Arkivat e etiketave: galvaniz çelik

Pse çmimi i çelikut të galvanizuar është kaq i lartë?

Pse çmimet e çelikut të galvanizuar janë të larta?

Pse çmimi i çelikut të galvanizuar është kaq i lartë? Ka një sërë faktorësh që kanë bërë që çmimet e çelikut të galvanizuar të rriten kohët e fundit. Një mungesë e konsiderueshme e furnizimit ka rezultuar në çmime të larta të çelikut. Në disa raste, çeliku nuk është i mjaftueshëm për të përmbushur kërkesën. Për më tepër, furnizimi me dru është pothuajse dyfishuar që nga pandemia Covid-19. Çmimi i përgjithshëm i çelikut të galvanizuar arrin kulmin e ciklit […]

Pse duhet të zgjedhim çelikun e galvanizuar?

çeliku i galvanizuar

Pse duhet të zgjedhim çelikun e galvanizuar? Çeliku i galvanizuar është përdorur për gati 2000 vjet për aftësinë e tij të pakrahasueshme për të qëndruar për një kohë shumë të gjatë dhe për t'i rezistuar ndryshkut. Çeliku i galvanizuar me zhytje të nxehtë dhe çeliku i galvanizuar i elektropluar bëhen me metoda të ndryshme, dhe veshjet e galvanizuara me zink ndryshken krejtësisht ndryshe. Mësoni nga ne rreth këtyre proceseve të galvanizimit (këtu) dhe se si korrozioni i zinkut ndryshon midis tyre.

Trashësia e veshjes së galvanizuar

galvanizim-veshje-trashësi

Si të matni trashësinë e veshjes së galvanizuar? Veshja e galvanizuar bëhet me qëllim që metalet të vazhdojnë përdorimin e tyre të synuar për kohën më të gjatë. Për këtë, përdoren metoda të zhytjes së nxehtë dhe elektrolizës. Metoda mund të zgjidhet sipas vendit ku do të përdoret materiali. Produktet Alusi përftohen duke veshur aliazh alumin-zink në fletën e çelikut sipas nevojave. Llogaritja e trashësisë së veshjes së galvanizuar Veshja e galvanizuar llogarit sasinë e zinkut për metër katror […]

Prodhimi i fletëve të galvanizuar

prodhimi i fletëve të galvanizuara me zhytje të nxehtë

Si prodhohet fleta e galvanizuar Prodhimi i fletëve të galvanizuara është produkti i përftuar nga lyerja e zinkut metalik me material çeliku të sheshtë. Përdoret në shumë fusha për shkak të veçorisë së tij rezistente ndaj korrozionit. Është veçanërisht e rëndësishme për materialet e përdorura në zona të hapura. Materiali i veshur siguron përdorim afatgjatë pa ndryshkur. Kromimi ose lubrifikimi pas procesit të veshjes siguron një cilësi më të lartë të zinkut. […]

Prodhimi i fletëve të çelikut të galvanizuar - Si prodhohet fleta e galvanizuar?

Prodhimi i fletëve të çelikut të galvanizuar - Si prodhohet fleta e galvanizuar? Historia e çelikut të galvanizuar vëren se kur kimisti Alkimist e zhyt hekurin në zink të shkrirë, ai ka një shtresë të ngjashme me argjendin mbi hekur. Kjo histori fillon 300 vjet më parë. Kjo përpjekje e alkimistit do të ishte hapi i parë në formimin e historisë së galvanizimit. Takimi i zinkut me hekurin është i lidhur ngushtë me historinë e galvanizimit; Edhe 2500 vjet më parë, me zink […]

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip