara nga fatkeqësitë natyrore ose ngjarjet në shkallë të gjerë si tajfunet dhe përmbytjet mund të përfitojnë nga kabina e tërmeteve.

Ky dizajn është frymëzuar nga ndërtesat rezistente ndaj tërmeteve në Alpet Japoneze. Një goditje vepron si një burim që thith energjinë, duke bërë që kabina të lëkundet. Prototipi me një sipërfaqe prej 100 metrash katrorë dhe një masë prej 350 kg është paraqitur këtu. Është testuar për t'i bërë ballë tërmeteve me magnitudë nga 8.8 në 9.2 që mund të bëjnë kërdi në pjesën më të madhe të Japonisë.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip