Arkivat e etiketave: çelik üreticileri

Si bëhet prodhimi i fletëve të çelikut?

fletë-prodhuesit

Si bëhet prodhimi i fletëve të çelikut? Çeliku është ndër materialet më të konsumuara në botë në shekullin e kaluar. Vlerësohet se konsumi vjetor i çelikut në botë është mesatarisht 750 milionë tonë. Ndryshimi i konsumit të plastikës dhe hekurit dhe çelikut reflekton edhe situatën ekonomike të atij vendi. Nëse konsumi i çelikut është në rritje, kjo tregon një rritje të investimeve të bëra në vend ose një rritje të prodhimit industrial. […]

Si prodhohet çeliku?

Si prodhohet çeliku? Metodat e prodhimit të çelikut dhe çelikut u përmirësuan ndjeshëm me fillimin e nevojës për prodhim industrial në fund të viteve 1800. Megjithatë, metodat e reja ende mbështeten në përdorimin e oksigjenit për të reduktuar përmbajtjen e karbonit në hekur. Sot, prodhimi i çelikut përdor materiale të ricikluara, skrap, si dhe lëndë të para tradicionale si mineral hekuri, qymyr dhe gur gëlqeror. Prodhuesit e çelikut zakonisht kanë dy […]

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip