prerja e fletës me lazer

prerje me laser dudullu, prerje me lazer imes, prerje me lazer stamboll, prerje lazer Ikitelli, prerje llamarine me laser, prerje metali me lazer, pllakë prerjeje me lazer

prerja e fletës me lazer

Në vitin 1965, u prodhua makina e parë e prerjes me lazer për të shpuar vrima për të bërë kapakë diamanti. këtë makinë Prodhuar nga Qendra Kërkimore e Inxhinierisë Elektrike Perëndimore . Prerja e llamarinës me metodën e spërkatjes së oksigjenit është bërë për herë të parë nga britanikët në vitin 1967. Në vitet 1970, titani lazer u përdor në teknologjitë e hapësirës ajrore për prerje. prerja e fletës me lazer Kur shikojmë historinë e saj, mund të arrijmë një histori 50-vjeçare. përpara prerja e fletës me lazer Kur makineritë nuk ishin ende, prerjet u bënë me makina saldimi me oksigjen. Duke qenë se prerja e oksigjenit bëhej me dorë, nuk ishte e lehtë të pritej siç duhet dhe pa humbje aq sa prerja e metaleve me lazer. Me pjesëmarrjen e prerjes me lazer në industri, të dyja gabimet e prodhimit janë eliminuar dhe synimi minimal i mbetjeve mund të bëhet më lehtë. 

uljen e çmimeve me lazer në Stamboll
uljen e çmimeve me lazer në Stamboll

Prerje llamarine me laser

Para se të bëhet prerja me lazer, është e nevojshme të përcaktohen disa faza. Para së gjithash, ne duhet të përcaktojmë se cili është materiali që do të pritet me lazer. Meqenëse ka dallime si në saktësi ashtu edhe në shpejtësi midis prerjes me lazer të fletëve inox dhe prerjes së pllakave prej çeliku të karbonit, çmimet e prerjes me lazer ndryshojnë gjithashtu. Prerja e fletës me laser Pasi të përcaktohet trashësia e pllakës që do të bëhet, duhet të përcaktojmë përmasat e pllakës që do të pritet sipas formës së prerjes me lazer. Arsyeja kryesore për këtë është objektivi minimal i mbetjeve në pjatë pas prerjes me lazer. Edhe pse çdo kompani e prerjes me lazer përdor një program të ndryshëm për prerjen me laser me zjarr minimal, prerja me lazer me vizatim me autocad pranohet nga të gjithë. Le të themi se kemi përcaktuar madhësitë e pllakave tona sipas mënyrës se si do të vendosen në madhësitë e pllakave të prera me lazer.

Çfarë duhet bërë përpara prerjes me laser të fletëve të metalit

Në fakt, ka disa pika të rëndësishme këtu.

  • Forma për t'u prerë me lazer
  • Dimensionet e makinës së prerjes me lazer
  • Madhësia e pllakës së fletës së prerë me lazer

Prerja e fletës me laser vizatim

Pas zgjedhjes së materialit që do të pritet me laser, duhet bërë një vizatim autocad në përputhje me dimensionet e pllakës që do të pritet me lazer. Pasi të bëhet vizatimi i Autocad, makina prerëse llamarine me lazer ngarkohet në program dhe vendoset në pllakë në mënyrë të tillë që të minimizojë mbetjet. Kështu, ne minimizojmë mbetjet nga pllaka që do të pritet me lazer.

Dimensionet e makinave prerëse me laser

Makinat e prerjes me lazer si standard

1200 mm x 2500 mm
1500 mm x 3000 mm
2000mm x 3000mm

mund të jenë të madhësive të ndryshme. Madhësitë e pllakës së llamarinës që do të përdorim përcaktohen gjithashtu sipas dimensioneve të kësaj makine prerëse lazer.

Dimensionet standarde të pllakës së fletës lazer

1000 mm x 2000 mm
1200 mm x 2400 mm
1250 mm x 2500 mm
1500 mm x 3000 mm

Nëse do të prisni llamarina të mbështjellë në vend të fletës së gatshme, mund të përcaktoni madhësinë e llamarinës duke prerë llamarinën në gjatësi të ndryshme.

Prerje me laser Stamboll
Prerje me laser Stamboll

Teknologjia e prerjes së fletëve me lazer

prerja e fletës me lazer teknologjia është një zhvillim i ri në fushën e prodhimit të personalizuar. Ai ofron një numër avantazhesh ndaj metodave tradicionale si përpunimi me CNC ose prerja me ujë. Ndoshta përfitimi i tij më i rëndësishëm është aftësia e tij për të prodhuar prerje me cilësi të lartë me shumë pak humbje të koshit. Kjo e bën atë një zgjedhje ideale për pjesët e punës precize me toleranca të ngushta. prerja e fletës me lazer është gjithashtu i shpejtë dhe efikas, duke e bërë atë një opsion tërheqës për prodhime në shkallë të vogël.

prerja e fletës me lazer teknologjia është një proces që përdor lazer për të prerë materialet. Procesi fillon duke e shënuar materialin me lazer dhe më pas duke e prerë materialin duke përdorur nxehtësinë. Procesi i prerjes me lazer mund të përdoret për të prerë një sërë materialesh, duke përfshirë metale, plastikë dhe pëlhura. prerja e fletës me lazer teknologjia është bërë gjithnjë e më popullore vitet e fundit për shkak të aftësisë së saj për të prodhuar fabrika të personalizuara.

Në shoqërinë e sotme, teknologjia po përparon dhe po ndryshon gjithmonë. Një nga zhvillimet më të fundit në teknologji është prerja me lazer. prerja e fletës me lazerështë një proces që përdor lazer për të prerë materialet. Rrezja e lazerit fokusohet dhe drejtohet në materialin që pritet. Nxehtësia nga rreze lazer shkrin materialin dhe shkakton avullimin e tij. Kjo krijon një gaz që e largon materialin nga lazeri dhe e lejon atë të pritet.

Çfarë lloj përfitimesh ka ofruar Teknologjia e Prerjes së Fletëve me Laser?

Në vitet e fundit prerja e fletës me lazerka revolucionarizuar mënyrën se si ne prodhojmë produkte. Ky proces përdor një lazer të fuqishëm për të prerë materiale të tilla si metali, plastika dhe druri. Prerja me laser ofron shumë përparësi në krahasim me metodat tradicionale si sharrimi dhe shpimi. Është një mënyrë e shpejtë dhe efikase për të prodhuar prerje të sakta dhe nuk prodhon asnjë material mbeturinash. Si rezultat, prerja me lazer po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar në mesin e prodhuesve.

gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!
sqShqip