Arkivat e etiketave: paslanmaz sac

Prodhimi inox

Prodhimi i çelikut të pandryshkshëm Prodhimi i çelikut inox është një aliazh që përmban hekur (një substancë e përbërë nga dy ose më shumë elementë kimikë) që përdoret në një shumëllojshmëri të gjerë aplikimesh. Për shkak të përmbajtjes së tij të kromit, ai ka rezistencë të shkëlqyeshme ndaj njollave ose ndryshkut, zakonisht në 12 deri në 20 përqind të aliazhit. Përveç shumë lidhjeve speciale të prodhuara nga prodhues të ndryshëm çeliku inox, […]

Llogaritja e peshës së fletës inox

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”6″] Peshat e fletës inox përcaktohen sipas dimensioneve të pllakës. Pesha specifike e çelikut merret si 7,85. Prandaj, pesha e një pllake llamarine 1 mm të trashë, 1 metër të gjerë dhe 2 metër të gjatë është afërsisht 16 kg.Formula e llogaritjes së peshës për pllakën e llamarinës inox është si më poshtë. (Trashësia x Gjerësia x Gjatësia x 7,85 )/1000000 = Kg […]

Çelik inox

fletë inox

Çfarë është fletë inox? Lidhja e çelikut inox është një aliazh hekuri që përmban të paktën % 10,5 krom. Këtu, kromi prodhon një shtresë të hollë oksidi, të quajtur një shtresë, në sipërfaqen e çelikut. Kjo parandalon mbrojtjen e produktit nga korrozioni i sipërfaqes; Rritja e sasisë së kromit siguron rezistencë të lartë ndaj korrozionit të përgjithshëm. Lidhja e çelikut inox përmban gjithashtu sasi të ndryshme mangani, silikoni dhe karboni. Molibden dhe nikeli […]

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip